Receptai      

Skanūs ir sveiki sumuštiniai

Rekomenduok draugui
Spausdinti

Jei į namus užsuka netikėtų svečių ar darbe nespėjame laiku papietauti, “kirminą” dažniausiai mariname sumuštiniais.

Jei nusibodo tradicinis duonos, sviesto, dešros ar sūrio derinys, galima pasitelkti fantaziją ir pasigaminti ypatingų sumuštinukų.

Sumuštiniai - bene populiariausi per pusryčius.

        Geri patarimai:

  • jei mėgstate sviestą, jį tepkite kuo plonesniu sluoksniu,
  • duonos riekutę rekomenduojame aptepti trinta liesa varške su prieskoniais - bazilikais, krapais,
  • duoną galima apšlakstyti alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių antpilu,
  • gamindami sumuštinius naudokite kuo daugiau lapinių ir kitų daržovių, žuvies gaminių,
  • pusryčiams negaminkite sumuštinių su rūkytais riebiais mėsos gaminiais, nes jie sunkiai virškinami,
  • sūrį rinkitės kuo liesesnį.

Verta prisiminti:

  • duoną sumuštiniams reikėtų pjaustyti ne storiau, nei 0,5-1 cm storio,
  • prieskoniai papildo ir pagerina pagrindinių produktų skonį ir išvaizdą,
  • jeigu gaminate sumuštinius su silke, ją būtinai sumalkite mėsmale ar sukapokite mikseriu,
  • ruošdami sumuštinius su vištiena, kaip priedą rinkitės konservuotus persikus arba ananasus,
  • jeigu gaminate trikampius, apvalius ar kitokios formos sumuštinius, naudokite mažesniu trikampiu, apskritimu ar kitokios sumuštinio formos išpjautą kumpį ir visai nedidelį tos pačios formos sūrį, o sumuštinį papuoškite petražolių šakele.

Nuotraukos autorius:"Gamma" nuotr.

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​​​​​​​​​​​​​​
   
  Straipsnio komentarai (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susije straipsniai  

Konkursas: Kas jūsų lėkštėje? (1369)

Vasariška paukštienos mišrainė su vynuogėmis (53)

Gardžios avokadų ir krevečių salotos (24)

Kaip pagaminti dietinį bananinį kokteilį (772)

Makaronų “Farfalle” salotos (517)

Imbierinis kokteilis (105)