Naujienos      
2009-05-11

B6 gali sumažinti kolorektalinio vėžio riziką

Rekomenduok draugui
Spausdinti
Didesnis vitamino B6 vartojimas su maistu ar maisto papildais gali daugiau nei perpus sumažinti kolorektalinio vėžio riziką, teigia britų mokslininkai.

Beveik 15 tūkstančių vyrų dalyvavo tyrime, kuriuo nustatyta, kad didesni aktyviosios šio vitamino formos piridoksalio fosfato kiekiai kraujyje ryškiai susiję su mažesne rizika susirgti kolorektaliniu vėžiu. Harvardo medicinos mokyklos mokslininkų atlikto tyrimo ataskaitą paskelbė žurnalas „Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention“.

Šio tyrimo rezultatai patvirtina tame pačiame žurnale prieš metus paskelbto Edinburgo universiteto mokslininkų tyrimo išvadas, praneša nutraingredients.com.

Kolorektalinis vėžys (adenokarcinoma) yra piktybinis navikas, augantis ant vidinės tiesiosios, gaubtinės ar storosios žarnos sienelių. Kasmet Europoje nustatoma apie 360 tūkstančių naujų susirgimų šia vėžio forma.

Harvardo tyrime iš 14916 vyrų kolorektaliniu vėžiu susirgo 197, o jų kraujo mėginiai buvo palyginti su 371 sveiko vyro mėginiais.

Mokslininkai teigia nustatę aiškų atvirkštinį piridoksalio fosfato kiekio kraujyje ir tikimybės susirgti kolorektaliniu vėžių ryšį, kuris svyravo nuo 8 iki 58 procentų priklausomai nuo piridoksalio fosfato kiekio kraujyje.
 
Savigydos pramonės asociacija (SPA)
www.savigydosasociacija.com  
Autorius:SPA info; Jupiterimages nuotr.

   
  (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susijos naujienos  

Antibiotikų vartojimas gali lemti nutukimą (0)

Lietuvos vaikai valgo per mažai daržovių (669)

Daržovių ir vaisių vartojimas žiemą: karaliauja citrusiniai vaisiai, bulvės ir kopūstai (674)

Populiarėja sveikesnė ir įvairesnė duona (0)

Pilno grūdo produktai mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką (767)

Ant lietuvių stalo daugėja žuvies (0)