- Lijele
- Narys
- Registravosi: 2008-10-28
- Žinutės: 49
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Iš salierų galima išsikepti laabai skanių kotletų. Saliero šaknį reikia sutarkuoti smulkia burokine tarka, įmušti kiaušinį, pasūdyti, įberti miltų ir kepti kaip bulvinius blynus. Laabai skanu 
url=http://www.supermama.lt]  [/url]
|
|
- gintatute
- Narys
- Registravosi: 2009-02-06
- Žinutės: 376
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
simike rašė:Sveikos, aš labai mėgstu avižinių dribsių kotletukus, receptukas ne mano sugalvotas, bet patiekalas man laabai skanus. Avižinius dribsnius užpilti pienu ar vandeniu, kaip kam ,kad apsemtų ir palaikyti per naktį. Į išmirkusius dėti, druskos, česnako, svogūno, mušti kiaušinį (ar du) ir kepti kotletus. Jei masė per skysta galima įdėti miltu, bet aš įpilu šiek tiek džiūvėsėlių. Ant kotletų ruošiamas užpilas: tarkuotas morkas pakepinti su svogūnais, įberti vištienos sultinio (sauso) arba vegetos, baziliko (būtinai,be jo visai kitas skonis), į pabaigą 2 šaukštai neriebios grietinės. Ant kotletų uždėti užpilo. Labai skanu su daržovėm. 
reiks pabandyt,labai jau gardziaiatrodo
- gintatute
- Narys
- Registravosi: 2009-02-06
- Žinutės: 376
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
As ir parasysiu savo receptuka,nezinau is kur ji gavus,bet labai skanu ir sveika! pavadinimo ir nezinau
1 avokadas salotu lapai 250g kreveciu agurku pomidoru
viska supjaustyti,pagardinti prieskoniais ir uzpilti naturaliu jogurtu,citrinu sulciu pagal skoni,dar galima ipjaustyti alyvuogiu kas megsta. Skanaus!
- gintatute
- Narys
- Registravosi: 2009-02-06
- Žinutės: 376
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
siandien pusryciam pasigaminau tuno salotu,rekomenduoju ir jums
1 indelis konservuoto tuno puse svoguno puse agurko(nu as dedu siek tiek maziau) 3 virti kiausiniai stiebas saliero
viska supjaustom,pagardinam priskoniais(tik atsargiai,nes tunas buna surus) ir as uzpilu 1saukstu grietines ir 2 saukstais majonezo(kaip sakoma skiedziu majoneza,galima su naturaliu jogurtu ji skiesti ) valgau su riekele duonos,arba virtom bulvem, Skanaus!
- gintatute
- Narys
- Registravosi: 2009-02-06
- Žinutės: 376
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
kas megsta kiausinienes dviem zmonem darau is 2kiausiniu,ipilu siek tiek pieno ir sauksta miltu,iskepu blyna. Idara galima daryti is yvairiausiu darzoviu,as labai megstu is pomidoru,pakepinu cesnaka pripjaustau pomidoru ir visokiausiu zoleliu petrusku krapu svoguneliu,tada uzdedi idara ant puses kiausinienes blyno ir perlenki ji, mmmmmmmmmmmmmmm 
- simka
- Narys
- Registravosi: 2009-01-27
- Žinutės: 17
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Šviežių agurkų sriuba: reikės nuluptų ir išskobtų agurkų, svogūno, sviesto šiek tiek, sultinio kubelio arba kitų prieskonių, krapų. Agurkus supjaustyti skiltelėmis ir apvirti, virti nereikia ilgai, kokias 5-10 minučių. Tada nukošti, bet vandens neišpilti. Į puodą dėti sviesto, berti smulkintą svogūną ir apkepti, galima šiek tiek česnako. Suberti į puodą su svogūnais agurkus, viską patroškinti, dėti šaukštą miltų, išmaišyti, tada po truputį pilti agurkų nuovirą, įmesti sultinio kubelį, įpilti šiek tiek grietinės, viską užvirti ir galiausiai įberti krapų. Mėgstamiausia mūsų vasaros sriuba Skanaus
- simka
- Narys
- Registravosi: 2009-01-27
- Žinutės: 17
