Sveika mityba      

Kuo pavojingas desertas (2)
Desertai paprastai valgomi valgio pabaigoje, kai jau esame pakankamai sotūs ir norime pasigardžiuoti. Tokie desertiniai patiekalai kaip pyragėliai, ledai, saldūs vaisiai ir pan. blogai dera beveik su visais maisto produktais, yra menkaverčiai ir todėl nepatariama jų vartoti.

Penki produktai – žudikai (1)
Žmonės dažnai daro parodaksolius dalykus. Besirūpindami savo sveikata ir stengdamiesi vartoti tik sveiką maistą, vis tiek neapsieina be įvairių skanumynų, nors ir žino, kokią žalą jie sukelia.

Kuo vertingos austrės (1)
Austrės – itin vertingas produktas. Jos sustiprina kaulų sistemą ir pakelia libido. Taip pat yra vertingas cinko šaltinis, dėl kurio trūkumo silpnėja imunitetas.

Viduržemio jūros dieta ir jos nauda sveikatai
Viduržemio jūros dieta yra ne tiktai svorio mažinimo dieta, ji taip pat viena iš sveikiausių pasaulio dietų. Atlikti tyrimai patvirtina Viduržemio jūros dietos naudą sveikatai, ji sumažina vėžio ir širdies ligų susirgimų riziką.

Gazuotų gėrimų vartojimas gali sukelti širdies ligas
Gerdami karbonizuotus gėrimus galime padidinti pavojų išsivystyti širdies ir kraujagyslių ligoms. Atlikto tyrimo metu mokslininkai ketverius metus stebėjo 9 tūkst. tyrimo dalyvių, kuriuos sudarė vidutinio amžiaus moterys ir vyrai.

Atlikti tyrimai parodė, kad brokoliai naudingi ir širdžiai (1)

5 svarbiausi maisto produktai trokštančioms sulieknėti (2)
Kai kurie maisto produktai gali padėti sumažinti svorį. Įtraukite šiuos produktus į kasdieninę mitybą ir pajusite kaip tirpsta nepageidaujami kilogramai.

Nulinė „nulinių“ maisto produktų nauda
Parduotuvėse maisto prekių lentynos lūžta nuo iš pirmo žvilgsnio ganėtinai sveikų produktų pasiūlos: jogurto, kurio riebumas 0%, dietinių gazuotų gėrimų, „lengvų“ pyragų, kramtomosios gumos su ksilitu bei arbatos, praturtintos sintetiniais saldikliais.

Apetito mažinimo strategija (28)
Apetito sumažinimas – svarbi užduotis trokštantiesiems sulieknėti. Ši užduotis bus lengvesnė, jei žinosite keletą veiksmingų apetito pažabojimo būdų.

Kodėl traukia tam tikri maisto produktai? (19)
Pastebėta, kad nervingus žmones kažkodėl labai traukia pieno produktai. O kaip paaiškinti ūmai apėmusį potraukį gurkštelėti alaus, suvalgyti bananą ar užkrimsti riešutų? Ne paprasčiausią norą užkąsti, o didelį didelį troškimą, kai, tarsi katinui iš animacinio filmuko, ima rodytis, jog „viena dešrelė išgelbėtų gyvybę“.

Feng šu prieš viršsvorį (3)
Tau nesvetima feng šu pasaulėjauta? Tuomet tikriausiai žinai, kad vadovaujantis šia sistema viršsvoris ima klauptis tik tada, kai tavo gyvenime apskritai prisikaupia pernelyg daug balasto – nereikalingų minčių, nereikalingų daiktų, bereikalingo blaškymosi. Visa tai atima galimybę įsigilinti į save ir savo poreikius.

Ilgiausiai virškinami vaisiai ir daržovės (3)
Kad sveikai maitintumėtės, reikia žinoti ne tik maisto kalorijų kiekį, bet ir laiką, kurio reikia suvirškinti vieną ar kitą produktą, kad be reikalo neužkrauti skrandžio pvz. užkandant pertraukėlės metu tarp pietų ir vakarienės. Greitai ir lengvai virškinami produktai žmogui suteikia greitą energiją, ilgai virškinami - ilgą sotumo pojūtį.

Mitybos paslaptys iš Kinijos (3)
Nepaisant to, kad pasaulyje apstu įvairiausių dietų, mitybos specialistai vieningai sutaria, jog nuo maisto kiekio ir kokybės priklauso žmogaus sveikata ir jo gyvenimo trukmė. Kinų dietologai pateikia savą kovos su nutukimo epidemija metodą. Štai pagrindiniai jų akcentai, paremti kinų virtuvės ir gyvenimo būdo paslaptimis.

Odė alyvų aliejui (1)
"Skystas auksas” – banali metafora, bet ką padarysi, jei iki šiol pietų šalyse už kokybišką alyvų aliejų mokami dideli pinigai!

Salieras – ne tik prieskonis (7)
Salierai, kaip ir daugelis kitų daržovių, nėra kaloringi. Jų maistinę vertę lemia vitaminai, mineralinės medžiagos, eteriniai aliejai (jų čia susikaupia per 10 proc.) bei panašų į inulino veikimą turintys hormonai. Salieruose gausu K, Na, Ca, P, Fe ir kitų mineralinių medžiagų, vitamino E, šiek tiek vitamino C (38-44 mg/proc.), karotino.

Keli patarimai, kaip parduotuvėje išsirinkti sveiką maistą (1)
Prekybos centruose nuo maisto produktų pasiūlos dažnai raibsta akys, todėl į vežimėlius krauname kas papuola.

Kaip paruoštas maistas sveikiausias? (4)
Sveika mityba – tai ne tik mokėjimas išsirinkti sveikatai naudingus produktus, bet ir išmanymas, kaip teisingai juos paruošti. Jei nemokėsime tinkamai paruošti, net maitindamiesi vien pačiu sveikiausiu maistu galime susilpninti savo sveikatą.

Tirpi ląsteliena saugo sveikatą (1)
Tirpios ląstelienos yra kai kuriuose vaisiuose, ankštinėse daržovėse ir netgi kavoje. Ši ląstelienos rūšis sumažina cukraus ir blogojo cholesterino kiekį kraujyje, infarkto bei insulto riziką.

Pankoliai irgi padeda lieknėti
Neseniai mokslininkai aptiko įdomią pankolių savybę: šis augalas ne tik padeda sulieknėti (jis pasižymi skysčius varančiu poveikiu), bet ir sustiprina kitų svorio metimui skirtų priemonių kompleksinį poveikį.

Arbūzai - prabėgančios vasaros atgaiva (134)
Kuo maistingas arbūzas ir... kaip išsirinkti tinkamiausią?

Puslapiai: [Ankstesnis]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  [Kitas]