Ir per šventes valgykime sveikai |
|
Jei per šventines dienas nenorite persivalgyti, galioja ta pati taisyklė visą dieną ir prie vaišių stalo valgykite po nedaug ir neskubėdami.
Linksmiems pusryčiams
Pusryčiai būtini gerai dienos pradžiai, todėl ir Kalėdų rytą nereikėtų jų pamiršti. Tik kasrytinius avižinius dribsnius, blynus, jogurtą, kiaušinienę, sumuštinius, varškę pagardinkite šviežiais ar džiovintais vaisiais, daržovėmis, šaldiklyje laikytomis uogomis, riešutais.
Lengviems priešpiečiams
Neskubėkite užkandžiauti saldumynais. Geriau pasiruoškite lengvą priešpiečių patiekalą, kuris numarintų “kirminą”, bet nenumalšintų apetito. Tam puikiai tiktų šviežios daržovės su grietinėlės ar jogurto padažu, agurkų, avokadų, pomidorų salotos, net ir daržovių sriuba su skrebučiu.
Smagiems pietums
Daugelis šeimų Kalėdinių pietų neįsivaizduoja be keptos paukštienos. Vieni kepa vištas, kiti antis ar žąsis. Paskutiniaisiais metais vis labiau populiarėja kalakutas, kurio mėsa daug sveikesnė nei kitų paukščių dėl joje esančių baltymų ir mažesnio kiekio riebalų. Desertui puikiai tinka kalėdinis pudingas su džiovintomis razinomis, serbentais ar kitokiais vaisiais, nesudėtingos vaisių salotas, kompotas arba kisielius su slyvomis ir obuoliais, pagardintais cinamonu.
Nuotraukos autorius: | "Gamma" nuotr. |
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis