Ką valgyti, kad figūra būtų ideali? |
|
Šiandien moteris nori būti ne tik sveika, bet ir liekna, nors per ilgus amžius keitėsi pažiūra į moters kūno proporcijas ir svorį. Pavyzdžiui, senovėje graži moteris turėjo sverti 64 kg, krūtinės apimtis negalėjo būti didesnė kaip – 91 cm, liemens – 70 cm, klubų – 91 cm. Viduramžių laikais žmonės gėrėjosi lieknomis gotiškomis linijomis. Todėl to meto moteris turėjo sverti ne daugiau kaip 45 kg, krūtinės apimtis negalėjo būti didesnė kaip 79 cm, liemens – 62 cm, klubų – 87 cm.
XVI amžiuje žavėtasi apkūnesnėmis moterimis: krūtinės apimtis padidėjo iki 88 cm, liemens – iki 67 cm, klubų – iki 89 cm, o svoris – iki 58 kg. XVII amžiaus gražuole buvo laikoma ta, kuri svėrė 72 kg. Tokios gražuolės krūtinės apimtis turėjo būti 98 cm, liemens – 72 cm, klubų – 110 cm.
XVIII amžiuje visų žvilgsniai vėl nukrypo į lieknas figūras – 60 kg buvo laikoma idealiu svoriu. XIX amžiaus mada bene labiausiai darkė moters figūrą – ji tapo panaši į širšę. Ją “platino” ir iš užpakalio, ir iš priekio, tik liemenį “gnybo” kaip tik įmanydami – liemens apimtis sumažėjo iki 45 cm, tačiau krūtinės apimtis siekė 92 cm, klubų – 98 cm, o svoris padidėjo iki 65 kg.
XX amžius buvo dar įnoringesnis – tai liepė siaurinti arba platinti pečius arba klubus, tai ragino uždengti arba atidengti kelius, didinti krūtinę arba ją plokštinti, tai siūlė ilginti arba trumpinti kaklą… Vis dėlto XX amžius ne taip deformavo moters figūrą, kaip ankstesni. XX amžiuje šalia mados diktato pasigirdo svarus mokslo žodis apie moters figūrą ir jos normalų svorį.
Kaip moteriai maitintis, kad būtų graži, liekna, elegantiška ir sveika?
1. Valgyti maistingą, įvairų, dažniau augalinį nei gyvulinės kilmės maistą;
2. Kelis kartus per dieną valgyti grūdinių produktų ar bulvių, įvairių, dažniau šviežių vietinių daržovių ir vaisių (nors 400 g per dieną);
3. Išlaikyti normalų kūno svorį (Kūno masės indeksas – 20 –25). Kasdien aktyviai judėti;
4. Mažinti riebalų vartojimą: gyvulinius riebalus, kuriuose yra daug sočiųjų riebalų rūgščių, keisti augaliniais aliejais ir minkštais margarinais, turinčiais nesočiųjų riebalų rūgščių;
5. Riebią mėsą ir mėsos produktus pakeisti ankštinėmis daržovėmis, žuvimi, paukštiena ar liesa mėsa;
6. Vartoti liesą pieną, liesus ir nesūrius pieno produktus (rūgpienį, kefyrą, jogurtą, varškę, sūrį);
7. Rinktis maisto produktus, turinčius mažai cukraus. Rečiau vartoti rafinuotą cukrų, saldžius gėrimus, saldumynus;
8. Valgyti nesūrų maistą. Bendras druskos kiekis maiste, įskaitant gaunamą su rūkytais, sūdytais, konservuotais produktais, duona, neturi būti didesnis kaip vienas arbatinis šaukštelis (5 g). Vartoti joduotą druską;
9. Riboti alkoholio vartojimą;
10. Valgyti reguliariai.
Ištrauka iš „Moters sveikatos ir grožio enciklopedijos“ (leidykla „Šviesa“, 2009). Enciklopedijos sudarytoja profesorė Gražina Drąsutienė.
XVI amžiuje žavėtasi apkūnesnėmis moterimis: krūtinės apimtis padidėjo iki 88 cm, liemens – iki 67 cm, klubų – iki 89 cm, o svoris – iki 58 kg. XVII amžiaus gražuole buvo laikoma ta, kuri svėrė 72 kg. Tokios gražuolės krūtinės apimtis turėjo būti 98 cm, liemens – 72 cm, klubų – 110 cm.
XVIII amžiuje visų žvilgsniai vėl nukrypo į lieknas figūras – 60 kg buvo laikoma idealiu svoriu. XIX amžiaus mada bene labiausiai darkė moters figūrą – ji tapo panaši į širšę. Ją “platino” ir iš užpakalio, ir iš priekio, tik liemenį “gnybo” kaip tik įmanydami – liemens apimtis sumažėjo iki 45 cm, tačiau krūtinės apimtis siekė 92 cm, klubų – 98 cm, o svoris padidėjo iki 65 kg.
XX amžius buvo dar įnoringesnis – tai liepė siaurinti arba platinti pečius arba klubus, tai ragino uždengti arba atidengti kelius, didinti krūtinę arba ją plokštinti, tai siūlė ilginti arba trumpinti kaklą… Vis dėlto XX amžius ne taip deformavo moters figūrą, kaip ankstesni. XX amžiuje šalia mados diktato pasigirdo svarus mokslo žodis apie moters figūrą ir jos normalų svorį.
