Kokteilis su krevetėmis |
|
Šiam patiekalui reikės 150g salotų „Aisbergas“, 1 apelsino, 3 svogūnų laiškų, 2 didelių pomidorų, nedidelio pluoštelio koriandro, 8 žalių karališkųjų krevečių be galvų ir su kiautais, druskos, šviežiai sumalto baltojo pipiro, 2 stalinių šaukštų alyvų aliejaus, 1 stalinio šaukšto balzaminio acto.
„Aisbergo“ salotas supjaustykite juostelėmis, nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite ant lėkščių. Apelsiną nuvalykite taip, kad visiškai nebūtų baltos odelės. Jo minkštimą atskirkite nuo pertvarėlių, surinkite išsiskyrusias sultis.
Svogūnus ir jų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite smulkiais žiedeliais. Pomidorą nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, pjaukite į keturias dalis, pašalinkite vaiskočius ir supjaustykite kubeliais. Nuplaukite koriandrą, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
Krevetes išlukštenkite, nugarėles įpjaukite ir ištraukite juodą žarną. Nuliekite šaltu vandeniu, nusausinkite, pasūdykite ir papipirinkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Svogūnus ir krevetes pakepkite apie vieną minutę ant silpnos ugnies. Į keptuvę berkite apelsino, pomidoro gabalėlius, pilkite sultis ir balzaminį actą. Maišydama viską trumpai paskrudinkite ant stiprios ugnies. Sumaišykite su koriandru, dėkite ant salotų lapų ir iš karto tiekite į stalą.
---------------------------
Laukiame Jūsų skanių ar skanių ir sveikų patiekalų receptų elektroniniu paštu [email protected] Šis skyrelis skirtas lankytojų receptams, patirties pasidalinimu, skaniems eksperimentams. Ačiū visiems už pagalbą ir palaikymą..