Naujienos      
2016-08-12

Lietuviai pamėgo aštresnį maistą

Skaityti komentarus (21157)
Rekomenduok draugui
Spausdinti

Aitriaisiais pipirais gausiai gardinamas maistas asocijuojasi su egzotiškomis, karšto klimato šalimis, tačiau pastebima, kad ir lietuviai pamėgo aštrų maistą.

Pasaulyje yra suskaičiuojama apie 200 įvairių pipirų rūšių, chemikas V. Skovilis visus juos išragavo ir suskirstė pagal aštrumą, matuodamas kapsaicino koncentraciją juose. Mokslininko aštrumo skalės viršūnėje atsidūrė datulinė paprika, turinti iki dviejų milijonų Skovilio balų. Kajeno pipiras užsitarnavo 30 tūkstančių, o jelapenas – vos tūkstantį balų. Pats švelniausias pipiras, kuriam priskirta nulis Skovilio balų – saldžioji paprika.

Prekybos tinklo „IKI“ duomenimis, per praėjusius metus aitriųjų paprikų ir pipirų pardavimai išaugo dvigubai. Prekybos tinklo pardavimai rodo, jog pirkėjai dažniausiai renkasi aštresnius, vienos rūšies prieskonius. Taip pat auga ir šviežių pipirų paklausa, jų pardavimai per pastaruosius metus išaugo dvigubai. Tam galimai įtakos turėjo tai, kad Lietuvos gyventojai vis labiau domisi kitų šalių egzotiškais patiekalais ir juos gamina namuose, taip pat įprastus patiekalus ėmė gaminti aštresniu.

Šaltinis: Edieta.lt
Autorius:Edieta.lt

   
  (21157)
daugiau
2024-04-26 21:52
WilliamMepay
https://finasteride.store/# order propecia without dr prescription
2024-04-26 20:36
RonaldBuG
https://ciprofloxacin.tech/# antibiotics cipro
2024-04-26 16:39
Charleshaugh
https://lisinopril.network/# lisinopril 2.5 tablet
buy misoprostol over the counter <a href=http://cytotec.club/#>buy cytotec pills online cheap</a> buy cytotec over the counter
2024-04-26 14:08
Randallfet
cytotec pills buy online: <a href=" https://cytotec.club/# ">Cytotec 200mcg price</a> - Abortion pills online
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susijos naujienos  

Antibiotikų vartojimas gali lemti nutukimą (0)

Lietuvos vaikai valgo per mažai daržovių (664)

Daržovių ir vaisių vartojimas žiemą: karaliauja citrusiniai vaisiai, bulvės ir kopūstai (670)

Populiarėja sveikesnė ir įvairesnė duona (0)

Pilno grūdo produktai mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką (762)

Ant lietuvių stalo daugėja žuvies (0)