Naujienos      
2016-10-16

Lietuva išlieka duonos valgytojų šalimi

Rekomenduok draugui
Spausdinti

Duona nuo neatmenamų laikų užima svarbią vietą Lietuvos gyventojų maisto kultūroje. Nors prekybininkai pastebi, kad šiandien jų racionas įvairesnis, o pirkėjų galimybės įsigyti daugiau produktų – didesnės, duona išlieka vienu iš dažniausių produktų pirkinių krepšeliuose.

Kaip aiškėja iš prekybos tinklo „IKI“ atlikto tyrimo, duonos reikšmė lietuvių mityboje nemenksta – dauguma lietuvių šio produkto į parduotuves skuba kelis kartus per savaitę.

Tyrimo duomenimis, 54 proc. tautiečių duoną perka po kelis kartus per savaitę, o daugiau nei trečdalis – 35 proc. – į pirkinių krepšį ją įsideda mažiausiai kartą per savaitę. Svarbiausias kriterijus, pagal kurį renkamasi duona – kaina, tačiau ar ir kitą kartą bus perkamas tas pats gaminys, lemia ne ji.

Iš tyrimo aiškėja, kad tokie kriterijai kaip duonos gaminio išvaizda, kilmės šalis, pakuotės dydis ir patrauklumas, gamintojas, galiojimo laikas yra svarbūs tik vyresnio amžiaus vartotojų ir mažesnių miestų gyventojams. Taip pat vienas svarbiausių kriterijų jiems – ar duona pagaminta Lietuvoje. Tai rodo, kokias gilias tradicijas turi šis produktas mūsų kultūroje.

Šaltinis: Edieta.lt
Autorius:Edieta.lt

   
  (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susijos naujienos  

Antibiotikų vartojimas gali lemti nutukimą (0)

Lietuvos vaikai valgo per mažai daržovių (664)

Daržovių ir vaisių vartojimas žiemą: karaliauja citrusiniai vaisiai, bulvės ir kopūstai (670)

Populiarėja sveikesnė ir įvairesnė duona (0)

Pilno grūdo produktai mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką (762)

Ant lietuvių stalo daugėja žuvies (0)