Naujienos      
2015-05-22

Šviesūs vaisiai ir daržovės apsaugo nuo insulto

Rekomenduok draugui
Spausdinti

Kiekvienas žino, kad vaisiai ir daržovės organizmui suteikia naudingų vitaminų ir mineralinių medžiagų, o taip pat ląstelienos, angliavandenių. Olandų mokslininkai teigia, kad vaisiai ir daržovės, kurių minkštimas yra šviesus, sumažina insulto tikimybę.

Olandijos mokslininkų atliktame tyrime dalyvavo 20 000 savanorių nuo 20 iki 65 metų. Visi tiriamieji buvo suskirstyti į keturias grupes (žalia, geltona/oranžinė, raudona/vyšninė ir balta) priklausomai nuo to, kokius vaisius ir daržoves jie valgė. Per 10 tyrimo metų 233 tyrimo dalyviai patyrė insultą. Toje grupėje, kurioje buvo vartojami šviesios spalvos (balti, kreminiai ir t.t.) vaisiai ir daržovės, insulto atvejai buvo rečiausi.

Pasak olandų mokslininkų, norint apsisaugoti nuo insulto, patartina valgyti šiuos produktus: obuolius, kriaušes, bananus, žiedinius kopūstus, cikorijas, agurkus, grybus, bei gerti jau minėtų vaisių sultis.

Šaltinis: Edieta.lt
Autorius:Edieta.lt

   
  (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susijos naujienos  

Antibiotikų vartojimas gali lemti nutukimą (0)

Lietuvos vaikai valgo per mažai daržovių (671)

Daržovių ir vaisių vartojimas žiemą: karaliauja citrusiniai vaisiai, bulvės ir kopūstai (676)

Populiarėja sveikesnė ir įvairesnė duona (0)

Pilno grūdo produktai mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką (768)

Ant lietuvių stalo daugėja žuvies (0)