Dietos aritmetika |
|
Kad ir kokios dietos besilaikytumėte, logika paprasta: jei su maistu gausite mažiau energijos, nei jos sunaudojate per dieną, svoris kris. Todėl neskausmingiausias būdas atsikratyti nereikalingų kilogramų – sumažinti įprastų produktų ir patiekalų kaloringumą. Tai visai paprasta – tereikia žinoti keletą triukų, kaip iš įprastų produktų atimti kuo daugiau kalorijų!
MINUS 50 kcal.
Balta, tik be debesėlio
Juoda kava be cukraus – tik 4 kcal. O kapučino su švelnia it debesėlis puta – net 100 kcal. Skirtumas akivaizdus. Tačiau vis tiek niekaip negalite atsiakyti balintos kavos? Pamėginkite ją gamintis su 1 proc. riebumo pienu. Tiesa, stangrios kapučino putos iš tokio nesuplaksite, tačiau kavos skonis liks labai panašus.
MINUS 70 kcal.
Stebuklinga kiaušinienė
Jei rytais mėgstate suvalgyti tradicinę kiaušinienę, veikiausiai gaminate ją bent iš 2 kiaušinių. Išplakusi vieną visą kiaušinį, o kito – tik baltymą, laimėtumėte net 70 kcal! Jei skonis tiek mažai skiriasi – kam suvartoti daugiau?!
MINUS 100 kcal.
Salotos be padažo
Jei neapibarstytumėte salotų sūriu ir atsisakytumėte riebaus padažo, sutaupytumėte net 100 kcal. Todėl vertėtų paprašyti kavinėje, kad šiuos priedus patiektų atskirai. Jei salotas gaminatės namuose, naudinga įsidėmėti, kad šaukštas neriebaus majonezo turi tiek pat kalorijų, kiek 150 g natūralaus jogurto. O juk juo pagardintos salotos ne mažiau skanios.
Valgykite gudriau!
Lieknėti nuo sriubos
Pastebėta, kad žmonės, kurių pietūs prasideda nuo sriubos, suvalgo beveik perpus mažiau antrojo patiekalo! Taigi ir kalorijų suvartoja gerokai mažiau. Be abejo, taip teigti galima tik tuo atveju, kai sriuba yra be riebių priedų – mėsos, grietinės, bulvių. Todėl užsisakiusi pietums sriubos drąsiai galite prašyti atnešti tik pusę porcijos antrojo patiekalo.
Desertas „Šarlotė“
Nors ledai atrodo vienas kaloringiausių saldumynų, iš tikrųjų juos gerokai aplenkia plakta grietinėlė. 50 g. ledų ir 50 g. plaktos grietinėlės skiriasi maždaug 100 kcal. O būtent toks kiekis skanėstų dažnai būna patiekiamas prie populiaraus deserto – šilto obuolių pyrago. Vadinasi, jei susigundėte pasmaližiauti, pyragą pagardinkite būtent ledais, o ne grietinėle. Tiesa, ar reikia minėti, kad dar daugiau išloštumėte apskritai atsisakiusi šio kaloringo pagardo?
Šaltinis: | 123rf.com |
Autorius: | Edieta.lt |