Receptai      

Vitamininių arbatų receptai
Žvarbią rudens dieną puikiai sušildys puodelis skanios ir sveikos arbatos. Išbandykite mūsų siūlomus receptus.

Kaip paruošti salotas?
Salotų gaminimas visuomet asocijuojasi su melancholiją keliančiu ilgu visų produktų pjaustymu. Galbūt galima to išvengti? Ko gero, taip. Štai keletas būdų.

Gardus skrebutis su baravykais
Ruduo – grybų metas! Jei savaitgaliui važiuosite pagrybauti ir rasite gražuolių baravykų, tai siūlome su jais pasigaminti skanų skrebutį. Verta išbandyti!

Gardūs ir sveiki sumuštinukai
Duoniukai arba ryžių trapučiai pastaruoju metu vis labiau populiarėja tarp sveikos mitybos propaguotojų. Juos kramsnoti vienus nėra taip skanu, todėl siūlome pasigaminti gardžių sumuštinukų, kuriais galite pavaišinti ir netikėtai užsukusius svečius.

Riebaliukus deginantys kokteiliai (3)
Laikotės dietos ir siekiate savo išsvajotų kūno formų? Tikriausiai griežtai ribojate mitybą ir sportuojate. Šaunuolės! O kad nereikalingi kilogramai tirptų dar sparčiau, pasidalinsime su jumis riebaliukus deginančiais kokteilių receptais.

Makrobiotinis patiekalas: daržovių ir kruopų troškinys
Makrobiotika – tai sveiko ir ilgo gyvenimo menas. Besilaikantieji makrobiotikos principų džiaugiasi ne tik puikia sveikata – jie taip pat neturi antsvorio. Dietos esmė – grūdai, kurie turi būti pagrindinis maistas bent tol, kol pagerės sveikata ar ištirps nereikalingi kilogramai. Makrobiotika pripažįsta tik natūralų maistą: kuo paprasčiau, tuo patiekalas sveikesnis. Šį kartą siūlome pasigaminti makrobiotinį būtent tokį sveiką patiekalą.

Desertas su varške (4)

ŽVAIGŽDĖS RECEPTAS: A.Armoškaitės-Šemberienės salotos
Renginių organizatorė, garsaus futbolininko Deivido Šembero žmona - Agnė Armoškaitė-Šemberienė, paskutiniu metu garsėjanti kaip aktyvi stilingų ir prabangių vakarėlių lankytoja, virtuvėje sukiojasi gana retai. Posh.lt domėjosi, kokiais kulinariniais šedevrais laisvu metu Agnė stebina artimiausius žmones.

ŽVAIGŽDĖS RECEPTAS: I.Starošaitė vyrui kepa antį
Žinoma dainininkė Irena Starošaitė pasakoja, kad laisvesnį savaitgalį jos ir Žilvino Žvagulio namai pakvimpa kepta antimi. „Nors šeimininkaujame neypatingai daug, rudenį, per Kalėdas ar laisvesnį savaitgalį leidžiame sau skaniai pavalgyti", - šypsojosi atlikėja.

A.Smilgevičiūtė dalijasi makaronų ir vištienos receptu
„Makaronų „vamzdelių" su vištiena ir grietinėlės padažu patiekalas gana kaloringas, bet kartą per mėnesį jo paskanauti galima. Pasigaminti nesudėtinga, o ir virtuvėje ilgai neužtruksite", - prieš dalydamasi asmeniniu pamėgto patiekalo receptu atviravo grupės „Skylė" vokalistė Aistė Smilgevičiūtė.

Valentino dienai: ananasas su varškės kremu
Siūlome šventinį receptą valentininei vakarienei ar romantiškam vakarui. Jei įdėsite žiupsnelį meilės, jie bus dar skanesni, fantastiškesni ir stebuklingi. Mylime ir su meile ruošiame. Skanaus!

Skanu: kepti ryžiai su sėmenimis! (1)
Ryžiai yra viena svarbiausių maistinių kultūrų pasaulyje. Ryžių košė pakeičia duoną pusei pasaulio gyventojų. Šiame augale yra daug maistingųjų medžiagų, ypač angliavandenių ir vitaminų. Dėl didelio maistingumo ir gero pasisavinimo ryžių kruopos yra vienas geriausių kasdienės ir dietinės mitybos produktų. Siūlome pasigaminti ryžių troškinį.

Varške įdaryti kepti obuoliai (3)
Keptus obuolius valgyti sveika ir naudinga. Veikiamos aukštos temperatūros, atsipalaiduoja angliavandenių jungtys, kurios labai nesunkiai prisijungia visokiausias agresyvias medžiagas ir neleidžia joms įsisiurbti į žarnyną, o iš ten patekti į kraują. Keptuose obuoliuose išsiskyrusios sultys padeda numalšinti podagros sukeltus skausmus. Obuolių nuovirai rekomenduojami sergant inkstų akmenlige. Taigi kepti obuoliai atlieka savotiško šlavėjo darbą. Pasmaguriaukime sveikai!

Skanūs ir sveiki sumuštiniai
Jei į namus užsuka netikėtų svečių ar darbe nespėjame laiku papietauti, “kirminą” dažniausiai mariname sumuštiniais. Jei nusibodo tradicinis duonos, sviesto, dešros ar sūrio derinys, galima pasitelkti fantaziją ir pasigaminti ypatingų sumuštinukų. Sumuštiniai - bene populiariausi per pusryčius.

Ryžių mišrainė su riešutais
Kviečiame pasigaminti sveiką mišrainę su ryžiais ir riešutais. Praturtinkime savo organizmą vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis. Ryžiuose esantis vitaminas B2 apsaugo nuo akių ir odos uždegimų, B1 dalyvauja angliavandenių, B6 - amino rūgščių apykaitoje ir fermentiniuose procesuose, kalcis padeda išsaugoti sveikus dantis. Ryžiai sudaro daugelio profesionalių dietologų rekomenduojamų dietų pagrindą.

Salotos su paprikomis, avokadais ir greipfrutais
Salotos - tai sveikos mitybos pagrindas. Jos nėra kaloringos, tačiau turtingos vitaminų. Po pietų suvalgius kelias greipfruto skilteles, "sudegs" beveik pusė gautų kalorijų. Avokadai mažina kraujo klampumą, jo krešėjimą, tinka širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikai, o paprikose gausu kalio, geležies, magnio bei fosforo. Pasigaminkite salotas iš šių gėrybių!

Pievagrybių sriuba
Nors daugelis iš mūsų supranta sriubos naudą organizmui, tačiau ne visada norisi gaišti laiką jos virimui. Šį kartą pateikiame pakankamai greitai paruošiamą labai gardžios ir aromatingos sriubos receptą. Šaltą rudenio vakarą dubenėlis sriubos tikrai mus maloniai sušildys.

Daržovių ragu
Sveikatai naudingas patiekalas iš daržovių – puiki kulinarinė išeitis šeimininkėms, kurios nemėgsta ilgai stovėti prie viryklės. Pastaruoju metu dietologai primygtinai reikalauja daržovių valgyti kuo daugiau, nes jose yra daug mineralinių medžiagų, mikroelementų, organinių rūgščių, gausu maistinių skaidulų, C, P, B grupės vitaminų, karotino, mineralinių druskų. Pradėkime maitintis sveikiau!

Vegetariškas špinatų ir obuolių pyragas
Šis vegetariškas pyragas puikiai tiks vakarienei ar svečiams pavaišinti. Pasilepinkite save savaitgaliui ir nustebinkite namiškius neįprastu, tačiau labai skanu patiekalu.

Baklažanai paruošti stambulietiškai
Atsiųsk savo receptą [email protected]

Puslapiai: [Ankstesnis]  1 2 3 4 5  [Kitas]