2016-09-19Papajose esantis fermentas gerina virškinimą |
|
Papaja - egzotinis, saldus ir sultingas vaisius, kuris turi ypač daug vitamino C bei vitamino A. Papajose taip pat yra fermento papaino, kuris efektyviai gerina virškinimą.
Iš Meksikos kilusios ir visoje Pietų Amerikoje paplitusios papajos vietinių gyventojų naudojamos labai plačiai. Šio vaisiaus tyre minkštinama mėsa. Atlikus tyrimus įrodyta, kad papajose esantis fermentas papainas iš tiesų padeda skaidyti baltymus.
Papainas veiksmingas ir rūgštinėje terpėje, tad maistui vartojant papajas baltymai yra greitai skaidomi, pagerėja ir pagreitėja jų įsisavinimas. Manoma, kad šiė vaisiai gali sumažinti poliartrito, virškinimo sutrikimų riziką. Apsaugo nuo vidurių užkietėjimo ir mažina „blogojo“ cholesterolio kiekį.
Papajas rekomenduojama tiekti su mėsos, žuvies patiekalais, sūriu ir kitais pieno produktais.
Šaltinis: | Edieta.lt |
Autorius: | Edieta.lt |