Kaip moteriai maitintis, kad būtų graži, liekna, elegantiška ir sveika?
1. Valgyti maistingą, įvairų, dažniau augalinį nei gyvulinės kilmės maistą;
2. Kelis kartus per dieną valgyti grūdinių produktų ar bulvių, įvairių, dažniau šviežių vietinių daržovių ir vaisių (nors 400 g per dieną);
3. Išlaikyti normalų kūno svorį (Kūno masės indeksas – 20 –25). Kasdien aktyviai judėti;
4. Mažinti riebalų vartojimą: gyvulinius riebalus, kuriuose yra daug sočiųjų riebalų rūgščių, keisti augaliniais aliejais ir minkštais margarinais, turinčiais nesočiųjų riebalų rūgščių;
5. Riebią mėsą ir mėsos produktus pakeisti ankštinėmis daržovėmis, žuvimi, paukštiena ar liesa mėsa;
6. Vartoti liesą pieną, liesus ir nesūrius pieno produktus (rūgpienį, kefyrą, jogurtą, varškę, sūrį);
7. Rinktis maisto produktus, turinčius mažai cukraus. Rečiau vartoti rafinuotą cukrų, saldžius gėrimus, saldumynus;
8. Valgyti nesūrų maistą. Bendras druskos kiekis maiste, įskaitant gaunamą su rūkytais, sūdytais, konservuotais produktais, duona, neturi būti didesnis kaip vienas arbatinis šaukštelis (5 g). Vartoti joduotą druską;
9. Riboti alkoholio vartojimą;
10. Valgyti reguliariai.
Ištrauka iš „Moters sveikatos ir grožio enciklopedijos“ (leidykla „Šviesa“, 2009). Enciklopedijos sudarytoja profesorė Gražina Drąsutienė.
Autorius: | www.aidas.us |
Nuotraukos autorius: | jupiterimages nuotr. |
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
Arnas
Rekomenduoju sveikų ir šviežių maisto produktų parduotuvėlę internete:
Merkio parduotuvėlė internete - šviežūs maisto produktai!
Šviežutėlis Afrikinis šamas, medus, sraigės, česnakai, grikiai. Mėgstate tikrus maisto produktus? Jie nekainuoja daug! Paragaukite, išbandykite! Dabar pat galite užsisakyti internetu, o mokėsite tik atsiimdami!Tai gali būti puikus siurprizas Jūsų vadovui, draugui ar antrai pusei! Padarykite staigmeną!
Užsisakyti paprasta:
1. Užsukate į www.afrikinissamas.lt ir išsirenkate.
2. Atvykstate atsiimti savo pasirinktoje vietoje mieste ir susimokate.Viskas! Tik 1-2!
Taip garantuojame šviežumą. Niekada neatvežame daugiau, negu buvo užsakytą.
Užsukite www.afrikinissamas.lt, [email protected].
Rekomenduojame bent kartą pabandyti!
Jolanta
As jum padesiu :
Jei esate nutukusi ( jus taip manote ) visu pirma siulau apsiskaiciuoti KMI. Jei jis virsija 25 tada esate nutukusi. Nuo ko pradeti. UZSIVESKITE SASIUVINI ! Rasykite savo svori ryte ir vakare. Uzrasykite viska ka suvalgote ir karta per savaite pasimatuokite juosmeni, stebekite rezultatus. Pradekite nuo sveikos mitybos geras tinklapiukas kalorijos.lt uzpildykite forma del dienos kaloriju norma. Virsuje rasite lentele kurioje galesite apsiskaiciuoti. valgykite stenkites ragauti ir megautis augaliniu maistu.
MAISTAS BUTINAS KAS 3 VALANDAS ! Valgyti nuo nuo ryto 6 - 9 val. Tarkime jei 7 valanda valgote pusrycius tai 10 valanda turite suvalgyti priespiecius. pietums nepersivalgykite.... Darykite viska ir visada iskelkite klausima renkantis maista is keliu variantu. tarkim turite sokoladiny saldaini ir obuoli paklauskite saves kuris maistas ves jus tobulumo link. Ir linkiu SEKMES :))
HEYY
Ten buvo parasyta, jog MAZIAUSIAI reikia suvalgyti 400g vaisiu I 1 DIENA. O vaisiu jus galite valgyti kiek norite ir net galite pabandyti viena savaite maitintis TIK vaisiais pamatysit, jog liemens apimtis, KMI sumazojo labai pastebimai.
as
1. LT957300010111700636
2. LT244010042402094079
3. LT807300010105379125
4.LT987290000028702693
5.LT827400024259923810
6. LT027300010095093388
Dabar isbraukite is saraso Nr.1 saskaitos numeri, perneskite visas saskaitas vienu eiles numeriu i virsu, o i atlaisvinta Nr.6 eilute irasykite savo banko saskaitos numeri. 3. Darykite bet kokius pokycius, bet islaikykite pagrindine ideja, Isplatinkite sita straipsni kaip minimum 200 forumuose ir naujienu juostose, skelbimuose arba asmeniniais laiskais, isidemekite - kuo daugiau informacijos pasklis apie si straipni, tuo didesnes bus jusu pajamos ir tos pajamos tesiogiai priklauso nuo jusu. Sitas biznis sekmingai gyvuoja ir klesti del dalyviu saziningumo ir rimtumo.