Sveika mityba      

Kaip vartoti vaisius

Rekomenduok draugui
Spausdinti

Vaisiai, riešutai, žalios daržovės ir šakniavaisiai sudaro puikiai derantį mitybos valgiaraštį.

Vaisiai - tikras malonumas, juos valgyti sveika ir skanu. Tačiau juos reikia valgyti atskirai nuo kitų produktų ar patiekalų.

Vaisių negalima valgyti ir tarpuose tarp valgymo, nes tai reiškia, kad jie atsidurs skrandyje, kai ten dar virškinamas anksčiau patekęs maistas. Taip bus sutrikdytas virškinimas. Vaisiai ir vaisių rūgštys nepalankiai veikia skrandžio sultis, ardo pepsiną ir sumažina jo sekreciją. Todėl geriausia juos vartoti iki pagrindinio valgymo likus 20-30 minučių. Per tą laiką jie suspėja patekti į plonąsias žarnas ir būna suvirškinti.

Taip pat patariama saldžius ir labai rūgščius vaisius valgyti atskirai. Cukrus, medus ir kiti saldumynai ypač netinkami vartoti su greipfrutais.

Teisingai suderintas vaisių valgiaraštis labai tinkamas valgis pusryčiams. Nerekomenduojama vaisių saldinti cukrumi ar fruktoze. Pusryčiams galite derinti šiuos vaisius:

1. Vyšnios, abrikosai, slyvos.

2. Persikai, abrikosai.

3. Obuoliai, vynuogės.


Pavasarį ir vasarą pusryčiams galite pasiruošti vaisių salotų iš sezoninių vaisių: slyvų, abrikosų, vyšnių, trešnių, pridėję žalių salotų lapų ar salierų.

Šaltinis: Parengta pagal Vitaminov.net

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​​​​​​​​​​​​​​
   
  Straipsnio komentarai (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susije straipsniai  

Gardžiausi vegetariški patiekalai iš viso pasaulio (915)

Sveiki ir gardūs pusryčiai mažiesiems (738)

Saldumynai, kurių negalėtumei atsisakyti (806)

Kaip moterys lieknėja? (1007)

Vištiena ant grotelių! Kitoks skonis, novatoriškas ruošimas, originalus pateikimas (980)

Pasirinkite tinkamą arbatą lieknėjimui (850)