Receptai      

Kaip paruošti salotas?

Rekomenduok draugui
Spausdinti

Salotų gaminimas visuomet asocijuojasi su melancholiją keliančiu ilgu visų produktų pjaustymu. Galbūt galima to išvengti? Ko gero, taip. Štai keletas būdų.

1 būdas: daržoves pjaustyti duokite kam nors iš namiškių. Tačiau kyla klausimas, ką daryti, kad po minutės pagalbininkas nepabėgtų iš virtuvės?

2 būdas: parduotuvėje nusipirkite paruoštas salotas. Puiku – nieko nedarome, o ant stalo skanios salotos. Viskas gerai, tik ne taip skanu, kaip pas mamą!

3 būdas: imame kombainą ir po kokių 3-4 valandų, išsiaiškinusios kaip jį įjungti ir naudoti, imame smulkinti produktus. Įjungiame ir... nieko nesigavo? O salotos buvo taip arti!

4 būdas: nusipirkite užšaldytų daržovių mišinį. Gal kada teko pasidomėti tokių užšaldytų daržovių mišinių sudėtimi? Bulvė, svogūnas, morka, žirneliai, saldusis pipiras. Telieka įdėti mėsos, kiaušinio, majonezo – ir viskas. Stenkitės pirkti tas užšaldytas daržoves, kurių sudėtyje nėra konservantų.

5 būdas: vis tik imame peilį ir sėdame prie stalo. Štai keletas nesudėtingų receptų.

Sūrio salotos

Jums reikės 0,5kg bet kokio sūrio, dviejų skiltelių česnako ir majonezo. Stambia tarka sutarkuokite sūrį (jei nesitarkuoja, truputį jį pašaldykite). Česnaką smulkiai supjaustykite arba sutrinkite, pagal skonį įdėkite majonezo ir kruopščiai išmaišykite. Salotos paruoštos!

Į šias salotas galima įdėti žuvies (šalto ar karšto rūkymo arba konservų, tik savose sultyse) ir kiaušinį. Taip pat galima įdėti ir svogūno. Tokias salotas galima valgyti kaip atskirą patiekalą ar garnyrą prie mėsos ar vištos.

Daržovių salotos

Jums reikės: 2 pomidorų, 1 didelio agurko, svogūno, 1 saldžiojo pipiro, žalumynų (bet kokių, kokius mėgstate). Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, agurkus plonais pusžiedžiais, pipirą supjaustykite juostelėmis arba žiedais, tuomet susmulkinkite svogūną ir žalumynus. Įberkite druskos ir užpilkite aliejaus ar majonezo (galima ir grietine). Receptas paprastas, tačiau salotos tikrai skanios!

Salotos iš jūros produktų

Jums reikės: "kokteilio iš jūros produktų" 200g (jo galite įsigyti prekybos centruose), 1 svogūno galvos, valgomojo acto, pipirų, druskos. Kokteilį viriname verdančiame vandenyje 3 minutes. Žiedais supjaustome svogūną, įdedame pipirų ir acto pagal skonį, išdėliojame jūros produktus. Galima įdėti nedaug sultinio, kuriame jie virė.

Skanaus!

Autorius:Eli.lt
Nuotraukos autorius:jupiterimages nuotr.

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​​​​​​​​​​​​​​
   
  Straipsnio komentarai (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susije straipsniai  

Konkursas: Kas jūsų lėkštėje? (1385)

Vasariška paukštienos mišrainė su vynuogėmis (53)

Gardžios avokadų ir krevečių salotos (24)

Kaip pagaminti dietinį bananinį kokteilį (779)

Makaronų “Farfalle” salotos (517)

Imbierinis kokteilis (105)