Naujienos      
2008-03-25

Lytis turi įtakos mitybai

Rekomenduok draugui
Spausdinti

Kulinariniai pomėgiai priklauso ne tik nuo žmogaus kultūrinės aplinkos, bet ir nuo jo lyties, - teigiama naujoje mokslinėje studijoje. Nustatyta, kad tarp vyrų aiškiai vyrauja mėsėdžiai, o moterys teikia pirmenybę liesesniam, žalesniam maistui.

Iš kur atsiranda toks skirtumas? Tam įtakos gali turėti ir biologiją, tačiau kol kas tokius polinkius mėginama paaiškinti estetiniu jausmu. Mat manoma, kad įvairios salotos ir apkepai yra dailesni, gražesni patiekalai, nei lakoniška ir neįmantri mėsa, - teigia Jeilio universiteto Medicinos mokyklos Niu Heivene Prevencijos tyrimų centro vadovas David L. Katz.

Manoma, kad šio tyrimo rezultatai taps ne tik pikantiška naujiena apie dar vieną lyčių skirtumą, bet ir puiki proga mokslininkams sudaryti efektyvesnes dietas ir strategijas, kaip žmones paraginti gyventi ir maitintis sveikiau.

Atliekant tyrimą dalyvavo per 15 000 suaugusių amerikiečių. Įvairiais laikotarpiais jie pildė anketas apie tai, ką valgė per pastarąsias 7 dienas. Nustatyta, kad vyrai valgydavo dažniau ir įvairesnių mėsos patiekalų, nei moterys. Tuo tarpu moterys valgė daugiau daržovių patiekalų, kaušinių, jogurto. 

   
  (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susijos naujienos  

Antibiotikų vartojimas gali lemti nutukimą (0)

Lietuvos vaikai valgo per mažai daržovių (669)

Daržovių ir vaisių vartojimas žiemą: karaliauja citrusiniai vaisiai, bulvės ir kopūstai (673)

Populiarėja sveikesnė ir įvairesnė duona (0)

Pilno grūdo produktai mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką (765)

Ant lietuvių stalo daugėja žuvies (0)