Bejons Noulz - Pietų pakrantės dieta |
|
Dešimt Bejons grakštumo paslapčių
1. Vietoje to, kad svertumėtės, aš matuoju savo apimtis. Svarstyklės dažnai išmuša mane iš vėžių ir tikina, kad pastorėjau, nors iš tikrųjų, svoris priaugo dėl raumenų masės padidėjimo.
2. Visada valgau, kai tik išalkstu. Užsisakau tiek, kiek reikia alkio jausmui numalšinti.
3. Kartais, alkio numalšinimui, pakanka išgerti stiklinės vandens! Labai dažnai iš tikrųjų nėra poreikio būtinai ką nors suvalgyti. Užtat išgeriu ne mažiau nei du litrus vandens!
4. Laikausi taisyklės: kai noriu sulieknėti – būtinai užsirašau, kiek ir ką valgau. Taip galiu geriau kontroliuoti lieknėjimo procesą. Be to, pažymiu, kokie patiekalai man ypač patinka, o kokius nemėgstu. Taip paprasčiau sudaryti dietos valgiaraštį.
5. Kad nebūtų pagundos, išmetu iš šaldytuvo tuos produktus, kurių negalima valgyti. Aplink tik dietiniai ir naudingi produktai!
6. Dietos metu vengiu vartoti greito gaminimo produktus. Kaip patraukliai beskambėtų pasakojimas apie tai, kokie jie naudingi, ir kaip lengvai paruošiami. Juose dažnai slypi užslėptas pavojus – cukrus, konservantai, dažikliai.
7. Stengiuosi miegoti 9 valandas per dieną. Miegas reguliuoja dviejų hormonų: leptino ir gretino lygį. Leptinas sumažina alkio jausmą ir suteikia energijos, o gretinas, priešingai, sukelia apetitą ir sąlygoja riebalų kaupimąsi. Jei miegama nepakankamai, leptino lygis krenta, o gretino padidėja. To rezultate diena jausi ne tik nuovargį, bei ir jo išprovokuotus stiprius alkio priepuolius.
8. Produktus iš kvietinių miltų pakeičiu grikiais arba avižomis. Gliutenas, esantis kviečiuose, gali tapti nemalonių pojūčių skrandyje priežastimi. Be to, gliuteną organizmas greitai įsisavina ir alkio jausmas atsiranda vėl.
9. Jei nori valgyti – masažuok „alkio tašką“ tarp didelio ir rodomojo rankos pirštų.
10. Mano „kulinarijos Biblija“ – Artūro Egetstono knyga „Pietų pakrantės dieta“. Joje aš visą laiką randu puikius receptus, o ten pateikti glikemino kiekio įvairiuose produktuose duomenys padeda man teisingai pasirinkti valgį ir sudaryti valgiaraštį,
Bejons dienos valgiaraštis:
Pusryčiai: Kiaušinienė su daržovės ir jaunu sūriu.
Pietūs: didkepsnis iš jautienos išpjovos su kepta kriauše.
Vakarienė: Žuvies filė su rudais ryžiais.
Puslapiai: 1 2
Nata
bandžiusi
;]
Jurga