2015-11-03Kodėl nereikia atsisakyti duonos? |
|
Ar kada susimąstėte, kaip dažnai susiduriate su nuomone, kad valgyti duoną yra nesveika, kad ji skatina svorio augimą ir t. t.? Panašu, kad apie tai galima pamiršti – britų mokslininkai įrodė, kad duona iš tiesų turi labai daug kaulams reikalingo kalcio ir B grupės vitaminų, padedančių kovoti su stresu. Sakysite, visa tai žinoma jau seniai. O ar bent numanote, kokias kitas problemas ji gali išspręsti?
Naujausiame žurnalo „Mitybos biuletenis“ numeryje mitybos ekspertai teigia: „Duona padeda įsisavinti daugiau nei 10 % kasdienės baltymų, folio rūgšties ir geležies normos“.
2–3 duonos gabaliukai duonos per dieną jums padės:
Suteikti odai lygumo ir švytėjimo, kadangi šiame produkte yra labai svarbių jai baltymų;
Sustiprinti kaulus (duonoje yra kalcio);
Pagerinti smegenų veiklą (tai padaryti padės geležis);
Mūsų nervams reikalinga folio rūgštis, o duona – tai vienas iš jos šaltinių;
Kasdien vartojama duona gerina virškinimą. Netirpios šiame produkte esančios skaidulos stimuliuoja žarnyno peristaltiką ir užkerta kelią vidurių užkietėjimui.
Šaltinis: | Edieta.lt |
Autorius: | Edieta.lt |
nuomone
nuomone
Be to grūdinėse kultūrose labai daug pesticidų, daug daugiau nei daržovėse ar mėsoje.