Naujienos      

Kalio dieta

Skaityti komentarus (1)
Rekomenduok draugui
Spausdinti

Naudojama sergant hipertonine liga, esant kraujotakos nepakankamumui. Į sumažinto kalorijų skaičiaus dietą įtraukti produktai, turintys daug kalio, pašalinta druska ir mėsos bei žuvies ekstraktai, apribotas skysčių kiekis. Maitinimas 6 kartus per dieną. Skiriami keturi nuoseklūs valgiaraščiai, kurių kiekvienas turi 6-7 g kalio (I-II valgiaraščiai – 1-2 dienos, III-IV – 2-3 dienas).

1 valgiaraštis

1-ieji pusryčiai: keptos bulvės - 200 g, kava – surogatas su pienu - 180 g.
2-ieji pusryčiai: šviežių kopūstų arba morkų sultys - 100 g
Pietūs: bulvių tiršta sriuba - 200 g, morkų tyrė - 100 g, vaisių želė.
Popiečiai: erškėtuogių nuoviras - 100 g.
Vakarienė: bulvių tyrė - 300 g, erškėtuogių nuoviras - 100 g.
Prieš miegą: vaisių sultys - 100 g.

2 valgiaraštis

1-ieji pusryčiai: keptos bulvės - 200 g, kava – surogatas su pienu - 180 g.
2-ieji pusryčiai: kvietinė košė - 150 g, kopūstų (morkų) sultys - 100 g.
Pietūs: kopūstų arba bulvių tiršta sriuba - 200 g, bulvių kotletai - 200 g, vaisių želė.
Popiečiai: erškėtuogių nuoviras - 100 g.
Vakarienė: ryžių plovas su vaisiais - 150 g, erškėtuogių nuoviras - 100 g.
Prieš miegą: vaisių sultys - 100 g.

3 valgiaraštis

1-ieji pusryčiai: pieniška kvietinė košė su džiovintais vaisiais - 200 g, kava – surogatas su pienu - 180 g.
2-ieji pusryčiai: bulvių tyrė - 200 g, kopūstų (morkų) sultys  - 100 g.
Pietūs: avižinė sriuba su daržovėmis - 250 g, morkų kotletai - 150 g, džiovintų vaisių kompotas - 180 g.
Popiečiai: erškėtuogių nuoviras - 100 g.
Vakarienė: virta žuvis - 55 g, bulvių tyrė - 200 g, arbata su pienu - 180 g.
Prieš miegą: vaisių sultys - 100 g.

4 valgiaraštis

1-ieji pusryčiai: šviežių daržovių salotos - 150 g, pieniška grikių košė - 200 g, kava – surogatas su pienu - 180 g.
2-ieji pusryčiai: išmirkytos razinos (džiovinti abrikosai) - 100 g, kopūstų (morkų) sultys - 100 g.
Pietūs: vegetariška bulvių sriuba - 400 g, virtos mėsos plovas su ryžiais - 55/180 g, džiovintų vaisių kompotas - 180 g.
Popiečiai: kepti obuoliai - 100 g.
Vakarienė: virta mėsa - 55 g, bulviniai kotletai - 200 g, arbata su pienu - 180 g.
Prieš miegą: vaisių sultys - 100 g .
2, 3, 4 valgiaraščiui išduodama atitinkamai 50, 100 ir 200 g kvietinės duonos be druskos, 4 valgiaraščiui – 30 g cukraus.

   
  Straipsnio komentarai (1)
daugiau
2012-02-05 14:13
elina
kad cia vien angliavandeniai, bulves bulves.. nezinau ar labai au sveika
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susije straipsniai  

Dukano dieta (93)

Delčios dieta (53)

Levo Chazano dieta (23)

Šviesoforo dieta ne tik lieknėjimui, bet ir sveikatai (7)

Bananų dieta (15706)

Pomidorų sulčių dieta (11)