Sveika mityba      

Churma – protui, pomidorai - širdžiai

Rekomenduok draugui
Spausdinti

Pasirodo, jog naudingosios produktų savybės priklauso ir nuo jų spalvos. Taigi, pabandykime sudaryti „spalvų meniu“.

BALTI (pienas ir jo produktai, varškė, ryžiai, česnakas, žiedinis kopūstas) ramina, sumažina dirglumą, iš organizmo šalina toksinus.

MĖLYNI (vynuogės, mėlynės, slyvos, bulvės tamsiai violetine luobele) turi biologiškai aktyvių medžiagų – antioksidantų, kurie saugo kraujagysles ir akis.

ŽALI (lapinės salotos, brokoliai, žalieji žirneliai) maitina smegenis, padidina aktyvumą, sumažina įtampą. Chlorofilas, kurio yra žaliose daržovėse ir vaisiuose, stimuliuoja eritrocitų (raudonųjų kraujo kūnelių) gamybą, aktyvina imuninę sistemą.

RAUDONOS spalvos produktai (burokėlis, paprika, braškės, pomidorai) stimuliuoja apykaitos procesus, pagerina kraujotaką, padidina darbingumą. Tačiau šios spalvos perteklius valgiaraštyje gali sukelti padidėjusį dirglumą ir nemigą.

Puslapiai:   1     2  

   
  Straipsnio komentarai (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susije straipsniai  

Gardžiausi vegetariški patiekalai iš viso pasaulio (912)

Sveiki ir gardūs pusryčiai mažiesiems (735)

Saldumynai, kurių negalėtumei atsisakyti (803)

Kaip moterys lieknėja? (1004)

Vištiena ant grotelių! Kitoks skonis, novatoriškas ruošimas, originalus pateikimas (977)

Pasirinkite tinkamą arbatą lieknėjimui (847)