Kuo pavojingas desertas |
|
Desertai paprastai valgomi valgio pabaigoje, kai jau esame pakankamai sotūs ir norime pasigardžiuoti. Tokie desertiniai patiekalai kaip pyragėliai, ledai, saldūs vaisiai ir pan. blogai dera beveik su visais maisto produktais, yra menkaverčiai ir todėl nepatariama jų vartoti.
Ypač venkite šaltų desertų.
Atšaldyti desertai, tokie kaip ledai, šaltas mineralinis vanduo ir pan., slopina virškinimo procesą, nes šaltis kenkia virškinimui. Virškinimo fermentai aktyvūs esant 37 °? temperatūrai. Todėl šaltas maistas pirmiausia sušyla, o tik po to yra virškinamas. Šaltas maistas atšaldo ir šalia skrandžio esančius organus, dėl to sutrinka aprūpinimas krauju, atsiranda šalčio sukelti spazmai.
Šaltinis: | Parengta pagal Vitaminov.net |
FrankJScott
meda