Naujienos      
2016-06-10

Europos Sąjunga skatina maisto pramonę skirti daugiau dėmesio geresnei mitybai

Rekomenduok draugui
Spausdinti

Įvertinant situaciją, kai didelė dalis europiečių turi antsvorį, ir kartu vis labiau populiarėjant sveikai gyvensenai, Europos Sąjungos politikai taip pat deda pastangas, kad maisto pramonė daugiau investuotų į kokybiškus, aukštus standartus ir reikalavimus atitinkančius sveikesnius maisto produktus.

ES pirmininkaujanti Olandija paskelbė dėsianti visas pastangas, kad Europos maisto politika motyvuotų gamintojus investuoti į sveikesnių maisto produktų gamybą ir skatintų vartotojams siūlyti kuo sveikesnius ir kokybiškesnius produktus. Iki šiol kiekviena šalis turėjo atskirą planą ir skirtingus nesveiko maitinimosi problemos sprendimo būdus. Tai, kad šios atskiros strategijos pakeičiamos vienu stipriu visai ES bendru politikos modeliu, skatins inovacijas maisto pramonėje, leis sukurti sveiką konkurenciją tarp įmonių ir puoselės sveikesnes alternatyvas žmonių kasdienybėje.

Ši iniciatyva kviečia maisto gamintojus permąstyti ir pakeisti savo mitybos ir sveikatos įsipareigojimus visuomenei. Visų pirma, mažinant cukraus, natrio ir sočiųjų riebalų kiekį savo parduodamuose maisto ir gėrimų produktuose. Prie naujos mitybos politikos jau prisijungė ir palaikymą išreiškė bendrovė „Nestlé“, surengusi konferenciją, kurios metu gvildentos maisto bei mitybos tvarumo ir ateities problemos. Renginys, kuriame buvo minėtas ir įmonės 150 metų jubiliejus, pritraukė daugiau kaip 300 žymių ES politikos ir pilietinės visuomenės veikėjų.

Konferencijoje priimtas bendras sprendimas peržiūrėti turimą maisto ir gėrimų portfelį ir jį atnaujinti atsižvelgiant į sveikos mitybos reikalavimus.

Šaltinis: Edieta.lt
Autorius:Edieta.lt

   
  (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susijos naujienos  

Antibiotikų vartojimas gali lemti nutukimą (0)

Lietuvos vaikai valgo per mažai daržovių (670)

Daržovių ir vaisių vartojimas žiemą: karaliauja citrusiniai vaisiai, bulvės ir kopūstai (675)

Populiarėja sveikesnė ir įvairesnė duona (0)

Pilno grūdo produktai mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką (767)

Ant lietuvių stalo daugėja žuvies (0)