Naujienos      
2015-11-03

Kodėl nereikia atsisakyti duonos?

Skaityti komentarus (2)
Rekomenduok draugui
Spausdinti

Ar kada susimąstėte, kaip dažnai susiduriate su nuomone, kad valgyti duoną yra nesveika, kad ji skatina svorio augimą ir t. t.? Panašu, kad apie tai galima pamiršti – britų mokslininkai įrodė, kad duona iš tiesų turi labai daug kaulams reikalingo kalcio ir B grupės vitaminų, padedančių kovoti su stresu. Sakysite, visa tai žinoma jau seniai. O ar bent numanote, kokias kitas problemas ji gali išspręsti?

Naujausiame žurnalo „Mitybos biuletenis“ numeryje mitybos ekspertai teigia: „Duona padeda įsisavinti daugiau nei  10 % kasdienės baltymų, folio rūgšties ir geležies normos“.

2–3 duonos gabaliukai duonos per dieną jums padės:
Suteikti odai lygumo ir švytėjimo, kadangi šiame produkte yra labai svarbių jai baltymų;
Sustiprinti kaulus (duonoje yra kalcio);
Pagerinti smegenų veiklą (tai padaryti padės geležis);
Mūsų nervams reikalinga folio rūgštis, o duona – tai vienas iš jos šaltinių;
Kasdien vartojama duona gerina virškinimą. Netirpios šiame produkte esančios skaidulos stimuliuoja žarnyno peristaltiką ir užkerta kelią vidurių užkietėjimui.

Šaltinis: Edieta.lt
Autorius:Edieta.lt

   
  (2)
daugiau
2015-11-05 08:34
nuomone
ir svarbiausia - glitimas, esantis grūduose, daugelis jo netoleruoja ir net nežino, kad netoleruoja, tik sergantys celiakija, išsėtine skleroze aiškiai supranta, kad negali valgyti duonos.
2015-11-05 08:31
nuomone
Visų čia išvardintų medžiagų yra ir kituose produktuose.Ca sūryje daug kartų daugiau, vit. B mėsoje ir daržovėse ir t.t. daugelis pasaulio šalių nežino tokio gaminio - juoda duoda, ir gyvi :)
Be to grūdinėse kultūrose labai daug pesticidų, daug daugiau nei daržovėse ar mėsoje.

VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susijos naujienos  

Antibiotikų vartojimas gali lemti nutukimą (0)

Lietuvos vaikai valgo per mažai daržovių (671)

Daržovių ir vaisių vartojimas žiemą: karaliauja citrusiniai vaisiai, bulvės ir kopūstai (676)

Populiarėja sveikesnė ir įvairesnė duona (0)

Pilno grūdo produktai mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką (768)

Ant lietuvių stalo daugėja žuvies (0)