#1 2006-11-11 11:53

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Maistinga ir nekaloringa

BUROKĖLIŲ MIŠRAINĖ

Virti burokėliai,
Džiovintos slyvos ( pamirkyti apie 3 valandas),
Pievagrybiai,
Svogūnėlis,
Aliejus,
Druskytė,pipiriukai, žalumynai ( pagal skonį).

Burokėlius supjaustome kubeliais. Slyvas susmulkiname. Pievagrybius supjaustome griežinėliais arba kubeliais ir kartu su svogūnu pakepiname. Visus produktus sumaišome , įdedame druskos, pipirų, kas mėgsta - krapų, petražolių. Aliejaus papildomai nereikia, pakanka, kiek būna pakepintuose pievagrybiuose.

Aš valgau vienas su rugine riekele. Vyras - prie mėsos, paukštienos.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#2 2006-11-11 12:05

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

SRIUBYTĖ

Cukinija ( geriau geltona),
Morka,
Sultinio 2 kubeliai.
Pagal skonį - medus ir pienas.

Vandenį užvirinti, sudėti sultinį ir stambiai tarkuotą morką. Pavirti 5 minutes. Tada sudėti nuluptą, išvalytą ir kubeliais supjaustytą cukiniją. Virti, kol cukinija išsileis. Paprastai pakanka 10 minučių. Galima įdėti žalumynų, kas nori riebiau - grietinės.

Jei kas mėgsta , kai sriuba išverda galima dėti medaus ir pieno, tik tokiu atveju sultinio dėti nereikia. smile


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#3 2006-11-12 09:02

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

PUSRYTĖLIS

3 šaukštai greitai paruošiamų avižinių dribsnių,
obuolys,
natūralus jogurtas ( mažas indelis),
pagal skonį saulėgrąžos, riešutai, moliūgų sėklos, razinos.

Dribsnius užpilti puse stiklinės šalto virinto vandens ir palaikyti apie 1 valandą. Tada įtarkuoti obuolį, suberti norimus priedus ( galima ir citrinos keletą lašiukų ) ir užpilti jogurtu. Viską išmaišyti ir -   SKANAUS !

Puikus energijos užtaisas iki pietų.

Esu dariusi ir su 5 grūdų dribsniais . Skanu, tik brinkinti reikia ilgiau.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#4 2007-01-06 20:44

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

Čia iš žurnalo, bet jau bandyta. Mano šeimyna buvo sužavėta.

DARŽOVIŲ SALOTOS SU TUNU IR DAIGINTAIS KVIEČIAIS

skardinė tuno savo sultyse,
100 g daigintų kviečių ( galima pakeisti saulėgrąžomis arba moliūgo sėklomis ),
2 pomidorai,
1 svogūnas arba poro baltoji dalis,
100 g žalumynų.

Užpilui :

šaukštas vyno acto, 3 šaukštai alyvų aliejaus, maltų j. pipirų, druskos, cukraus.
( aš dar dėjau baziliko )

Tuną, jei nesmulkintas, susmulkinti, prieš tai nuvarvinus. Pomidorus ir svogūną nulupti. Pomidorą pjaustyti kubeliais, o svogūną - žiedeliais.Žalumynus sukapoti. Viską sudėti į salotinę. Sudedame ir kviečius. Padarome užpilą ir supilame ant salotų. Išmaišome. gerai palaikyti kokias 10 minučių, kad skoniai susimaišytų.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#5 2007-01-07 12:27

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

ŽUVIENĖ

200 g žuvies filė,
1 paprika ( geriausiai raudona),
1 svogūnas,
0,5 aitriosios paprikos,
1,5 stiklinės sultinio,
200g raugintų kopūstų, ( galima keisti šviežiais ),
1 šaukšto pjaustyto juostelėmis ar kubeliais poro,
0,5 šaukštelio aliejaus,
druskos, pipirų, baziliko.

Paprika - juostelėmis, aitriąją papriką - labai smulkiai,svogūną - plonomis riekelėmis. Viską į puodą, įvarvinti aliejaus ir patroškinti. Tada supilti sultinį, užvirinti, sudėti kopūstus ir gabaliukais pjaustytą žuvies filė ir troškinti apie 5 minutes. Sudėti porus, įberti druskos, pipirų, baziliko. Išjungti ugnį ir palaikyti kokias 15 min. Tada - skanaus. smile

Apie prieskonius į šią sriubą. Kartais vietoj druskos, pipirų ir baziliko dedu žolelių mišinio žuviai. Labai tinka. O sriubytė gaunasi potirštė , soti. Čia vienam žmogui.   roll


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#6 2007-01-07 12:46

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

MELIONAS SU SŪRIU

Pusė meliono ( galima keisti kitu panašiu vaisiumi),
Pusė arbūzo,
4 šaukštai alyvų aliejaus,
2 šaukštai baltojo vyno acto,
cukraus, druskytės,
200 g sūrio : feta, mocarella, brinza, pelėsinis. Pagal skonį.
Arbūzą, melioną ir sūrį supjaustyti kubeliais ir sudėti į salotinę. Tada kitame indelyje pasiruošti padažą, užpilti ir palaikyti truputį. Valgome su baltos duonos skrebučiais.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#7 2007-01-07 13:05

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

GAIVIOSIOS SALOTOS

Pusė kalafioro,
Morkytė,
Virtas kiaušinis,
Paprika ( tik ne žalia ),
Pomidoras ( nemažas ),
Trupučiukas poro, druskos,žalumynų.

Morka sutarkuojame, papriką, kiaušinį, pomidorą ir porą supjaustome kubeliais, kalfiorą išskirstome nedideliais žiedynai. Užpilas pagal skonį. Tinka ir majonezas. Kalafioras ne virtas.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#8 2007-01-07 13:07

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

ŠVIEŽIŲ DARŽONIŲ SALOTOS

Kubeliais supjaustome agurką, pomidorą ir nuluptą obuolį. Pridedame juodų alyvuogių.

Užpilas :

alyvų aliejus, cukrus, bazilikas, pipirai, citrinos sultys.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#9 2007-01-07 14:11

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

RAUDONOS SALOTOS

Burokėlis, morka ir obuolys ( nevirti ). Santykis turėtų būti 1:2:2.

Burokėlį ir morką tarkuojame smulkia tarka, o obuolį - stambesne. Įspaudžiame česnako ( jei mėgstat ), arba įpjaustom labai smulkiai svogūno, druskytės, pipiriukų, aš visur dedu dar ir baziliko, citrinos sulčių arba vyno acto ir alyvuogių aliejaus. Labai tinka prie žuvies, keptų parūkytų dešrelių ir sojos patiekalų. Na, o aš jas valgau su avižine ar rugine riekele.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#10 2007-01-07 14:17

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

KREMINĖ MOLIŪGO SRIUBA

Į puodą 2 kubeliai sultinio ( pagal skonį ir nuotaiką   tongue  ), pridedam daug gabalais supjautyto moliūgo, pritarkuojam morkų ir verdam apie 20 min. ( beje, galima įpjaustyti ir bulvių ).Tada viską pertriname ar suplakame su mikseriu. Paskaniname pakepintais svogūnėliais ir paprika, žalumynais. Kas nori - grietinės.
Kadangi mano vyras mėsėdis - jam dar pakepinu rūkyto kumpio gabaliukų ir supilu į sriubą.

Bandžiau daryti tokią sriubą ir iš cukinijos. Gan skani, bet moliūgas - skaniau.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#11 2007-01-07 14:22

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS

Kopūstas,  morka, svogūnas. Morką sutarkuojame, kopūstą smulkiai supaustome, įberiame svogūnėlių, druskos, pipirų, cukraus, aliejaus ir citrinos sulčių.

Priedai :

I. Kubeliais pjaustytos paprikos, tarkuotas obuolys.

II. Truputį pamirkytos juostelėmis pjaustytos slyvos.

III. Kubeliais pjaustyta paprika ir juodosios alyvuogės, įdarytos daržovėmis.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#12 2007-01-07 16:41

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

Dar pamiršau vieną kopūstų salotų priedą :

IV. Konservuoti ananasai. Ir užpilti galima skiestomis jų sultimis.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#13 2007-01-08 19:45

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

OBUOLIAI "SIURPRIZAS"

Obuolių viršų nupjaukite, atsargiai, kad neįpjautumėte ar nesulūžtų, išskobkite ir iš karto pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepajuostų.
Želė pasiruoškite, kaip parašyta ant pakelio. Geriausia kelių spalvų. Palaukite, kol pradės stingti ir užpildykite obuolius. Palaukite, kol sustings ( galima sudėti ir į šaldytuvą ), tada supjaustykite skiltelėmis, valgykite su vaisiniais ledais arba tiesiog vienus.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#14 2007-01-10 19:36

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

Marinuotas karpis su sezamais

karpio ( maždag 2 kg,
100 g majonezo siumaišyto su 100 gramų natūralaus jogurto,
2 česnakai,
3 lauro lapai,
žuvies kepsnių prieskonių,
2 kiaušiniai,
miltų, druskos ir sezamo sėklų.

Karpį išdarinėti, paruošti filė ir supjaustyti 5 cm ilgio juostelėmis. Juos sudėti į gilesnį dubenį, supilti majonezą, jogurtą,, kitus prieskonius ir gerai išmaišyti. Palaikyti 53 val. kambario temperatūroje, jei darote iš vakaro, laikome šaldytuve.
Išplakame lėkštėje kiaušinius, į kitą lėkštę - priberiame miltų, į trečią - sezamus. Mirkome į kiaušinį, į miltus, į kiaušinį ir į sezamus. Kepame aliejuje. Skanu ir šilti, ir šalti.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#15 2007-01-10 19:40

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

Žuvis sūryje

Žuvies filė paruošiame pagal mėgstamą receptą. Tada pasiruošiame 3 lėkštes. Vienoje plakti kiaušiniai, kitoje miltai, trečioje tarkuotas sūris su smulkintais žalumynais. Voliojame miltuose, kiaušinyje ir sūryje. Kepame ant labai lėtos ugnies. Valgome su ryžiais, grikiais, bulvėmis...


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#16 2007-01-10 19:45

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

Kolegė išmokė labai skanų

Vištienos kepsniuką

Vištienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis, užberiame mėgstamų prieskonių, apipilame natūraliu jogurtu ir įdedame krakmolo kokius 2 šaukštus. Viską išmaišome. Palaikome ilgokai. Galima laikyti ir keletą parų, tik būtinai šaldytuve. Kai jau norime valgyti, imame šaukštu vištieną su tešla ir kepame. Labai skanu su šviežiomis salotomis.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#17 2007-01-12 18:48

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

ŠALTA DARŽOVIŲ SRIUBA

1 porcijai :
150g agurkų,
1 skiltelės česnako ( nebūtina ),
200g natūralaus jogurto ( galima maišyti su rūgpieniu ar kefyru),
1 nedidelio pomidoro,
krapų,
druskos,
cukriuko ( keletą kruopyčių ),
jei mėgstat rūgščiau - įvervinti citrinos sulčių.

Agurkus supjaustyti kubeliais, krapus ir česnaką - labai smulkiai, viską sumaišyti, pridėti druskos, pipiriukų, užpilti jogurtu, gerai išmaišyti. Papuošti pomidoro skiltelėmis. Valgyti su riekele ( avižine arba rugine), duoniukais.

Kartais vietoj jogurto pilu rūgpienį ir dedu varškės.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#18 2007-01-12 18:52

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

GRAIKIŠKOS SALOTOS

Gūžinių salotų, galima keisti pekino kopūstu ar rukola,
pomidorų,
agurkų,
raudono svogūno,
juodųjų alyvuogių,
Fetos sūrio ( galima mocarella).

Agurkus juostelėmis, pomidorus - skiltelėmis, svogūną - pusžiedžiais. Salotas - juostelėmis. Viską sumaišyti, pridėti sūrio, užbarstyti pipirų, druskytės, užpilti užpilu. Galima ir iš Santa Marija serijos.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#19 2007-01-12 19:02

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

KIMŠTOS PAPRIKOS

Paprikoms nupjauti "uodegėles", išvalyti sėklas. Pasiruošti įdarus:

I. Kaip balandėliams. Faršas, apvirti ryžiai, česnalo pora skiltelių, pipirų, druskos, džiūvėsėlių. Viską išmaišyti, prikimšti paprikas ir uždėti "uodegytes".

II.Vegetariškas. Apvirti ryžiai,tarkuotos morkos, smulkinti svogūnai, kubeliais pjaustyti pomidorai. Morkas ir svogūnus pakepiname, sumaišome su ryžiais ir pomidorais, dar galima įtarkuoti fermentinio sūrio, pridedame druskos, pipirų, baziliko. Gerai išmaišome ir prikemšame paprikas.

Paprikas sustatome puode, užpilame sultiniu ( iš kubelių) ir troškiname apie 20 minučių. Tada pridedame grietinės, pomidorų padažo, įmetame lauro lapą, kvepiančiųjų pipirų ir dar patroškiname 10 minučių. Valgome su virtomis bulvėmis arba bulvių koše.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

#20 2007-01-13 15:45

Ramunė
Narys
Registravosi: 2006-11-08
Žinutės: 658

Re: Maistinga ir nekaloringa

Tiršta daržovių sriuba su paprika

100g bulvių,
100g morkų,
gabalėlio poro,
svogūno,
pusės paprikos ( raudonos arba geltonos),
0,5 litro mėgstamo sultinio,
šaukšto sviesto,
po truputį : čiobrelių, maltų saldžiųjų paprikų,
druskos, pipirų,
pomidorų padažo, grietinės.

Bulves ir morkas nuskusti, supjaustyti kubeliais ir virti sultinyje.
Porus ir svogūnus pakepinti svieste, supilti į verdančią sriubą.Sudėti prieskonius. Verdame apie 20 minučių. Tada viską sutriname, sudedame šiaudeliais pjaustytą papriką ir dar paverdame apie 3 minutes. Galima pagardinti grietine arba pomidorų padažu.
Valgome su skrebučiais,riekelėmis, juoda duona.


Gyvenimas - gražus, tai ir gyvenkime gražiai!

Neprisijungęs

 

Forumo apačia

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson