Naujienos      
2009-06-07

Antioksidantai gali apsaugoti nuo gimdos gleivinės vėžio

Rekomenduok draugui
Spausdinti
Moterims vartojant daugiau vitaminų A, E ir beta karotino, gali sumažėti rizika susirgti gimdos gleivinės  vėžiu, teigia mokslininkai, išanalizavę iki šiol atliktų tyrimų rezultatus.

JAV mokslininkai žurnale „Cancer Causes and Control“ rašo, kad kiekvienam tūkstančiui kilokalorijų maisto padidinus beta karotino kiekį 1000 mikrogramų, gimdos gleivinės (endometriumo) vėžio rizika sumažėja 12 procentų.

Be to, jei tūkstančiui kilokalorijų maisto vitamino C padaugėja po 50 miligramų, endometriumo vėžio rizika sumažėja 15 procentų, o vitamino E padaugėjus 5 miligramais, tokia rizika sumažėja 9 procentais.

Gimdos gleivinės vėžys yra penktas pasaulyje pagal paplitimą tarp pasaulio moterų, tačiau įvairiose šalyse jo dažnis skiriasi daugiau nei dešimt kartų.

Apžvalgos išvados grindžiamos dvylikos kontroliuojamų tyrimų rezultatais ir nebuvo atsižvelgiama, ar žmonės vartojo maisto papildus, sako Elisa Bandera iš Niu Džersio vėžio universiteto. 

Tyrėjai pažymi, kad reikia išsamesnių tyrimų antioksidantų ir gimdos gleivinės vėžio rizikos atvirkštiniam ryšiui pagrįsti.

Komentuodami poveikio mechanizmą, mokslininkai pažymi, kad vitaminai antioksidantai gali sumažinti vėžio riziką, suvaržydami oksidacinę žalą ląstelių DNR, praneša nutraingredients.com.

Savigydos pramonės asociacija (SPA)
www.savigydosasociacija.com

Autorius:SPA
Nuotraukos autorius:Jupiterimages nuotr.

   
  (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susijos naujienos  

Antibiotikų vartojimas gali lemti nutukimą (0)

Lietuvos vaikai valgo per mažai daržovių (672)

Daržovių ir vaisių vartojimas žiemą: karaliauja citrusiniai vaisiai, bulvės ir kopūstai (677)

Populiarėja sveikesnė ir įvairesnė duona (0)

Pilno grūdo produktai mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką (768)

Ant lietuvių stalo daugėja žuvies (0)