Receptai      

Vitamininių arbatų receptai

Rekomenduok draugui
Spausdinti
Žvarbią rudens dieną puikiai sušildys puodelis skanios ir sveikos arbatos. Išbandykite mūsų siūlomus receptus.
 

·        Supjaustykite skiltelėmis 3 nevalytus vidutinio dydžio obuolius, užpilkite 1 litru verdančio vandens, virkite 10 minučių ant silpnos ugnies, palikite 30 minučių, kad pritrauktų. Dėkite medaus pagal skonį ir gerkite kaip arbatą.

 

·        Apelsinų arbata: 1 dalis apelsinų žievelių, 1 dalis juodosios arbatos, Ā½ dalies citrinų žievelių. Visus komponentus užpilkite verdančiu vandeniu: 60g sauso mišinio 1 litrui verdančio vandens. Dėkite apelsinų sirupo pagal skonį ir palikite 5 minutėms, kad pritrauktų.

 

·        6 arbatinius šaukštelius juodosios arbatos užpilkite 500ml verdančio vandens, palikite 5 minutėms, perkoškite, atvėsinkite. Lygiomis dalimis sumaišykite su juodųjų serbentų sultimis, išpilstykite į puodelius ir atskieskite 1/3 arba Ā½ mineralinio vandens. Dėkite cukraus pagal skonį.

 

·        Lygiomis dalimis erškėtrožių nuoviro ir karštos arbatos, cukraus ir medaus pagal skonį. Erškėtrožių nuovirą pavirkite 3 – 4 minutes, perkoškite ir sumaišykite su karšta arbata. Dėkite cukraus ir medaus. Tiekite atšaldytą.

 

·        Spanguoles berkite į stiklinę, sutrinkite šakute, dėkite cukraus ir užpilkite karšta arbata.

 

·        50ml obuolių sulčių pilkite į 150ml karštos, stiprios arbatos, gerkite.

 

·        Po 2 dalis gudobelės ir erškėtrožės vaisių, 1 dalis aviečių, 1 dalis žaliosios arbatos. 1 arbatinį šaukštelį mišinio užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, palikite 30 minučių, kad pritrauktų. Gerkite su medumi arba uogiene.

 

·        1 stalinį šaukštą dirvinio asiūklio užpilkite stikline verdančio vandens, palikite 1 valandai, kad pritrauktų. Perkoškite ir išgerkite per visą dieną.

 

·        2 stalinius šaukštus džiovinto lakišiaus užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, palikite 1 valandai, kad pritrauktų, perkoškite. Šią dozę turėtumėte išgerti per parą.

 

·        Kraują valanti arbata: lygiomis dalimis paimkite žemuogių lapų, lakišiaus, vaistinės ramunėlės žiedų. 1 stiklinei verdančio vandens – 1 stalinis šaukštas mišinio. Nuolat gerkite vietoj arbatos.

Autorius:Eli.lt
Nuotraukos autorius:jupiterimages nuotr.

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​​​​​​​​​​​​​​
   
  Straipsnio komentarai (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susije straipsniai  

Konkursas: Kas jūsų lėkštėje? (1385)

Vasariška paukštienos mišrainė su vynuogėmis (53)

Gardžios avokadų ir krevečių salotos (24)

Kaip pagaminti dietinį bananinį kokteilį (779)

Makaronų “Farfalle” salotos (517)

Imbierinis kokteilis (105)