Naujienos      
2009-08-05

Kad omega-3 padėtų širdžiai, reikia pusės gramo kasdien, teigia mokslininkai

Rekomenduok draugui
Spausdinti
Amerikiečių mokslininkai išanalizavo iki šiol atliktus tyrimus ir paskelbė, kad sveikas žmogus turėtų kasdien suvartoti po pusę gramo, o širdies negalavimų turintis žmogus – po gramą  omega-3 polinesočiųjų riebiųjų rūgščių.

Jų rekomenduojama pusės gramo dozė sveikam žmogui yra dukart didesnė, nei iki šiol rekomenduoja Europos maisto saugos tarnyba (EMST), pastebi nutraingredients.com. Amerikiečių analizės ataskaitą paskelbė žurnalas „Journal of the American College of Cardiology“.

„Tai nėra reklama ar panašiai. Mes turime itin daug ir svarių įrodymų iš labai didelių tyrimų, kurių seniausieji atlikti prieš 20 ar 30 metų. Tie duomenys atskleidžia daugybę omega-3 žuvų taukų teikiamų privalumų daugeliu prevencinės kardiologijos aspektų“, sako tyrimo vadovas Carl Lavie. Jis yra Nju Orleano Ošnerio medicinos centro kardiologinės reabilitacijos ir prevencijos direktorius.

Apžvalgos rezultatai sutampa tiek su kitų mokslininkų bei omega-3 gamintojų, tiek ir su neoficialiomis JAV ir Didžiosios Britanijos žinybų rekomendacijomis, kad omega-3 būtų vartojama iki pusės gramo per dieną.

Dr. C. Lavie ir jo kolegos naudojosi informacija, kuri buvo sukaupta per keturis didelius atsitiktinių imčių kontroliuojamus tyrimus, kuriuose dalyvavo apie 40 tūkstančių žmonių.

Kai dėl neseniai paskelbtos negalutinės EMST nuomonės, grupė žymių lipidų srityje dirbančių mokslininkų paragino tarnybą dar kartą apsvarstyti jos numatomą rekomenduoti omega-3 paros normą.

Savigydos pramonės asociacija (SPA)
www.savigydosasociacija.com

Autorius:SPA
Nuotraukos autorius:jupiterimages nuotr.

   
  (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susijos naujienos  

Antibiotikų vartojimas gali lemti nutukimą (0)

Lietuvos vaikai valgo per mažai daržovių (669)

Daržovių ir vaisių vartojimas žiemą: karaliauja citrusiniai vaisiai, bulvės ir kopūstai (674)

Populiarėja sveikesnė ir įvairesnė duona (0)

Pilno grūdo produktai mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką (766)

Ant lietuvių stalo daugėja žuvies (0)