Kokios salotos naudingiausios? |
|
Kad ir kokios dietos laikytumėtės, salotos – vienas iš tų nekaltų užkandžių, kurios ir sotumo suteikia, ir papildo organizmo maistingųjų medžiagų atsargas. Tačiau ar žinote, kokie produktai salotoms suteikia daugiausia maistingumo?
Štai mitybos specialistų rekomenduojamas produktų penketukas:
1. Pomidorai. Juose gausu vitaminų A ir C bei likopeno – medžiagos, padedančios įveikti vėžį. Be to, vienas pomidoras – tai tik apie 20 kcal.
2. Kiaušiniai. Nors jie ir gana kaloringi, retkarčiais vertėtų jais praturtinti salotas. Kiaušiniuose gausu baltymų, itin praversiančių sportuojančioms.
3. Morkos. Organizmui reikalingas jose esantis betakarotenas.
4. Obuoliai. Juose gausu ne tik vitaminų. Bet ir antioksidantų.
5. Riešutai. Puikus baltymų, gerųjų riebalų, mineralų, ląstelienos ir vitamino E šaltinis.
O štai dešrą, kumpį, džiūvėsėlius, riebų sūrį, makaronus, bulves, ir razinas gaminant salotas verčiau pamiršti. Ir, žinoma, palikti šaldytuve, o dar geriau – ant parduotuvės lentynos, - majonezą.