Sveika mityba      

Skaitytojos idėja pusryčiams (3)
Vėl pirmadienis. Pristatome Jums naujutėlaitę skaitytojos Dominykos pusryčių idėją.

Tinkama produktų draugystė (3)
Mitybos specialistai teigia, kad nuo to, kokius produktus vartosime gamindami vieną ar kitą patiekalą, priklauso ne tik jo skonis, bet ir nauda ar kenksmingumas.

Iš ko susideda tobuli pusryčiai? (3)
Dietologė Eglė Kliukaitė atskleidžia visas pilnaverčių pusryčių paslaptis.

5 maži žingsneliai didelės sėkmės link (3)
Mitybos specialistė Susan Burke visiems, pasiryžusiems maitintis sveikiau ir atrodyti dailiau, rekomenduoja pradėti nuo paprastų 5 žingsnelių, kurie garantuotai nuves didelės sėkmės link.

10 priežasčių, kodėl sveika valgyti jogurtą (3)
Jogurtas virškinamas lengviau nei pienas. Daugelis žmonių, kurie netoleruoja laktozės ar yra alergiški pieno baltymams, gali mėgautis jogurtu. Dėl jogurte esančių bakterijų jis virškinamas geriau negu pienas.

Grybai: kokie pavojai ir nauda? (3)
Lietingi rudeniniai orai pranašauja didelį grybų derlių, todėl verta pasidomėti, kuo jie mūsų organizmui gali būti naudingi ir kodėl kartais reikėtų atsargiau mėgautis skaniais naminiais jų patiekalais.

Feng šu prieš viršsvorį (3)
Tau nesvetima feng šu pasaulėjauta? Tuomet tikriausiai žinai, kad vadovaujantis šia sistema viršsvoris ima klauptis tik tada, kai tavo gyvenime apskritai prisikaupia pernelyg daug balasto – nereikalingų minčių, nereikalingų daiktų, bereikalingo blaškymosi. Visa tai atima galimybę įsigilinti į save ir savo poreikius.

Ilgiausiai virškinami vaisiai ir daržovės (3)
Kad sveikai maitintumėtės, reikia žinoti ne tik maisto kalorijų kiekį, bet ir laiką, kurio reikia suvirškinti vieną ar kitą produktą, kad be reikalo neužkrauti skrandžio pvz. užkandant pertraukėlės metu tarp pietų ir vakarienės. Greitai ir lengvai virškinami produktai žmogui suteikia greitą energiją, ilgai virškinami - ilgą sotumo pojūtį.

Mitybos paslaptys iš Kinijos (3)
Nepaisant to, kad pasaulyje apstu įvairiausių dietų, mitybos specialistai vieningai sutaria, jog nuo maisto kiekio ir kokybės priklauso žmogaus sveikata ir jo gyvenimo trukmė. Kinų dietologai pateikia savą kovos su nutukimo epidemija metodą. Štai pagrindiniai jų akcentai, paremti kinų virtuvės ir gyvenimo būdo paslaptimis.

Kaip susidoroti su beprotišku apetitu? (3)
Pats paprasčiausias būdas išsaugoti figūrą – mažiau valgyti. Tai neturi nieko bendro su badavimu – tiesiog užtenka laikytis tam tikrų rėmų ir neperkrauti skrandžio. Bet ką daryti, jeigu valgyti norisi daug ir dažnai?

Skaitytos idėja pusryčiams (2)
Sveiki, mielieji skaitytojai! Šiandien pristatome Jums dar vieną skaitytos pusryčių idėją, kuri yra itin sveika ir naudinga tiek dideliam, tiek mažam.

Skaitytojos pusryčių idėja (2)
Dar vienas pirmadienis pasibeldė i mūsų duris ir dar viena skaitytoja su mumis ir Jumis pasidalijo pusryčių idėja.

Subalansuota mityba: kokia ji? (2)
Esu visiškai pasimetusi. Aplink tik ir girdžiu kalbas apie sveiką maistą. Nevalgykit cepelinų, nevartokit druskos, rinkitės tik ekologiškus produktus ir panašiai.

Avižinė košė pagal Coco Chanel (2)
Viskas, kas susiję su Coco Chanel, šiais laikais asocijuojasi su elegancija, rafinuotumu bei moteriškumu. Juk ji buvo tokia graži. Ji buvo tiesiog ideali. Kaži ką ji darė, kad tokia būtų? Kokį maistą valgė? O gal ji išvis negamino?

Tas gardusis besijuokiantis riešutėlis (2)
Pasirodo, pistacijos ne visai paprastas riešutas. Žmonės maistui jas pradėjo vartoti dar 7000 metų prieš mūsų erą. Jos minimos Biblijoje ir buvo mėgiamos carų namuose kaip ypatingas skanėstas. Beje, pasakysime Jums dar vieną naujieną — šie riešutai padeda numesti svorio.

Mitybos patarimai namų šeimininkei (2)
Dažnai namuose besisukiojančios šeimininkės skundžiasi atsibodusiu lakstymu po parduotuves, maisto gaminimu ir storėjančiu liemeniu. Jos dažnai ragauja maistą gamindamos, vėliau kartu valgo, o dar vėliau ir pabaigia vaikų paliktus likučius.

Apie žaliosios arbatos naudą (2)
Šiandien daugelis žmonių, besistengiančių gyventi sveikai, dažnai pirmenybę teikia žaliajai arbatai. Ir tai ne atsitiktinumas. Žaliojoje arbatoje gausu vitaminų ir mikroelementų, vitaminų, taip pat fluoro, cinko, jodo, vario ir mangano.

Liguistas nerimas dėl sveikos mitybos (2)
Mokslininkai įspėja: perdėtas rūpinimasis mityba kenkia jūsų sveikatai. Iš raciono išbraukiantys ištisas produktų grupes ar per daug besijaudinantys dėl valgomo maisto "švarumo" rizikuoja savo psichine ir fizine sveikata.

Ko galima pasimokyti iš japonių? (2)
Tekančios saulės šalies moterys yra pačios liekniausios ir ilgaamžiškiausios pasaulio moterys. Mokslininkai jau išsiaiškino, kad genų įtaka nėra tokia didelė, kaip manyta anksčiau. Daugiausia lemia gyvenimo būdas ir mityba, kurią galime pakeisti ir kiekvienas iš mūsų.

Riebalai: kuo jie naudingi? (2)
Visi dažnai girdime, kad riebus maistas kenkia ne tik mūsų kūno linijoms, bet ir sveikatai. Tačiau tai tik pusė tiesos. Iš tiesų, riebalai yra natūrali ir organizmui būtina medžiaga. Be jų neįmanoma taisyklinga medžiagų apykaita. Esant riebalų stygiui, organizmas neįsisavina vitaminų A ir E, praktiškai nustoja gamintis lytiniai hormonai, kenčia kepenys ir mes greičiau senstame.

Puslapiai: [Ankstesnis]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  [Kitas]