Dieną pradėkite suvalgydami sūrio gabalėlį |
|
Garsioji bulgarų aiškiaregė Vanga tikino, jog šviežios varškės sūris ilgina žmogaus gyvenimą, o kasdien valgantieji šio produkto bei gaminantieji jį pagal senosios gamybos papročius yra linksmi ir geraširdžiai žmonės.
Kada ir kokį valgyti
Sakoma, jog pasisekė tiems, kuriuos nuo mažumės įpratino dieną pradėti ir užbaigti sūrio gabalėliu.
Vakare sūrį patartina valgyti su vaisiais ar uogomis - tokia vakarienė neleis priaugti svorio ir bus pakankamai soti.
Dieną geriausia valgyti fermentinį ar rūkytą sūrį, nes jis ilgiau virškinamas.
Mėgėjai lankytis svečiuose tikina, jog užkandžiai su sūriu truputį neutralizuoja alkoholio poveikį ir padeda pašalinti nuodingas medžiagas - alkoholį, nikotiną, kofeiną.
Sakoma, kad 100 g balto sūrio ir 100 g obuolių kasdien net 30 proc. sumažina tikimybę susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, normalizuoja kraujospūdį.
Be to, natūralus liesos varškės sūris be priedų, ypač suvalgytas iš pat ryto, skatina kasos ir blužnies fermentų veiklą.
Nuotraukos autorius: | "Gamma" nuotr. |
FrankJScott
Charla
Keisha
Teiya