Naujienos      
2016-01-26

Lietuviai valgo daugiau vaisių ir daržovių

Rekomenduok draugui
Spausdinti

Lietuvos gyventojai savo stalą praturtina vis daugiau šviežių vaisių ir daržovių. Lyginant su pernai metų sausio duomenimis, pirmąjį šių metų mėnesį augo ne tik sezoninių, bet ir įvežtinių šiltųjų kraštų vaisių pardavimai.

„Jau kelerius metus stebime tendenciją, kad pirkėjai į savo krepšelius dedasi vis daugiau šviežių daržovių bei vaisių, stengiasi sveikiau maitintis. Nors šių produktų suvartojimas metų pradžioje išlieka labai panašus kaip ir pernai, šiemet pirkėjai yra labiau linkę savo racioną papildyti ne tik sezoninėmis daržovėmis, bet ir atvežtiniais ar egzotiniais vaisiais. Tam įtakos turi ir sumažėjusi kai kurių vaisių ir daržovių kaina, kuri vis dar išlieka svarbiu veiksniu renkantis, kokiomis daržovėmis ar vaisiais praturtinti savo mitybą“, – sako bendrovės „Maxima LT“ Komercijos vadovė Nijolė Penkovskienė.

Lietuviai pirko daugiau ankštinių daržovių (žirnių, pupelių), moliūgų, agurkų, salotų, o taip pat ir egzotinių vaisių - mangų, ananasų, vynuogių, kivių, granatų. Šią žiemą daugiau dėmesio sulaukia ir įvairios konservuotos, marinuotos bei troškintos daržovės.

Šaltinis: Edieta.lt
Autorius:Edieta.lt

   
  (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susijos naujienos  

Antibiotikų vartojimas gali lemti nutukimą (0)

Lietuvos vaikai valgo per mažai daržovių (670)

Daržovių ir vaisių vartojimas žiemą: karaliauja citrusiniai vaisiai, bulvės ir kopūstai (675)

Populiarėja sveikesnė ir įvairesnė duona (0)

Pilno grūdo produktai mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką (767)

Ant lietuvių stalo daugėja žuvies (0)