Vegetariškas špinatų ir obuolių pyragas |
|
Šis vegetariškas pyragas puikiai tiks vakarienei ar svečiams pavaišinti. Pasilepinkite save savaitgaliui ir nustebinkite namiškius neįprastu, tačiau labai skanu patiekalu.
Tešlai reikės:
350 g aukščiausios kokybės miltų
11 g atšaldyto sviesto, supjaustyto mažais kubeliais
5 arbatinių šaukštelių duqqa prieskonių mišinio
20 g cukraus
80 g kiaušinio
8 g jūros druskos
2 arbatinių šaukštelių šalto vandens
žiupsnelis čili pipirų
11 g atšaldyto sviesto, supjaustyto mažais kubeliais
5 arbatinių šaukštelių duqqa prieskonių mišinio
20 g cukraus
80 g kiaušinio
8 g jūros druskos
2 arbatinių šaukštelių šalto vandens
žiupsnelis čili pipirų
Iš šių ingredientų paruošiame trapią tešlą, suvyniojame ją į permatomą plėvelę ir paliekame vėsiai dviems valandoms.
Įdarui prireiks:
500 g nuplautų špinatų
300 g kubeliais pjaustytų Boskop rūšies obuolių
2 arbatinių šaukštelių duqqa prieskonių mišinio
½ arbatinio šaukštelio Melange Noir pipirų mišinio
4 vidutinių kiaušinių
50 g rudojo cukraus
1 sutrintos česnako skiltelės
1 mažo šviežiai sutrinto imbiero
1 svogūnėlio nulupto ir kubeliais supjaustyto askaloninio česnako
70 g grubiai tarkuoto Parmegiano Regiano sūrio
130 g kepintų kapotų migdolų
20 ml kalvadoso
25 g šviežiai spaustų citrinos sulčių
10 ml sezamo aliejaus
šiek tiek grubiai sukapotų petražolių
15 g jūros druskos
300 g kubeliais pjaustytų Boskop rūšies obuolių
2 arbatinių šaukštelių duqqa prieskonių mišinio
½ arbatinio šaukštelio Melange Noir pipirų mišinio
4 vidutinių kiaušinių
50 g rudojo cukraus
1 sutrintos česnako skiltelės
1 mažo šviežiai sutrinto imbiero
1 svogūnėlio nulupto ir kubeliais supjaustyto askaloninio česnako
70 g grubiai tarkuoto Parmegiano Regiano sūrio
130 g kepintų kapotų migdolų
20 ml kalvadoso
25 g šviežiai spaustų citrinos sulčių
10 ml sezamo aliejaus
šiek tiek grubiai sukapotų petražolių
15 g jūros druskos
Gaminimas:
Supjaustome špinatus ir atsargiai juos sumaišome su kitais ingredientais. Po to patepame apvalią 28 cm skersmens kepimo formą sviestu ir pabarstome miltų. Kočėlu iškočiojame 2/3 tešlos, ji turėtų būti maždaug 1 cm storio. Išklojame kepimo formą tešla, ant jos tolygiai paskirstome įdarą. Viską užliejame likusia tešla, užspaudžiame pyrago kraštelius. Dabar suplakame vieną kiaušinio trynį ir šakute juo ištepame pyrago viršų. Kepame orkaitėje. „Inspiro“ orkaitėje galima nustatyti vaisinio pyrago su įdaru kategoriją ir visas darbas baigtas.
Nuotraukos autorius: | "Gamma" nuotr.,"Electrolux" info. |
Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis