2008-04-01Bulvės prieš moteris |
|
Harvardo universiteto mokslininkai nustatė, kad dažnas bulvių vartojimas moterims, turinčioms viršsvorį, padidina riziką susirgti 2-ojo tipo cukriniu diabetu.
Bulvės gausiai turi mineralinių elementų, ypač kalio, todėl ypač naudinga žmonėms, negaluojantiems širdies bei kepenų ligomis. Taip pat bulvės skatina cukraus gaminimą kraujyje.
20 metų trukusio tyrimo išvadose teigiama, kad tos, kurios mėgsta valgyti bulves, rizika susirgti diabetu išauga iki 14 proc., o tos, kurios mėgaujasi keptomis fri bulvytėmis – rizika išauga iki 21 proc., palyginus su tomis moterimis, kurios laikosi sveikos mitybos principų.
Mokslininkai pataria moterims, kurios turi viršsvorio naudoti kuo mažiau bulvinių patiekalų ir naudoti kuo daugiau ankštinių maisto produktų bei ląstelienos turinčių produktų.