Receptai      

Makaronų “Farfalle” salotos

Skaityti komentarus (517)
Rekomenduok draugui
Spausdinti

Iš tiesų vertingi yra tik makaronai, pagaminti iš kietųjų kviečių miltų. Kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, Italijoje, Prancūzijoje ir Graikijoje, kur makaronai yra vienas populiariausių maisto produktų, įstatymai draudžia juos gaminti iš minkštųjų kviečių miltų. Tačiau šiandien pasaulyje daugiausiai auginama būtent tokių kviečių. Kietųjų rūšių kviečiai sudaro tik apie 5 proc.

Makaronų “Farfalle” salotos

 Reikės:

  • 300 g “Farfalle” makaronų (kaspinėlių),
  • vynuoginių pomidorų,
  • 50 g šparaginių pupelių,
  • 1 raudonojo pipiro,
  • 1 skiltelės česnako,
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 1 šaukšto vyno acto,
  • raudonosios cikorijos,
  • parmezano sūrio.
 
 Išvirkite makaronus, nusunkite ir dar šiltus sumaišykite su pjaustytomis daržovėmis. Apipilkite aliejumi ir actu, gerai išmaišykite, pasūdykite ir pagardinkite pipirais pagal skonį. Palikite atšalti. Prieš tiekdami salotas pabarstykite tarkuoti parmezanu ir smulkintomis cikorijomis.

Makaronų salotos su tunu ir karnišonais

 Reikės:

  • 300 g makaronų,
  • 1 žaliosios paprikos,
  • 1 indelio konservuoto tuno,
  • 20 kornišonų,
  • 5 vynuoginių pomidorų,
  • 0,5 šaukštelio maltos kurkumos,
  • 2 svogūnų,
  • 8 šakelių kalendros,
  • 5 šaukštų rapsų aliejaus,
  • 1 šaukšto vyno arba chereso acto,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.• 1 kg jūrinės žuvies,
  • 300 g midijų,
  • 300 g krevečių,
  • druskos pagal skonį.

 Išvirkite makaronus, nuplaukite ir leiskite ataušti. Smulkiai supjaustykite kalendrą, svogūnus - plonais žiedais, karnišonus - griežinėliais, papriką - juostelėmis, pomidorus perpjaukite pusiau. Atidarę tuno indelį, nupilkite aliejų. Sumaišykite visus salotų ingrdientus ir pabarstykite kurkuma. Po to apipilkite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, viską gerai išmaišykite. Indą su salotomis uždenkite ir palikite dviems valandoms. Likus valandai iki aptiekimo, supilkite actą, jei norite, pagardinkite makaronams tinkančiais prieskoniais. 
Verta žinoti:

  • 100 g makaronų reikia litro vandens ir 10 g druskos. Makaronus dedame tik į verdantį vandenį, verdame ant silpnos ugnies, atvirame puode.

  • Svarbu makaronų nepervirti, tinkamai išvirti jie turi būti šiek tiek kieti.
 

Šaltinis: 123rf.com
Autorius:Lietuvos Sveikata

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​​​​​​​​​​​​​​
   
  Straipsnio komentarai (517)
daugiau
2023-03-06 22:06
Richardcok
<a href=https://sam86.to>sam 86</a>

https://sam86.to
2023-02-23 00:50
nhwitvea
<a href="https://kimikiss.ru">kimikiss.ru</a>
2023-02-22 23:55
sdznrfbk
<a href="https://kimikiss.ru">kimikiss.ru</a>
2023-02-22 22:16
odpvkenq
<a href="https://kimikiss.ru">kimikiss.ru</a>
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susije straipsniai  

Konkursas: Kas jūsų lėkštėje? (1348)

Vasariška paukštienos mišrainė su vynuogėmis (53)

Gardžios avokadų ir krevečių salotos (24)

Kaip pagaminti dietinį bananinį kokteilį (761)

Imbierinis kokteilis (105)

Kalakuto krūtinėlės su kario padažu (18)