Skanūs ir sveiki sumuštiniai |
|
Jei į namus užsuka netikėtų svečių ar darbe nespėjame laiku papietauti, “kirminą” dažniausiai mariname sumuštiniais.
Jei nusibodo tradicinis duonos, sviesto, dešros ar sūrio derinys, galima pasitelkti fantaziją ir pasigaminti ypatingų sumuštinukų.
Sumuštiniai - bene populiariausi per pusryčius.
Geri patarimai:
- jei mėgstate sviestą, jį tepkite kuo plonesniu sluoksniu,
- duonos riekutę rekomenduojame aptepti trinta liesa varške su prieskoniais - bazilikais, krapais,
- duoną galima apšlakstyti alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių antpilu,
- gamindami sumuštinius naudokite kuo daugiau lapinių ir kitų daržovių, žuvies gaminių,
- pusryčiams negaminkite sumuštinių su rūkytais riebiais mėsos gaminiais, nes jie sunkiai virškinami,
- sūrį rinkitės kuo liesesnį.
Verta prisiminti:
- duoną sumuštiniams reikėtų pjaustyti ne storiau, nei 0,5-1 cm storio,
- prieskoniai papildo ir pagerina pagrindinių produktų skonį ir išvaizdą,
- jeigu gaminate sumuštinius su silke, ją būtinai sumalkite mėsmale ar sukapokite mikseriu,
- ruošdami sumuštinius su vištiena, kaip priedą rinkitės konservuotus persikus arba ananasus,
- jeigu gaminate trikampius, apvalius ar kitokios formos sumuštinius, naudokite mažesniu trikampiu, apskritimu ar kitokios sumuštinio formos išpjautą kumpį ir visai nedidelį tos pačios formos sūrį, o sumuštinį papuoškite petražolių šakele.
Nuotraukos autorius: | "Gamma" nuotr. |
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis