Balerinų dieta |
|
- sriubos – tai savarankiškas maistas, nevalgomas su kitu maistu;
- per vieną maitinimą nederinti žuvies ir mėsos, nes ta skirtingi baltymai;
- vartoti pieno produktus su minimaliu riebalų kiekiu, t.y. renkantis pieną arba produktus, teikti pirmenybę normalizuotam pieno produktui, ir, esant galimybei, skiesti tokį pieną ledu;
- pašalinti iš maitinimosi majonezą ir parduotuvių, o negalint gyventi be jo, gaminti savarankiškai be trynių ir druskos ir į paruoštą padažą įdėti 1/3 nuriebinto jogurto;
- nevartoti druskos gaminant maistą, o stengtis pakeisti ją prieskoniais arba sojos padažu, lašinant jį ant paruošto patiekalo į lėkštę;
- gerti ne vėliau nei 30 minučių iki valgio, ir ne anksčiau nei valandą po valgio;
- na ir, be abejo, 1,5 – 2 litrai mineralinio negazuoto vandens per parą (mūsų klimato sąlygomis).
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
gerda
gerda
Karolina
Gabuke