Vertingi produktai, kurių vartojame nepakankamai |
|
Yra gausybė maisto produktų, kurių mes nevartojame arba tai darome labai retai. Kai kurie iš jų nepelnytai pamiršti, nes yra vertingi ir svarbūs mūsų organizmui. Šie produktai padės sustiprinti sveikatą, o jų nauda žmogui neabejojama jau nuo senų laikų.
Kiviai. Šis egzotiškas vaisius tikras įvairių naudingų medžiagų šaltinis. Vienas kivis per dieną aprūpina reikiamu paros C vitamino kiekiu, kuris stiprina imuninę sistemą, kraujagysles, padeda organizmui kovoti su įvairiomis infekcijomis ir stresu. Kiviuose taip pat esama daug magnio, kalio, kalcio ir ląstelienos, kuri normalizuoja virškinimo sistemos darbą.
Spanguolės. Šios vertingos uogos nepamainomos peršalus – jos mažina karščiavimą, naikina virusus. Spanguoles patariama vartoti sergant hipertonija, nes mažina kraujo spaudimą. Taip pat šios uogos stiprina dantenas, gerina kasos veiklą.
Razinos. Tai skanūs ir maistingi džiovinti vaisiai, pasižymintys vertingomis savybėmis. Razinos stiprina nervų sistemą, širdį, slopina pyktį. Jose esama medžiagų, kurios stabdo bakterijų, sukeliančių kariesą ir dantenų ligas, dauginimąsi.
Brokoliai. Šioje daržovėje gausu vitaminų C, PP, K, U ir beta karotino. Askorbo rūgšties (vitamino C) brokoliuose beveik 2,5 kartus daugiau nei kad įprastai jo šaltiniu laikomuose citrusiniuose vaisiuose. Brokoliai yra vertingas mineralinių medžiagų šaltinis: kalio, kalcio, fosforo, natrio, geležies kiekiu nenusileidžia kitoms giminingoms daržovėms (pvz., kalafiorams). Be to, ši daržovė vertinga ir dėl apsaugančio nuo vėžinių susirgimų poveikio. Brokolių neturėtų pamiršti ir besirūpinantys savo figūra žmonės. 100 g brokolių yra tik 30 kalorijų!
Šaltinis: | Parengta pagal užsienio žiniasklaidą |
Ilaria
Brenda
to elfuke
Elfuke