Sveika mityba      

Medicininis požiūris į mitus apie maisto produktus

Skaityti komentarus (6)
Rekomenduok draugui
Spausdinti

 

Mitas:
Nuo lieso aliejaus nepriaugama svorio.

Faktas:
Augaliniame aliejuje, kurį dažnai kasdieninėje buityje vadiname “liesu“, iš tiesų yra 97 – 98% riebalų. Šis produktas labai skatina kauptis riebalus. Tačiau turime pažymėti, jog augalinis aliejus, ne taip kaip gyvulinės kilmės riebalai, nepagreitina aterosklerozės vystymosi.

Šaltinis: Ginzburg MM. Kaip teisingai sulieknėti. Impulsinė dieta. SPB, 2005.

Mitas:
Žuvis puikiai tinka norint sulieknėti.

Faktas:
Tai netiesa. Žuvyje riebalų būna ne mažiau nei kumpyje. Pavyzdžiui, 100g skumbrės arba lašišos yra 12g riebalų, o 100g jautienos riebalų tik apie 3g.

Šaltinis: Mazurkevič SA. Paklydimų enciklopedija. Mityba. Maskva, 2005

Mitas:
Salotos – eliksyras grakščiai figūrai.

Faktas:
Šis teiginys tam tikra prasme atitinka tikrovę, nes salotų lapuose iš tiesų beveik nėra kalorijų. Tačiau dažniausiai jų vienų nevalgome. O daugelyje padažų salotoms yra nemažai riebalų: stalinis šaukštas – apie 80kcal. Taigi porcijoje salotų gali būti daugiau nei 660kcal. Kažin ar toks eliksyras „padės“ norinčioms sulieknėti.

Šaltinis: Mazurkevič SA. Paklydimų enciklopedija. Mityba. Maskva, 2005

Mitas:
Nuo cukraus visuomet storėjama.

Faktas:
Tarp cukraus vartojimo ir nutukimo nėra tiesioginio ryšio. Storėjama dėl kalorijų pertekliaus, o ne todėl kad geriama saldi arbata. Neišsigelbėsite pirkdami kramtomąją gumą be cukraus. Reikia iš principo mažiau valgyti ir daugiau judėti. Mokslininkai ypatingai pabrėžia, jog alkoholis padaro daugiau žalos mūsų figūrai nei cukrus. Reikšmės turi ir tai, iš kokių produktų mūsų organizmas gauna kalorijų. Nutukimas labiau tikėtinas tiems, kurie valgo riebų maistą.

Mitas:
Švieži vaisiai ir daržovės maistingesni nei šaldyti arba smulkinti.

Faktas:
Daugumoje vaisių ir daržovių iš tiesų mažai riebalų ir kalorijų. Šaldyti ir smulkinti vaisiai ir daržovės tokie pat maistingi kaip ir švieži. Šaldyti ir smulkinti produktai dažnai supakuojami tuoj pat po surinkimo ir tai leidžia išsaugoti didžiąją dalį maistingųjų medžiagų. Švieži produktai kartais, veikiant šviesai ir orui, laikant juos ilgai, gali prarasti dalį maistinių medžiagų.

Puslapiai:   1     2     3     4     5     6  

   
  Straipsnio komentarai (6)
daugiau
2016-07-29 22:28
Cade
Plsnieag to find someone who can think like that http://mjznbx.com [url=http://akzligysr.com]akzligysr[/url] [link=http://uoiwfoxs.com]uoiwfoxs[/link]
2016-07-28 08:17
Jenaya
That"s a <a href="http://kqdfoybww.com">wehtullought-o-t</a> answer to a challenging question
2016-07-28 01:17
Eel
Heck yeah ba-beye keep them coming! http://oqdsrgd.com [url=http://tywenz.com]tywenz[/url] [link=http://twoedc.com]twoedc[/link]
2016-07-27 18:22
Shorty
I"m not easily <a href="http://tvybdifv.com">imsrpesed</a> but you"ve done it with that posting.
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susije straipsniai  

Gardžiausi vegetariški patiekalai iš viso pasaulio (933)

Sveiki ir gardūs pusryčiai mažiesiems (755)

Saldumynai, kurių negalėtumei atsisakyti (824)

Kaip moterys lieknėja? (1025)

Vištiena ant grotelių! Kitoks skonis, novatoriškas ruošimas, originalus pateikimas (995)

Pasirinkite tinkamą arbatą lieknėjimui (866)