Straipsniai apie dietas      

Vienos dienos pasninkas kūno dailinimui

Rekomenduok draugui
Spausdinti

Norėdamos padailinti savo figūrą imamės įvairių dietų. Absoliutus badavimas organizmui yra didelis stresas. Iškrovos dienos, kai valgoma mažiau, yra žymiai patrauklesnė alternatyva, nes nereikia savęs kankinti. Kuomet organizmas visiškai negauna maisto, sulėtėja apykaitos procesai, todėl ir badavimo efektas bus palyginti nedidelis.

Produktus iškrovos dienoms galima rinktis pagal individualų skonį, tik reikia atsižvelgti į jų kaloringumą ir riebalų kiekį. Žinoma vasarą tam labiausiai tinka švieži vaisiai ir daržovės.

Iškrovos dienos lieknėjimui

Iškrovos diena – tai vienos dienos racionas su apribotu maitinimusi, kuomet valgomas tam tikras pasirinkto maisto kiekis.

Iškrovos dienos metu būtina gerti kuo daugiau skysčių (1,5 – 2 l vandens). Taip pat tinka gerti praskiestas sultis ar nesaldintą žolelių arbatą (mėtų, melisų, čiobrelių ir kt.). Iškrovos dienai tinka įvairūs sezoniniai maisto produktai, apskaičiavus jų kaloringumą ir riebalų kiekį. Šios dienos gali būti labai įvairios: gali būti geriamas kefyras, natūralus jogurtas, šviežiai išspaustos sultys, valgoma liesa varškė, vaisiai, daržovės.

Po tokio maitinimosi pajusite lengvumą, sumažės kūno svoris.

Kadangi iškrovos dieną valgysite mažiau, intensyviau vyks riebalų skaidymas, greitės medžiagų apykaita, sumažės kūno svoris. Apriboję maisto kiekį iki 700 – 800 kalorijų per dieną, galite netekti nuo 0,5 iki 1 kg kūno masės. Viso dienos maisto kiekio negalima suvalgyti iš karto. Padalinkite jį į penkias lygias porcijas, kurias suvalgysite dienos bėgyje.

Iškrovos dieną reikėtų vengti per didelio fizinio krūvio, tačiau visai atsisakyti nereikėtų, netgi atvirkščiai, judėti tiesiog būtina. Todėl neatsisakykite įprastų treniruočių, tik šiek tiek sumažinkite jų intensyvumą.

Iškrovos dienas patariama kartoti kartą per savaitę arba kas 10 dienų.

Iškrovos dienos meniu

Iškrovos dienai produktus pasirinkite pagal sezoną ir skonį. Svarbu neviršyti nurodyto kalorijų kiekio ir pasirūpinkite, kad riebalai sudarytų ne daugiau kaip ketvirtį kiekio.

Agurkų diena: per dieną suvalgoma 300 – 500 g šviežių agurkų.
Arbūzų diena: per dieną suvalgoma 300 g arbūzo.
Pomidorų diena: per dieną suvalgoma 500 g šviežių pomidorų.
Obuolių diena: per dieną suvalgoma 1,5 kg obuolių.
Vynuogių diena: per dieną suvalgoma 1 – 1,5 kg vynuogių.
Vaisių – uogų diena: per dieną suvalgoma 1 kg bet kokių vaisių ar uogų be kauliukų.
Kefyro diena: per dieną išgeriama 1,5 – 2 l kefyro, geriausiai tam tinka 1 proc. riebumo.
Sulčių diena: per dieną išgeriama 1,5 l šviežiai spaustų vaisių sulčių.
Jogurto diena: per dieną suvalgoma 3 – 4 indeliai lieso, natūralaus jogurto.
Varškės diena: per dieną suvalgoma 400 g varškės.
Ryžių diena: per dieną suvalgoma 150 g virtų ryžių.
Mėsos diena: per dieną suvalgoma 400 g liesos mėsos arba žuvies.

Nuotraukos autorius:„Gamma“

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​​​​​​​​​​​​​​
   
  Straipsnio komentarai (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susije straipsniai  

Dietologės patarimai: ko turime atsisakyti dėl sveikos mitybos? (749)

Ar iš tikrųjų efektyvios baltymų dietos? (658)

8 keisčiausi svorio metimo būdai (674)

Kad lieknėjimas būtų efektyvus (689)

Prancūziška dieta (3202)

Agurkų dieta (3)