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Labai mėgstu ir trintą morkų sriubą. Gamybos procesas labai paprastas. Reikės morkų, svogūno, česnako, sultinio, grietinės ir krapų. Morkas supjaustyti smulkiai ir troškinti kartu su smulkintu svogūnu ir česnaku, daržovėms suminkštėjus įpilti šiek tiek vandens ir viską išplakti blenderiu, jei sriuba per tiršta - įpilti dar vandens. Paskaninti druska, pipirais arba sultinio kubeliu. Įpilti grietinės, arba aš pilu šiek tiek pieno, nes sriubytė būna švelnesnė, įberti krapų arba petražolių, kas ką mėgsta. Galima valgyti su džiuvėsėliais. Skanaus Panašiai verdu ir kitas trintas sriubas 
- simka
- Narys
- Registravosi: 2009-01-27
- Žinutės: 17
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Šeimyna labai mėgsta ir trintą porų sriubą, gaminti taip pat kaip ir auksčiau aprašytą morkų sriubą 
- simka
- Narys
- Registravosi: 2009-01-27
- Žinutės: 17
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Kepta žuvis apvoliota saulėgrąžose. Reikės žuvies filė (geriausiai tinka skorpionžuvė), žuvies prieskonių, kiaušinio ir saulėgražų. Eiga elementari - žuvį supjaustyti gabaliukais, apiberti žuvies prieskoniais ir šiek tiek pamarinuoti. Tada mirkyti kiaušinio plakinyje, apvolioti saulėgrąžose ir iškepti. Taip pat labai skanu 
- simka
- Narys
- Registravosi: 2009-01-27
- Žinutės: 17
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Blyneliai su bananais, be kurių neapsieina sekmabieniniai pusryčiai Prikepti lietinių blynelių ir į juos įvynioti banano gabaliuką (na aš atpjaunu išilgai banano nestorą juostelę), ir blynelius dar kartą pakepti. Niam
- simka
- Narys
- Registravosi: 2009-01-27
- Žinutės: 17
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Prisiminiau dar vieną skanią sriubytę. Reikės šviežio nevirto buroko, morkos ir svogūno. Buroką sutarkuoti, morką taip pat, svogūną susmulkinti. Viską keptuvėje kepinti, kol šiek tiek suminkštėja. Tada pilti į puodą, pilti vandens, dėti prieskonių ir išvirti. Galima užbalinti grietine. Tikrai labai gaivi burokėlių sriuba, ypač po "sunkios" vakar dienos vakarienės 
- simka
- Narys
- Registravosi: 2009-01-27
- Žinutės: 17
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Kai prisiminsiu dar ką nors iš mano gaminamų patiekalų arsenalo, būtinai parašysiu. Šiuo metu, kadangi metu svorį, racionas gan kuklus daržovės, vištiena, žuvis: daržovės su vištiena, daržovės su žuvimi, troškintos daržovės, daržovių apkepas, daržovių sriuba ir pan. Vat galiu dar parašyti burokėlių ir raugintų kopūstų salotas, labai paprastos: virtą buroką supjaustyti kubeliais, kopūstus nuplauti, kad nebūtų sūrūs, nuvarvinti. Galima dėti virtos morkos šiek tiek, virtų pupelių - čia jau skonio reikalas, įberti druskytės ir viską išmaišyti su aliejumi. Aš dar visada įberiu kepintų moliūgų sėklų.
- simka
- Narys
- Registravosi: 2009-01-27
- Žinutės: 17
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Saldus makaronų apkepas. Reikės varškės, mirkytų razinų, virtų makaronų (geriau sambesni, nes kepant nesigaus makalynė , grietinės ir cukraus. Viską sumaišyti, pagal skonį galima įberti citrinos rūgštelės arba įspausti citrinos sulčių. Viską pilti į skardelę ir iškepti, aš valgau su šviežių braškių uogiene 
- simka
- Narys
- Registravosi: 2009-01-27
- Žinutės: 17
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Kopūstų kotletai. Reikės supjaustyto ir apvirto kopūsto, smulkiai tarkuotos morkos, smulkiai pjaustyto svogūno, česnako, prieskonių, kiaušinio, miltų. Visus produktus sumaišyti, jei per skysta, įdedu šaukštą krakmolo (arba dar miltų ) Ir viskas, kabinam su šaukštu ir kepam tokius kotletukus. Prie jų padarau tokį padažiuką: pakepinti svogūną, įberti miltų, paskui vandens truputį, pieno truputį ir pomidorų padažo, paskaninu baziliku arba kitom mėgiamom žolelėm.
