Raita: indiškas patiekalas sveikuoliams |
|
Raita - nuostabūs vasaros ir šiltesnio sezono patiekalai. Atgaivina ir turi daug gydomųjų savybių: gerina virškinimą, pripildo žarnyną naudinga bioflora, mažina dujų gamybą, gydo nuo vidurių užkietėjimo. Receptas mėgstantiems sūrų ir rūgštų skonį, tinka Kapha tipo žmonėms, turintiems Kapha išsibalansavimą, vidurių užkietėjimą ir t.t.
(Patiekalas 2 žmonėms, gaminamas 15 min)
Pagaminimui reikės:
• ½ arb š. kmynų
• 2 vidutiniai agurkai
• 1 ¼ puod. (300ml) natūralaus jogurto
• ½ arb. š. Garam masalos prieskonių
• ½ arb š. druskos
• ¼ arb. š. maltų juodųjų pipirų
• 2 žiupsneliai asafetidos
• Šviežių petražolių ir krapų lapų
• 2 vidutiniai agurkai
• 1 ¼ puod. (300ml) natūralaus jogurto
• ½ arb. š. Garam masalos prieskonių
• ½ arb š. druskos
• ¼ arb. š. maltų juodųjų pipirų
• 2 žiupsneliai asafetidos
• Šviežių petražolių ir krapų lapų
Kaip gaminti:
• Kmynus pakepinkite sausoje keptuvėje, nesudeginkite;
• Agurkus sutarkuokite burokine tarka;
• Nuspauskite skystį;
• Sumaišykite agurkus su visais likusiais prieskoniais ir jogurtu;
• Sukratykite;
• Smulkiai supjaustykite petražoles ir krapus;
• Patiekite šaltą, mažame indelyje, atskirai;
• Papuoškite kalendros/petražolių ar krapų lapais;
• Patiekalas valgomas su Indiškais curry patiekalais, chapatti duona.
Autorius: | Eli.lt |
Nuotraukos autorius: | jupiterimages nuotr. |
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis