- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Vaisinis faršas Vaisiai ir riešutai suteikia nepakartojamo skonio!
4 puodeliai džiovintos baltos duonos kubelių (džiūvėsėlių); ½ puodelio susmulkintų morkų; ½ puodelio susmulkintų salierų; 1 nedidelis supjaustytas svogūnas; 2 valg. šaukštai sviesto; ½ arb. šaukštelio druskos; ¾ arb. šaukštelio paukštienos prieskonių; ? arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų; ? arb. šaukštelio muskato riešuto; ½ puodelio skrudintų linų sėmenų; ¼ puodelio susmulkintų graikinių riešutų; ? puodelio vištienos sultinio; ¾ puodelio vandenyje išmirkytų razinų; 2½ puodelio pjaustytų obuolių. Keptuvėje pašildykite sviestą ir paskrudinkite morkas, salierus bei svogūnus, kol suminkštės. Suberkite druską, paukštienos prieskonius, pipirus bei muskato riešutus.
Supilkite mišinį į didelį indą, suberkite džiūvėsėlius, skrudintus linų sėmenis, vištienos sultinį, razinas ir obuolius. Viską gerai išmaišykite. Šiuo faršu įdarykite vištą, kalakutą, žąsį arba supilkite jį į troškintuvę ir dar 40–45 minutes patroškinkite iki 1800C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
|
|
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Pakepintos daržovės Nuostabus būdas paruošti savo mėgiamas daržoves.
1 valg. šaukštas saulėgrąžų aliejaus; 1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas žiedeliais; ½ mažos cukinijos, išilgai perpjautos į dvi dalis ir supjaustytos į 1 cm gabalėlius; 1½ puodelio žiedinių kopūstų, supjaustytų kąsnio dydžio gabalėliais; 1½ puodelio brokolių, supjaustytų kąsnio dydžio gabalėliais; 1 puodelis šviežių supjaustytų grybų; ½ puodelio plonomis juostelėmis išilgai supjaustytų morkų; ½ puodelio juostelėmis supjaustytų žaliųjų pipirų; ½ puodelio juostelėmis supjaustytų raudonųjų pipirų. Padažas:
2 valg. šaukštai skrudintų linų sėmenų; 1 skiltelė smulkiai supjaustyto česnako; 1 valg. šaukštas sutarkuoto šviežio imbiero; ¼ puodelio vištienos sultinio; 2 valg. šaukštai sojos padažo; 1 valg. šaukštas vyno acto; 1 arb. šaukštelis cukraus; 1 valg. šaukštas maltų linų sėmenų; 1 valg. šaukštas skrudintų linų sėmenų. Į troškintuvę įpilkite aliejaus. Suberkite svogūnus, cukinijas, žiedinius kopūstus, brokolius, grybus, morkas bei pipirus ir maišydami pakaitinkite 5 minutes. Uždenkite dangtį ir dar patroškinkite apie 2 minutes.
Nedideliame inde sumaišykite maltus linų sėmenis, česnaką, imbierą, sultinį, sojos padažą, vyno actą ir cukrų. Šiuo mišiniu užpilkite daržoves. Maišydami pavirkite dar kelias minutes. Užbarstykite skrudintais linų sėmenimis ir patiekite.
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Kviečių ir linų sėmenų plovas Puikus patiekalas prie bulvių ar ryžių.
2 valg. šaukštai sviesto arba margarino; 1 puodelis kviečių; ¼ puodelio skrudintų linų sėmenų; ? puodelio smulkiai supjaustyto svogūno; 1 mažas pomidoras, supjaustytas kubeliais; 2 puodeliai vištienos sultinio; ½ arb. šaukštelio druskos; ¼ arb. šaukštelio susmulkinto rozmarino. Puode ištirpinkite sviestą ar margariną. Suberkite kviečius, linų sėmenis ir svogūnus. Maišydami patroškinkite apie 3 minutes, kol kviečiai pasidarys šviesiai rudi, o linų sėmenys patamsės. Sudėkite pomidorus, vištienos sultinį, druską ir rozmariną.
Uždėkite dangtį, palaukite, kol užvirs ir dar pavirinkite apie 15 minučių. Nupilkite skystį, išmaišykite plovą su šakute ir patiekite.
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Vaisiniai sausainiai Tiems, kas mėgsta minkštus sausainius…
? puodelio riebalų; 1 puodelis rudojo cukraus; 2 kiaušiniai; 1 arb. šaukštelis vanilės; 1¼ puodelio miltų; 1 puodelis maltų linų sėmenų; 1 arb. šaukštelis sodos; ½ arb. šaukštelio druskos; 1 arb. šaukštelis cinamono; ¼ arb. šaukštelio maltų gvazdikėlių; ½ arb. šaukštelio muskato riešuto; ½ puodelio avižinių miltų; 1 puodelis razinų; ½ puodelio pjaustytų cukruotų vaisių; ½ puodelio pjaustytų pekano riešutų (tinka ir kiti riešutai). Dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, riebalus ir vanilę.
Kitame inde sumaišykite miltus, maltus linų sėmenis, sodą, druską, cinamoną, gvazdikėlius ir muskato riešutus. Šį mišinį palaipsniui suberkite į išplaktus kiaušinius. Įmaišykite avižinius miltus, razinas, cukruotus vaisius ir pekano riešutus.
Suformuokite 2.5 cm kamuoliukus. Juos sudėkite į riebalais pateptą kepimo skardą, palikdami tarp kamuoliukų 5 cm tarpus.
Kepkite iki 1800C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 minučių, kol sausainiai gražiai pagels.
Iškepusius sausainius išimkite iš skardos ir atšaldykite.
Receptukas, kurios negali atsispirti saldainiams, nors dietinasi
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
SMALIŽĖMS Sveikuolių batonėliai Reikės: 100g sviesto ar margarino; 4-5 puodelių avižų dribsnių; 1/3 puodelio rudojo cukraus; ¼ puodelio miltų; 1 šaukštelio kepimo miltelių; ½ puodelio migdolų (ar graikinių riešutų); ½ puodelio auksinių razinų; ½ puodelio gliaudytų saulėgrąžų; ½ puodelio džiovintų abrikosų; ½ puodelio medaus. Gaminimo eiga: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Dideliame inde sumaišykite avižas, rudąjį cukrų, miltus, kepimo miltelius, riešutus, razinas, saulėgrąžų sėklas (jei jums patinka kiti džiovinti vaisiai - dėkite jų arba šokolado gabaliukų arba riešutų...) Abrikosus sukapokite su sviestu, supilkite medų. Abrikosų masę sumaišykite su avižų mase. Viską supilkite skardą. Kraštus stipriai suspauskite ir kepkite apie 3-10 minučių. Leiskite atšalti ir tik tada pasidėję ant medinės lentelės supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Batonėlius galite suvynioti į kepimo popierių ir 2 savaites laikyti kambario temperatūroje. Labai tinka įdėti vaikams į mokyklą kaip užkandį. Skanaus!
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
AGURKAI SU MĖSOS ĮDARU Ingredientai:
* Grietinė Grietinė, 200 gramų * Pomidorų padažas Pomidorų padažas, 1 šaukštas * Citrinų sultys Citrinų sultys, truputį * Mėsa Mėsa, virta, 150 gramų * Grybai Grybai, virti, 60 gramų * Svogūnai Svogūnai, 1 vienetas * Ryžiai Ryžiai, virti, 100 gramų * Kiaušiniai Kiaušiniai, 1 vienetas * Petražolės Petražolės, truputį * Druska Druska, pagal skonį * Juodieji pipirai Juodieji pipirai, truputį
Gaminimas: Agurkus nulupame, perpjauname pusiau, išimame sėklas. Į vieną puselę prikemšame įdaro, kita pusele pridengiame. Puseles surišame siūlu ir 20 minučių troškiname padaže, padarytame iš keleto šaukštų grietinės ir vieno šaukšto pomidorų tyrės. Į padažą galima įlašinti citrinos sulčių.
Įdarui gaminti naudojame smulkiai pjaustytą virtą mėsą ir troškintus grybus, sumaišytus su smulkintomis svogūnų galvelėmis, virtais ryžiais, kapotais kiaušiniais, petražolių lapais. Viską sumaišome, pagardiname druska ir pipirais.
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
AGURKLIŲ SALOTOS Ingredientai:
* Agurklė, lapai, 100 gramų * Krapai, truputį * Petražolės, truputį * Svogūnai, laiškai, 10 gramų * Grietinė, 2 šaukštai * Druska, pagal skonį
Gaminimas: Lapus, surinktus iki žydėjimo, smulkiai supjaustyti, sumaišyti su krapų, petražolių lapais, svogūnų laiškais, pasūdyti ir pagardinti grietine.
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
AGURKŲ PJAUSNIAI Ingredientai:
* Agurkai Agurkai, 6 vienetai * Kvietiniai miltai Kvietiniai miltai, 3 šaukštai * Sviestas Sviestas, 1.5 šaukšto * Morkos Morkos, 1 vienetas * Grietinė Grietinė, 2 šaukštai * Druska Druska, truputį
Gaminimas: Agurkai nulupami, supjaustomi įstrižai nemažais griežinėliais, pasūdomi, pavoliojami miltuose ir pakepinami svieste. Tada sudedami į puodą, apibarstomi pakepintomis tarkuotomis morkomis, įpilama grietinės ir troškinama. Tiekiama su virtomis ar keptomis bulvėmis.
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
AGURKŲ SALOTOS Ingredientai:
* Agurkai Agurkai, 4 vienetai * Svogūnai Svogūnai, laiškai, 1 sauja * Pomidorų padažas Pomidorų padažas, 4 šaukštai * Druska Druska, truputį * Juodieji pipirai Juodieji pipirai, malti, truputį
Gaminimas: Agurkai supjaustomi griežinėliais, sudedami eilute, apibarstomi prieskoniais, apšlakstomi pomidorų padažu, papuošiami svogūnų laiškais.
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
AGURKŲ SALOTOS AMERIKIETIŠKAI Ingredientai:
* Agurkai Agurkai, 2 vienetai * Majonezas Majonezas, 100 gramų * Garstyčių padažas Garstyčių padažas, 1 šaukštelis * Pelerūnas (kietis) Pelerūnas (kietis), smulkintas, 1 šaukštelis * Paprika Paprika, 1 vienetas * Druska Druska, pagal skonį
Gaminimas: Agurkai nulupami, išėmus sėklas supjaustomi nedideliais kubeliais ir apviriiiami pasūdytame vandenyje (jie turi likti kieti), po to gerai nusausinami. 30 min. prieš paduodant, apipilami su garstyčiomis ir peletrūno lapeliais sumaišytu majonezu. Salotas galima pasūdyti ir palaikyti vėsioje vietoje. Jos papuošiamos ankštinio pipiro griežinėliais. Prie salotų galima patiekti pakepintų duonos riekelių
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
AGUROČIAI SU GRYBAIS Ingredientai:
* Agurotis Agurotis, 600 gramų * Grybai Grybai, 150 gramų * Svogūnai Svogūnai, 2 vienetai * Kiaušiniai Kiaušiniai, 2 vienetai * Grietinė Grietinė, 4 šaukštai * Sviestas Sviestas, 3 šaukštai * Petražolės Petražolės, truputį * Juodieji pipirai Juodieji pipirai, malti, truputį * Druska Druska, truputį
Gaminimas: Nulupti aguročiai perpjaunami pusiau, išskobus dalį minkštimo su sėklomis apvirinami pasūdytame vandenyje. Išskobtas minkštimas be sėklų sukapojamas, sumaišomas su virtais supjaustytais grybais, petražolėmis ir svieste pakepintais svogūnais. Masė pasūdoma, įberiama pipirų, pakepinama. Aguročiai prikemšami tos masės ir troškinami, įpylus truputį karšto vandens ar sultinio. Troškinti aguročiai sudedami į pašildytą pusdubenį, užpilami tuo pačiu padažu, kuriame buvo troškinti, pagardintu supjaustytais virtais kiaušiniais ir grietine.
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
AGUROČIŲ SALOTOS Ingredientai:
* Agurotis Agurotis, nedidelis, 1 vienetas * Svogūnai Svogūnai, 1 vienetas * Krapai Krapai, smulkinti, 1 šaukštelis * Majonezas Majonezas, 2 šaukštai * Pomidorų padažas Pomidorų padažas, 1 šaukštas * Druska Druska, truputį
Gaminimas: Agurotis nuvalomas, nulupamas, išskobiamos sėklos, stambiai sutarkuojamas, svogūnas smulkiai supjaustomas. Viskas sumaišoma, pagardinama.
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
AGUROČIŲ SKLINDŽIAI Ingredientai:
* Agurotis Agurotis, 600 gramų * Kiaušiniai Kiaušiniai, 2 vienetai * Grietinė Grietinė, 3 šaukštai * Svogūnai Svogūnai, 1 vienetas * Kvietiniai miltai Kvietiniai miltai, 2 šaukštai * Taukai (kiaulių) Taukai (kiaulių), tirpinti, 0.5 stiklinės * Druska Druska, truputį
Gaminimas: Nulupti aguročiai smulkiai sutarkuojami, dalis sulčių nupilama. Į masę įmušami kiaušiniai, suberiami miltai, sutarkuotas svogūnas. Viskas pasūdoma, išmaišoma ir kepama kaip bulviniai blynai. Tiekiama su grietine.
ČIA JEIGU ĮSINORĖTUMĖTE KOKIŲ BULVYNIŲ BLYNŲ NAKTĮ KAIP AŠ
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
AIRIŠKI KOPŪSTAI Ingredientai:
* Kopūstai Kopūstai, baltieji, gūžiniai, 250 gramų * Bulvės Bulvės, 250 gramų * Aviena Aviena, gali būti riebi jautiena, 250 gramų * Svogūnai Svogūnai, 250 gramų * Kiaulienos lašiniai Kiaulienos lašiniai, rūkyti, 60 gramų * Kmynai Kmynai, truputį
Gaminimas: Supjaustome lašinius nedideliais gabalėliais ir kepame juos įkaitintoje keptuvėje. Supjaustome kopūstus, svogūnus ir avieną. Sluoksniais dedame supjaustytus kopūstus, svogūnus, o ant viršaus mėsos gabalėlius, įberiame druskos ir maltų kmynų. Užpilame vandens arba sultinio ir troškiname. Baigiant troškinti dedame žalias bulves, supjaustytas kubeliais, tada įberiame petražolių lapelių.
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
AMERIKIETIŠKOS BULVIŲ SALOTOS Ingredientai:
* Bulvės Bulvės, 300 gramų * Kiaušiniai Kiaušiniai, 3 vienetai * Pievagrybiai Pievagrybiai, 200 gramų * Druska Druska, pagal skonį * Juodieji pipirai Juodieji pipirai, pagal skonį * Majonezas Majonezas, pagal skonį
Gaminimas: Bulves išvirti su lupenom, kietai išvirti kiaušinius. Tuomet bulves nulupti ir supjaustyti stambiais kubeliais, tą patį padaryti ir su kiaušiniais. Pievagrybius supjaustyti taipogi stambiai ir apkepti keptuvėje. Po to viską sudeti į dubenį, užpilti majonezo, pipirų, druskos ir sumaišyti. Skanaus!
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
ANDALŪZIŠKOS SALOTOS Ingredientai:
* Pomidorai Pomidorai, 250 gramų * Agurkai Agurkai, 1 vienetas * Ridikai Ridikai, 1 vienetas * Svogūnai Svogūnai, 1 vienetas * Druska Druska, pagal skonį * Juodieji pipirai Juodieji pipirai, pagal skonį * Petražolės Petražolės, smulkintos, 1 šaukštas * Krapai Krapai, smulkinti, 2 šaukštai * Aliejus Aliejus, 3 šaukštai * Actas Actas, 1 šaukštas * Kiaušiniai Kiaušiniai, virtas, 1 vienetas
Gaminimas: Pomidorai, agurkas, ridikas ir svogūnas plonai supjaustomi, pabarstomi druska, pipirais, petražolių lapeliais, krapais, apipilami actu bei aliejumi ir pamažu sumaišomi. Papildomai galima dėti ir kietai virtų kiaušinių.
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
ANKŠTINIŲ PIPIRŲ SALOTOS Ingredientai:
* Paprika Paprika, 250 gramų * Pomidorai Pomidorai, 250 gramų * Svogūnai Svogūnai, 1 vienetas * Petražolės Petražolės, smulkintos, 1 šaukštelis * Aliejus Aliejus, 2 šaukštai * Actas Actas, truputį
Gaminimas: Nuplautos, nusausintos pipirų ankštys, išėmus sėklalizdžius, supjaustomos ir sumaišomos su pomidorų griežinėliais, svogūnais, petražolėmis, aliejumi ir actu.
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
ARTIŠOKŲ SALOTOS SU POMIDORAIS Ingredientai:
* Artišokai Artišokai, 1 vienetas * Citrinos rūgštis Citrinos rūgštis, truputį * Pomidorai Pomidorai, 3 vienetai * Grietinė Grietinė, pagal skonį * Žalumynai (įvairūs) Žalumynai (įvairūs), truputį
Gaminimas: Artišoko stiebą nupjauti prie pat pagrindo, išpjauti šerdį, užpilti karštu pasūdytu vandeniu ir išvirti, įdėjus truputį citrinos rūgšties, kad išliktų spalva. Išvirins artišokus ataušinti, supjaustyti smulkiais gabaliukais, sumaišyti su pjaustytais pomidorais, užpilti grietine (majonezu) arba aliejumi, apibarstyti žalumynais.
- Gretchenn
- Narys
- Registravosi: 2008-10-19
- Žinutės: 2084
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
AŠTRI POMIDORŲ SRIUBA Ingredientai:
* Pomidorai Pomidorai, 6 vienetai * Obuoliai Obuoliai, 1 vienetas * Čili, raudonasis pipiras Čili, raudonasis pipiras, 1 vienetas * Aliejus Aliejus, 1 šaukštas * Sultinys Sultinys, daržovių, 1 litras * Kiaušiniai Kiaušiniai, 1 vienetas * Kvietiniai miltai Kvietiniai miltai, 3 šaukštai * Cukrus Cukrus, truputį * Bazilikas Bazilikas, truputį * Druska Druska, pagal skonį * Juodieji pipirai Juodieji pipirai, pagal skonį
Gaminimas: Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Obuolį supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Pipirą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pomidorus, obuolius ir pipirą, troškinkite uždengę dangtį, kol produktai sukris. Po to viską pertrinkite per sietelį. Užvirinkite sultinį, sudėkite pomidorų tyrę, pagal skonį pagardinkite cukrumi, druska ar pipirais. Kiaušinį gerai išsukite su miltais ir maišydami supilkite į sriubą, tada palaukite, kol užvirs ir pabarstę smulkintais bazilikais patiekite.
|