Naudingos lentelės      

KMI (kūno masės indekso) skaičiuoklė (1616)
Kūno Masės Indeksas (KMI) - tai ūgio ir svorio santykio rodiklis, leidžiantis įvertinti ar žmogaus svoris normalus ar yra antsvoris bei nutukimas.

100 kcal lentelė (817)
Paskaičiuokite, kiek kcal vartojate valgydami tam tikrus produktus ar jų kiekius.

Patiekalų energinė vertė (686)
Jautienos muštinukai, barščių sriuba, mėsos sultinys, makaronai, daržovių mišrainė, jautienos plovas, kepenėlės, omletas...

Valgome ir deginame kalorijas. Trukmė (776)
Fizinių pratimų trukmė, kuri yra būtina tam, kad sudegintume su maistu gautas kalorijas.

Kiek daržovių sudaro 100 kcal? (49)
Tipiška vasaros vakarienė – tai lengvos daržovių salotos. O kartais net ir salotų gamintis neprireikia, užtenka pasiimti į rankas prinokusį pomidorą, agurką, užkąsti vienu kitu salotos lapu... Na, variantas – ne visada pats gardžiausias, bet dažnai propaguojamas laikantis dietos.

Pieno produktų sudėtis (673)
Natūralus pienas, varškė, kefyras, grietinė

Vitamino C kiekis daržovėse, vaisiuose bei uogose (939)
Vitamino C kiekis kai kuriose daržovėse, vaisiuose bei uogose (valgomosios produkto dalies 100 g)

Cholesterolis ir kiaušiniai (800)
Ar tiesa, kad kiaušiniai labai didina cholesterolio kiekį organizme ir gali pakenkti širdžiai? Kokie maisto produktai jį padeda mažinti?

Saldumynų energinė vertė (11)
Saldžiosios bandelės, braškių ir obuolių uogienės, irisai, kakava, ledinukai, medus, marmeladas, šokoladiniai saldainiai, chalva, pyragaičiai, tortai..

Pavasaris. Pats metas sportuoti lauke (873)
Atsibuskite! Prieš akis keli mėnesiai gero oro - pats metas pasirūpinti figūra ir sveikata. Gražios saulėtos dienos - puiki proga sportuoti lauke.

Mėsos produktų ir paukštienos energinė vertė (3)
Kumpis, virta liesa jautiena, aviena, kalakutas, riebi kiauliena, kepta kiauliena, triušiena, kepta višta, pieniškos dešrelės, antis ir kt

Vitaminų kiekis augalinės kilmės produktuose (29)
B1/tiaminas/ - Skatina efektyvią energijos apykaitą organizme. B9/folio rūgštis/ - dalyvauja medžiagų apykaitoje ir kraujo gamyboje.

Kruopų ir miltinių gaminių energinė vertė (14)

Daržovių, grybų, arbūzų energinė vertė (5)
Arbūzas, baklažanai, melionas, žalieji žirneliai, aguročiai, virtos bulvės, svogūnų laiškai, agurkai, ridikėliai...

Vaisių ir uogų energinė vertė (170)
Avokadas, apelsinas, svarainis, žemuogė, vyšnios, slyvos, persikai...