Receptai      

Kokteilis su krevetėmis

Rekomenduok draugui
Spausdinti

Šiam patiekalui reikės 150g salotų „Aisbergas“, 1 apelsino, 3 svogūnų laiškų, 2 didelių pomidorų, nedidelio pluoštelio koriandro, 8 žalių karališkųjų krevečių be galvų ir su kiautais, druskos, šviežiai sumalto baltojo pipiro, 2 stalinių šaukštų alyvų aliejaus, 1 stalinio šaukšto balzaminio acto.

„Aisbergo“ salotas supjaustykite juostelėmis, nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite ant lėkščių. Apelsiną nuvalykite taip, kad visiškai nebūtų baltos odelės. Jo minkštimą atskirkite nuo pertvarėlių, surinkite išsiskyrusias sultis.

Svogūnus ir jų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite smulkiais žiedeliais. Pomidorą nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, pjaukite į keturias dalis, pašalinkite vaiskočius ir supjaustykite kubeliais. Nuplaukite koriandrą, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.

Krevetes išlukštenkite, nugarėles įpjaukite ir ištraukite juodą žarną. Nuliekite šaltu vandeniu, nusausinkite, pasūdykite ir papipirinkite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Svogūnus ir krevetes pakepkite apie vieną minutę ant silpnos ugnies. Į keptuvę berkite apelsino, pomidoro gabalėlius, pilkite sultis ir balzaminį actą. Maišydama viską trumpai paskrudinkite ant stiprios ugnies. Sumaišykite su koriandru, dėkite ant salotų lapų ir iš karto tiekite į stalą.

---------------------------

Laukiame Jūsų skanių ar skanių ir sveikų patiekalų  receptų elektroniniu paštu [email protected]  Šis skyrelis skirtas lankytojų receptams, patirties pasidalinimu, skaniems eksperimentams. Ačiū visiems už pagalbą ir palaikymą..


 

   
  Straipsnio komentarai (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susije straipsniai  

Konkursas: Kas jūsų lėkštėje? (1373)

Vasariška paukštienos mišrainė su vynuogėmis (53)

Gardžios avokadų ir krevečių salotos (24)

Kaip pagaminti dietinį bananinį kokteilį (774)

Makaronų “Farfalle” salotos (517)

Imbierinis kokteilis (105)