Naujienos      
2016-09-19

Papajose esantis fermentas gerina virškinimą

Rekomenduok draugui
Spausdinti

Papaja - egzotinis, saldus ir sultingas vaisius, kuris turi ypač daug vitamino C bei vitamino A. Papajose taip pat yra fermento papaino, kuris efektyviai gerina virškinimą.

Iš Meksikos kilusios ir visoje Pietų Amerikoje paplitusios papajos vietinių gyventojų naudojamos labai plačiai. Šio vaisiaus tyre minkštinama mėsa. Atlikus tyrimus įrodyta, kad papajose esantis fermentas papainas iš tiesų padeda skaidyti baltymus.

Papainas veiksmingas ir rūgštinėje terpėje, tad maistui vartojant papajas baltymai yra greitai skaidomi, pagerėja ir pagreitėja jų įsisavinimas. Manoma, kad šiė vaisiai gali sumažinti poliartrito, virškinimo sutrikimų riziką. Apsaugo nuo vidurių užkietėjimo ir mažina „blogojo“ cholesterolio kiekį.

Papajas rekomenduojama tiekti su mėsos, žuvies patiekalais, sūriu ir kitais pieno produktais.

Šaltinis: Edieta.lt
Autorius:Edieta.lt

   
  (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susijos naujienos  

Antibiotikų vartojimas gali lemti nutukimą (0)

Lietuvos vaikai valgo per mažai daržovių (647)

Daržovių ir vaisių vartojimas žiemą: karaliauja citrusiniai vaisiai, bulvės ir kopūstai (652)

Populiarėja sveikesnė ir įvairesnė duona (0)

Pilno grūdo produktai mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką (746)

Ant lietuvių stalo daugėja žuvies (0)