Naudingos lentelės      

100 kcal lentelė

Skaityti komentarus (803)
Rekomenduok draugui
Spausdinti

Riebalai, padažai

sviestas – 15 g, apytiksliai du trečdaliai degtukų dėžutės dydžio. Galima sutepti du sumuštinius
majonezas – 2 valgomieji šaukštai
margarinas – 15 g – kaip ir sviestas
taukai – apie 10 g – plonas gabalėlis
kečupas – 3 – 4 valgomieji šaukštai
augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas

Mėsa, žuvis

kiauliena – 80 g – nedidelis „žalias“ eskalopas
jautiena – 80 g – nedidelis „žalias“ eskalopas
subproduktai (išskyrus lengvus) – 60 g kepenėlių kotletas arba 3 valgomieji šaukštai supjaustytų troškintų inkstų
paukštiena – vištos krūtinėlė
žuvis – 150 g liesos menkės arba 50 – 60 g riebaus eršketo
virta dešra – 3 gabalėliai, kurių storis neviršija 1 cm
dešrelės – 2 vnt.
rūkyti gaminiai – rūkytos vištos sparnelis arba 5 – 6 rūkytos dešros ratukai
kiaušiniai – didelis kiaušinis arba atskirai 5 – 6 baltymai arba 2 tryniai.

Pienas, pieno produktai

pienas – stiklinė
varškė – 25-50 g, priklausomai nuo riebumo (varškės sūris jau daugiau nei 100 kcal)
grietinė – 4 – 5 valomieji šaukštai
grietinėlė – truputį mažiau nei pusė stiklinės
sūris – 25 g – 2 ploni gabalėliai sumuštiniui
jogurtas – nepilnas 125 g indelis
kefyras – stiklinė, netgi truputį daugiau

Duona, duonos gaminiai, kruopos

juoda duona – riekelė
balta duona – riekelė
makaronai – nedidelė porcija, be padažų
avižiniai dribsniai, javainiai – trys puodeliai
bet kokia košė vandens pagrindu – apytiksliai 5 – 6 valgomieji šaukštai
žirniai, pupelės – 25g – 3 – 4 valgomieji paruošto produkto šaukštai

Daržovės

kopūstai – 1 kg
morkos – 3 – 4 dideli vienetai
bulvės – viena didelė arba dvi vidutinio dydžio bulvės
burokas – stambus
svogūnai – 200 g – 3 galvutės

Vaisiai

bananai – 1 vnt. (net mažiau)
obuoliai – 2 vnt. – arba 1 labai didelis
apelsinai – 1 didelis arba du vidutinio dydžio
mandarinai – 4 vnt.
greipfrutas – 1 vnt.
kriaušė – 1 didelė arba 2 mažos
vynuogės – 100 g – apytiksliai 15 – 20 stambių uogų

Riešutai

Bet kokie – apytiksliai 15 g – 2 valgomieji šaukštai

Saldumynai

džiovinti vaisiai – 3 – 4 vienetai
Sutirštintas pienas – 1 valgomasis šaukštas
uogienė – 2 – 3 valgomieji šaukštai
tortas – pusė gabalėlio (40 – 60 g)
saldainiai – 1,5 vieneto
šokoladas – 1/6 plytelės
sausainiai – 3 vnt.
cukrus – 5 gabalėliai po 5 g arba 5 arbatiniai šaukšteliai
blynai – 2 vnt.
ledai – 80 g.

   
  Straipsnio komentarai (803)
daugiau
2024-03-26 10:18
Jecsjc
metformin 500mg generic - <a href="https://gnantiacidity.com/">glucophage 500mg ca</a> lincocin 500mg for sale
2024-03-26 04:29
Glvsqj
zidovudine pills - <a href="https://canadiangnp.com/epivir/">lamivudine 100mg without prescription</a> buy allopurinol 300mg online
2024-03-22 22:52
Hyfnnf
lasix 100mg generic - <a href="https://antipathogenc.com/capoten/">order capoten 25 mg online cheap</a> order capoten sale
2024-03-22 17:11
Fyutqq
brand ampicillin <a href="https://ampiacil.top/doxycyclineantb/">monodox ca</a> buy amoxicillin online
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susije straipsniai  

Cholesterolis ir kiaušiniai (785)

Kiek daržovių sudaro 100 kcal? (49)

Pavasaris. Pats metas sportuoti lauke (873)

Pieno produktų sudėtis (658)

Vitamino C kiekis daržovėse, vaisiuose bei uogose (925)

Vitaminų kiekis augalinės kilmės produktuose (29)