Receptai      

Rudens spalvos: Baklažanų sluoksniuotis

Rekomenduok draugui
Spausdinti

Labai paprastas ir greitas patiekalas. Tik baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso nuo dydžio), apibarstyti druska ir palikti.

Jums reikės:
baklažanas (1 vienetas)
pomidorai (4 vienetai)
sūris (6 skiltelės)

Įkaitinti keptuvę su aliejumi (gero skonio patiekalui priduoda alyvuogių aliejus). Kol kaista, baklažanus reikėtų nuplauti ir nusausinti. Tada dėti į labai gerai įkaitintus riebalus ir kepti, kol gerai apskrunda. O kol kepa baklažanai, reikėtų susipjaustyti pomidorus nestoromis riekelėmis. Iškepusias baklažanų riekeles kloti į lėkštę po, pvz., du vienetus viename sluoksnyje.
Ant kiekvieno sluoksnio paskirstyti pomidorus ir plonas sūrio riekeles. Ant sūrio vėl dėti baklažanus, pomidorus ir t.t. Viršutinis sluoksnis - sūrio. Nuo baklažanų karščio sūris apsilydo, o pomidorai kiek suminkštėja.

Galima sluoksnuotį pakaitinti keletą minučių žemoje temperatūroje orkaitėje, kol sūris suminkštėja ir apskrunda iki norimo lygio. Jokių prieskonių dėti nebereikia, kadangi druskos baklažanai būna prisigėrę iš vakaro, o visi kiti produktai turi gana intensyvų puikiai tarpusavyje derantį skonį, kurio nevertėtų niekuo užgožinėti. Skanu su juoda duona. 

www.mama.lt

Šaltinis: mama.lt
Autorius:mama.lt

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​​​​​​​​​​​​​​
   
  Straipsnio komentarai (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susije straipsniai  

Konkursas: Kas jūsų lėkštėje? (1322)

Vasariška paukštienos mišrainė su vynuogėmis (53)

Gardžios avokadų ir krevečių salotos (24)

Kaip pagaminti dietinį bananinį kokteilį (750)

Makaronų “Farfalle” salotos (517)

Imbierinis kokteilis (105)