2016-08-12Lietuviai pamėgo aštresnį maistą |
|
Aitriaisiais pipirais gausiai gardinamas maistas asocijuojasi su egzotiškomis, karšto klimato šalimis, tačiau pastebima, kad ir lietuviai pamėgo aštrų maistą.
Pasaulyje yra suskaičiuojama apie 200 įvairių pipirų rūšių, chemikas V. Skovilis visus juos išragavo ir suskirstė pagal aštrumą, matuodamas kapsaicino koncentraciją juose. Mokslininko aštrumo skalės viršūnėje atsidūrė datulinė paprika, turinti iki dviejų milijonų Skovilio balų. Kajeno pipiras užsitarnavo 30 tūkstančių, o jelapenas – vos tūkstantį balų. Pats švelniausias pipiras, kuriam priskirta nulis Skovilio balų – saldžioji paprika.
Prekybos tinklo „IKI“ duomenimis, per praėjusius metus aitriųjų paprikų ir pipirų pardavimai išaugo dvigubai. Prekybos tinklo pardavimai rodo, jog pirkėjai dažniausiai renkasi aštresnius, vienos rūšies prieskonius. Taip pat auga ir šviežių pipirų paklausa, jų pardavimai per pastaruosius metus išaugo dvigubai. Tam galimai įtakos turėjo tai, kad Lietuvos gyventojai vis labiau domisi kitų šalių egzotiškais patiekalais ir juos gamina namuose, taip pat įprastus patiekalus ėmė gaminti aštresniu.
Šaltinis: | Edieta.lt |
Autorius: | Edieta.lt |
WilliamMepay
RonaldBuG
Charleshaugh
buy misoprostol over the counter <a href=http://cytotec.club/#>buy cytotec pills online cheap</a> buy cytotec over the counter
Randallfet