- simka
- Narys
- Registravosi: 2009-01-27
- Žinutės: 17
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
- simka
- Narys
- Registravosi: 2009-01-27
- Žinutės: 17
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Vasarą, kada būna daug cukinijų, kepu fantastišką cukinijų apkepą. Receptas ne mano, bet vistiek paminėsiu, galbūt išsikepsit ir Jūs reikės cukinijų (2-3 mažos arba pusę didesnės, būtų gal apie kokį 1 kg - maždaug), 1 svogūnas, 1 morka, 2-3 dešrelės (nelabai sveika, bet.... galima vieną sykį ir sugriešyt ), fermentinio sūrio (apie 200 g.), 3 šaukštai miltų, 1 a.š. kepimo miltelių, drusko, pipiriukų, 3-4 kiaušiniai ir 3 šaukštai aliejaus. Svogūną susmulkinti, dešreles supjaustyti kubeliais, morkas smulkiai sutarkuoti - pakepinti, kol svogūnai ir morkos suminkštės. Cukinijas sutarkuoti, sumaišyti su praaušusiom dešrelėm, morkom ir svogūnais, miltais, tarkuotu suriu, kepimo milteliais, druska, pipirais. Kiaušinius išplakti su aliejum ir supilti į masę. Pilti masę į kepimo indą ir kepti orkaitėje apie 50 min. Baigiant kepti dar užbarstau truputį sūrio ir šviežių krapų. Na, kas labai bijo tų dešrelių, galima kepti ir įberus daugiau morkų - irgi skanu.
- simka
- Narys
- Registravosi: 2009-01-27
- Žinutės: 17
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Lijele rašė:Iš salierų galima išsikepti laabai skanių kotletų. Saliero šaknį reikia sutarkuoti smulkia burokine tarka, įmušti kiaušinį, pasūdyti, įberti miltų ir kepti kaip bulvinius blynus. Laabai skanu 
O jie neprisigeria riebalų? Kažkada esu valgiusi, bet mano skoniui buvo per riebu 
- Orchid
- Narys
- Registravosi: 2007-12-21
- Žinutės: 2250
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Morkų ir ryžių kotletai su imbierais ir medumi Keturiems asmenims Gaminimo laikas: 50 minučių
Morkų nauda sveikatai niekas neabejoja. Kadangi kotletai kepa orkaitėje, o ne riebaluose, patiekalo maistinė vertė ypač didelė. Galima rinktis sveikesnius ruduosius ryžius.
100 ml ryžių ½ kapoto svogūno 1 šaukštas kapotų petražolių 2 tarkuotos morkos 1 kiaušinis 1 šaukštelis kapotų imbierų 2 šaukšteliai medaus 1 šaukštas džiūvėsėlių
Išvirkite ryžius. Sutarkuokite morkas. Pridėkite kiaušinį, kapotus imbierus, medaus, svogūnų, petražolių ir džiūvėsėlių, gerai išmaišykite. Palaukite, kol ryžiai truputį atvės ir įmaišykite į masę. Kepimo formą arba orkaitės keptuvę ištepkite aliejumi. Masę šaukštu dėkite į keptuvę, formuokite apvalius kotletus ir kepkite 220 °C temperatūros orkaitėje 15 minučių, kol kotletų paviršiuis dailiai pagels. Skanaus 
Paskutinis taisė Orchid (2009-02-12 13:32)
- Orchid
- Narys
- Registravosi: 2007-12-21
- Žinutės: 2250
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Kopūstų kotletai Keturiems asmenims Gaminimo laikas: 50 minučių
Kiek laiko gaminsite kopūstų kotletus, priklauso nuo kopūstų: švieži vasariniai kopūstai iškepa ypač greitai, tad patiekalą paruošite per pusvalandį.
500 g kopūstų 1 svogūnas 1 obuolys 1 kiaušinis 100 g tepamojo sūrelio 4–5 šaukštai miltų 2 šaukštai kapotų krapų druskos, juodųjų pipirų
Stambius kopūstų ketvirčius kartu su svogūnais išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite visą skystį. Kai atvės, smulkiai sukapokite. Pridėkite kiaušinį, tarkuotą obuolį, temapąjį sūrelį, miltų ir krapų. Pagardinkite druska ir pipirais. Iš gautos masės formuokite kotletus ir greitai iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje.
Paskutinis taisė Orchid (2009-02-12 13:32)
- Orchid
- Narys
- Registravosi: 2007-12-21
- Žinutės: 2250
Re: Receptų konkursas: Skanu ir sveika!
Saldūs pyragėliai Keturiems asmenims Gaminimo laikas: 15 minučių
Šiuo senu klasikiniu desertu visada galima nustebinti. Pagaminsite per akimirką ir puikiai numalšinsite apetitą saldumynams. Galima dar pagardinti razinomis, trupučiu tarkuotos citrusinių vaisių žievelės ir žiupsneliu cinamonų.
400 g varškės 75 ml miltų 2 kiaušinių tryniai 2 šaukštai cukraus
Išplakite cukrų ir kiaušinių trynius. Pridėkite varškės ir gerai išmaišykite (masė turi būti tolygi). Formuokite pailgus arba apvalius pyragėlius. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels (temperatūra – vidutinė). Patiekite su uogiene arba grietine ir cukrumi.
|