Žvaigždžių dieta      

Agnės rudens dieta - obuoliai

Rekomenduok draugui
Spausdinti

Seriale “Mano mylimas prieše” besifilmuojančios televizijos laidų vedėjos Agnės Zacharevičienės mylimas metų laikas  ruduo. Jis jai ypatingas, nes švenčia ir vestuvių sukaktį, ir sūnelio Robertuko šeštąjį gimtadienį. Tad sodo ir daržo gėrybės labai praverčia ruošiant ką nors gardaus.

“Aš labai mėgstu gaminti ir kaupti atsargas žiemai kaip kokia voveraitė. Šiandien su mama ruošėme baravykus ir voveraites žiemai, dar laukia obuolių ir spanguolių, aviečių uogienės virimas. Ši būtina žiemai, kad apsisaugotum nuo peršalimo ligų, padeda numušti temperatūrą. Sūneliui duodu valgyti daug obuoliukų, nes jie labai vertingi, gerina virškinimą. Teigiama, kad obuoliai mažina širdies ir kraujagyslių bei kai kurių onkologinių ligų riziką. Yra padaryti tyrimai, kad šiuose vaisiuose gausu antioksidantų, 100 gramų obuolių net du kartus daugiau nei puodelyje arbatos”, - kalba Agnė, kuri yra krimtusi ir dietologijos mokslų.

A.Zacharevičienė nepritaria organizmą alinančioms dietoms, nes antsvorio galima atsikratyti ir kitais būdais. “Štai mano vyrui atsikratyti 9 kg padėjo visiškas angliavandenių atsisakymas nuo 12 val. O pati ryte galiu valgyti torčiuko ar šokolado gabalėlio prie kavos, bet po pietų griežtai NE visiems angliavandeniams. Ir niekada nereikia pamiršti gerti daug vandens, tik jis gražina mūsų odą, valo šlakus, papildo mineralais”, - dalijasi patirtimi moteris. Zacharevičių namuose bene mėgstamiausi yra žuvų patiekalai, o ypač šeima mėgsta tilapiją.

Agnė prisipažįsta, kad neturi stiprios valios atsilaikyti saldumynams, todėl renkasi kitą variantą: vieną kartą per savaitę - iškrovos diena. Tą dieną ji valgo vienos rūšies produktus. Rudenį dietai geriausiai tinka obuoliai. “Kartais geriu tik vandenį, ne mažiau kaip 2,5 litro, - aiškina televizininkė. - Nealinu organizmo, stengiuosi įsiklausyti ir rasti bendrą kalbą su juo. Ruoškite maistą su meile ir jums nereikės jokių alinančių dietų... Ir šypsokitės, nes tai irgi degina kalorijas”.

Tilapija su daržovėmis
Jums reikės:
400 g šaldytos tilapijos,
1 vidutinio dydžio cukinijos,
1 poro,
0,5 galvutės česnako,
žolelių (kuo daugiau ir kokių tik turite),
5-6 džiovintų pomidorų,
50 g smulkinto Parmigiano;
1 citrinos.
 
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Atšildytą, nuplautą ir nusausintą žuvies filė apšlakstykite citrinos sultimis ir supjaustykite nemažais gabaliukais, apvoliokite smulkiai supjaustytais česnakais, apibarstykite pipirais ir druskyte arba žuviai skirtais prieskoniais. Sloksniuokite su griežinėliais supjaustytomis daržovėmis. Džiovintus pomidorus smulkiai supjaustykite ir pabarstykite ant žuvies, po to uždenkite cukinija arba baklažanais ir apiberkite sūriu. Kepkite 30-40 min.

www.respublika.lt
 

Šaltinis: Respublikos nuotr.
Autorius:Respublika.lt

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​​​​​​​​​​​​​​
   
  Straipsnio komentarai (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susije straipsniai  

Marilyn Monroe grožio paslaptys (664)

Pasirinkite tinkamą arbatą lieknėjimui (847)

Mėta — aukso vertės augalėlis (828)

Prancūziška dieta (3233)

Itališka dieta arba lieknėjame pagal Sophią Loren (167)

Idealus kūnas: Sportuok ir tau pavyks! (63653)