Badavimas      

Baigiame 7 ir 10 dienų badavimą Genadijaus Malachovo metodu

Rekomenduok draugui
Spausdinti

7 dienų badavimo metu Jūsų skrandis ir visas žarnyno traktas sumažėja, o virškinimas dalinai vyksta ląstelių lygyje. Dabar jį reikia palaipsniui „paleisti“. Septintą badavimo dieną, apie 16 valandą, galite pasielgti tokiu būdu: paimkite duonos plutelę, įtrinkite ją česnakais, kruopščiai sukramtykite ir išspjaukite. Ši procedūra leis išvalyti burnos ertmę nuo šlakų ir toksinų. Po 15 – 20 minučių reikia pradėti atstatomąjį maitinimą pagal vieną iš žemiau pateiktų variantų.

1. Išgerkite stiklinę (200 ml) rūgpienio. Ką tai duoda? Rūgštus skonis energetiškai stimuliuoja virškinimo funkciją. Jis ją „paleidžia“ nuo kvantinio lygio. Rūgšti terpė ir mikroorganizmai iš karto skrandžio – žarnyno trakte sukuria atitinkamą aplinką, kas skatiną taisyklingą virškinimą, sukuria gerą bakterinę mikroflorą ir stimuliuoja organizmo virškinimo funkcijas.
Pasakysiu papildomą argumentą apie naujagimio virškinimo sistemos „apleidimą“. Ji „paleidžiama“ krekenomis, o po to sustiprėja ir virškina augalinius produktus.

2. Išgerkite stiklinę šviežiai spaustų morkų sulčių. Ką tai duoda? Morkų sulčių spalva, veikianti per regėjimą, stimuliuoja virškinimą ir tuo pačiu duoda impulsą virškinimo funkcijai įjungti. Karotinas stiprinančiai veikia skrandžio – žarnyno trakto gleivinę. Morkų sultys turi galingas fitoncidines savybes, o dėl natūralaus cukraus gausos, yra greitai virškinamos ir naudojamos organizmo. Papildomai jos valo kepenys. Tokią badavimo pabaigą rekomenduoja dauguma specialistų.

3. Paimkite 4 – 5 vidutinio dydžio pomidorus, nuimkite nuo jų odelę ir supjaustykite. Po to įdėkite į verdantį vandenį ir iš karto nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite ir suvalgykite. Ką tai mums duoda? Pomidorai yra rūgštaus skonio ir yra raudonos spalvos. Abu šie faktoriai stimuliuoja virškinimo funkciją. Tokią badavimo pabaigą rekomenduoja Polis Bregas.

Jūsų užduotis – iš aukščiau aprašytų trijų variantų pasirinkti sau labiausiai tinkamą. Galbūt ir reikia taip pasielgti: vasarą baigti badavimą pomidorais, rudenį ir pavasarį – morkomis, o žiemą – rūgpieniu. Galima paeksperimentuoti ir pasirinkti kokį nors kitą variantą.

Daugiau tą dieną nieko nevalgykite. Galima gerti tik vandenį. Aštuntos dienos ryte paruoškite trintų morkų ir kopūstų salotas, išspauskite apie pusę apelsino (galima jo nenaudoti). Po to galima suvalgyti tirštą peraugusių grūdų sriubą. Dienos bėgyje gerkite vandenį.

Pietums galite suvalgyti trintų morkų, pjaustytų salierų ir kopūstų salotas, užtaisytas obuolių sultimis. Po salotų galima suvalgyti 2 daržovių (virtų) patiekalai – burokėliai, keptas moliūgas, morkos. Prie jų gerai tinka duonos paplotėlis iš peraugusi grūdų, kuriame nėra krakmolo  (krakmolas virsta salykliniu cukrumi). Devintos dienos ryte galima suvalgyti šviežią vaisių arba daržovę, priklausomai nuo sezono (obuolys, baobabas, morka arba agurkas). Prie jų tinka peraugusių kviečių paplotėlis, pasaldintas medumi (bet ne daugiau 1 valgomojo šaukšto).

Dieną valgykite trintų morkų, kopūstų ir salierų salotas, vieną karštą daržovių patiekalą ir vieną peraugusių grūdų paplotėlį. Vakare suvalgykite morkų ir kopūstų lapų salotas, o šaltuoju metų laiku – šviežiai virtas arba šviežiai užkeptas dar šiltas daržoves (burokus, moliūgą). Nuo dešimtos dienos prie daržovių ir šviežiai spaustų sulčių galima pridėti grūdų košę (kvietinę, grikių, kviečių – be aliejaus, sviesto). Kitas 3 – 4 dienas toliau laikykitės tokio maitinimosi, o po to į maistą galima įdėti riešutus ir truputį lydyto sviesto.

Tarp 7 ir 10 dienų badavimo skirtumas yra nedidelis.
Dešimtą dieną apie 16 valandą baikite badavimą pagal vieną iš aukščiau aprašytų trijų variantų, o po to laikykitės mitybos specialisto pasiūlytos maitinimosi schemos.

Atsiminkite vieną pagrindinių baigimo badauti taisyklių – nevalgykite daugiau, nei norisi. 7 – 10 dienų badavimas – tai sutrumpintas variantas, jis yra lyg nutrauktas, ir Jums būtina valymosi procesus pasukti į priešingą pusę. Reikia laiko, kad organizmas pereitų nuo detoksikacijos programos prie pasisotinimo programos.

   
  Straipsnio komentarai (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susije straipsniai  

Česnakai, žuvis, špinatai padės susidoroti su stresu (3621)

8 mitai apie kalorijų deginimą (667)

Pasirinkite tinkamą arbatą lieknėjimui (850)

Kaip palaikyti optimalų kūno svorį? (13)

Kai nepaliaujamai didėja apetitas... (683)

Viena diena – minus vienas kilogramas (34)