A.Smilgevičiūtė dalijasi makaronų ir vištienos receptu |
|
„Makaronų „vamzdelių" su vištiena ir grietinėlės padažu patiekalas gana kaloringas, bet kartą per mėnesį jo paskanauti galima. Pasigaminti nesudėtinga, o ir virtuvėje ilgai neužtruksite", - prieš dalydamasi asmeniniu pamėgto patiekalo receptu atviravo grupės „Skylė" vokalistė Aistė Smilgevičiūtė.
Patiekalui reikės:
500 g penne makaronų (nedideli vamzdeliai skersai nupjautais galais)
400 - 500 g vištienos krūtinėlės
0,4 - 0,5 l grietinėlės, mažesnio riebumo
1 pak. lydyto sūrelio be priedų
400 g pievagrybių
1 citrinos
1 arb. šaukštelio smulkiai supjaustyto šviežio imbiero
4-5 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių
Kuokštelio šviežių krapų
Alyvų aliejaus
Vištienos prieskonių
Druskos pagal skonį
Paruošimo būdas:
Vištienos krūtinėlė supjaustoma kūbeliais. Ant jos išspaudžiamos citrinos sultis, tuomet vištiena apibarstoma prieskoniais ir paliekama pusvalandukui. Tada užkaičiamas puodas su vandeniu makaronams. Kai vanduo užvirs, įpilkite į jį porą šaukštų aliejaus, žiupsnelį druskos ir, žinoma, makaronus.
Kai išvirs, nukoškite. Tuomet nuplaukite ir supjaustykite pievagrybius, susmulkinkite česnaką, imbierą ir krapus. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant kaitrios ugnies keletą minučių pakepkite vištienos kubelius, tada sudėkite pievagrybius, česnaką, imbierą, įberkite žiupsnelį druskos. Kai vištiena apkeps, kaitrą sumažinkite ir supilkite grietinėlę. Kartas nuo karto maišydami pakaitinkite, bet neužvirinkite.
Nepamirškite lydyto sūrelio. Jį įdėję, maišykite tol, kol susilydys su grietinėle. Tada suberkite krapus. Galiausiai makaronai sudedami į lėkštes ir užpilami paruoštu padažu su vištienos gabaliukais. Patiekalas patiekiamas kartu su atvėsintu baltuoju vynu. „Vietoje makaronų galima išsivirti ryžių su ciberžole. Tai puikiai tinka", - įsitikinusi A.Smilgevičiūtė.
Autorius: | "Posh.lt" info; V.Ovadnevo nuotr. |
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis