#1 2008-12-27 15:04

pink_flowerx
Narys
Registravosi: 2008-09-03
Žinutės: 3655

Naudingi straipsniai ir nuorodos odos,plauku,nagu ir kuno prieziurai

Turite geru straipsniu, nuroodu ar siaip zinote geru patarimu kaip priziureti plaukus, nagus, oda?
Arba jums reikia pagalbos? Saunu, pataiket butent cia kur ir reikejo smile
Desime naudingus straipsnius, dalinsimes patirtimi ir vasara pasitiksim grazesnes nei iki siol smile
tobulumui ribu nera roll


http://www.ketoforum.de/diaet-ticker/pic/weight_loss/52668/.png

reikia dėkoti likimui už tai, ką praradome, nes taip mums gyvenimas suteikia šansą viską pradėti iš naujo, o besiremiant ankstesne patirtimi, galime viską padaryti kur kas geriau...

Neprisijungęs

 

#2 2008-12-27 15:06

pink_flowerx
Narys
Registravosi: 2008-09-03
Žinutės: 3655

Re: Naudingi straipsniai ir nuorodos odos,plauku,nagu ir kuno prieziurai

Odos priežiūros žiemą patarimų Top 10


Nesunku pastebėti, kad vasaris mūsuose tapo vienu šalčiausių metų mėnesių. Kaip tik todėl dar kartą pravers pasitikrinti, ar žinote visas odos priežiūros per šalčius taisykles. Galime lažintis – daugelio čia išvardintųjų tikriausiai nežinojote.


• Karštas vanduo ne tik šildo. Prausiantis karštu vandeniu oda netenka drėgmės, kuri nuo jos paviršiaus tiesiog išgaruoja. Tai vertėtų prisiminti kaskart prausiantis duše ar lepinantis šilta vonia. Jei žiemą neprisiverčiate praustis ne karštu, o drungnu vandeniu – pasistenkite bent jau praustis po dušu ne kasdien, o kas antrą dieną: odai tai bus tik į naudą.

• Kremas + vanduo. Odą tepkite drėkinamuoju kremu tada, kai ji bus dar vos vos drėgna po prausimosi – ši maža gudrybė leis išvengti epidermio sausėjimo.

• Dažniau plaukitės rankas? Sakoma, kad nepriekaištinga higiena gali apsaugoti nuo gripo geriau, nei skiepai. Tačiau nepamirškite, kad antibakterinis muilas itin sausina odą. Todėl jei tenka stipriomis dezinfekuojančiomis priemonėmis nuolat plautis rankas darbe ar viešose vietose – nešiokitės rankinėje pakelį drėgnų kosmetinių servetėlių ir kas antrą kartą rankų plovimo procedūrą pakeiskite tiesiog nusivalymu.

• Darbas – ne vilkas. Į mišką nepabėgs, jei kartkartėmis net ir svarbiausius reikalus nutrauksite prisiminusi, kad reikia gurkštelėti vandens. 2 litrai vandens per dieną būtini ne tik vasarą. Bet ir žiemą. Tiek vandens efektyviai apsaugos odą nuo sausėjimo net ir šildymo sezono įkarštyje. Beje, moksliškai įrodyta, kad išgerdama daugiau vandens didesnės naudos nei savo odai, nei organizmui nesuteiksite, taigi šiuo atveju galioja taisyklė: gerti tiek, kiek reikia, o 2 litrai – optimalus kiekis suaugusiam žmogui.

• Oro drėkiklis – puiki investicija. Tikrai netiesa, kad tai – ne pirmo būtinumo prekė. Šildymo sezono metu patalpų ore telieka 10 proc. drėgmės, kai tuo tarpu normaliai odos drėgmei palaikyti reikia, kad ore jos būtų ne mažiau kaip 30 proc. O ką jau kalbėti apie nuolat sausėjančią nosies ir burnos gleivinę bei vis puolančią slogą ir kosulį. Gali būti, kad oro drėkiklis realiai padės sutaupyti brangių gydomųjų ir drėkinamųjų kremų bei vaistų nosiaryklei gydyti sąskaita.

• Vonios putos dar palauks. Žiemą viso kūno oda labiau linkusi sausėti ir sudirgti, nei vasarą. Štai kodėl vonios putos šiuo metu – ne pati geriausia priemonė prausimuisi. Mat tam, kad tos putos lengvai virstų mažučiais muilo burbuliukais, į jas pridedama priemonių, kurios negailestingai sausina odą. Taigi bent jau žiemą verčiau vonios putas pakeiskite švelniu vonios pieneliu ar aliejumi, o suminkštinti ir nutrinti negyvas odos ląsteles padės švelnus šveitiklis, geriausia – su avižomis.

• Polietilenas tikrai padeda. Paprasta grožio greitosios pagalbos priemonė, kurią naudojo dar mūsų močiutės – polietileno plėvelė. Tiesa, pastaruoju metu ji nepelnytai pamiršta – mat tokia procedūra nedvelkia norima prabanga. Rankos ir kojos storai ištepamos drėkinamuoju kremu, tada apvyniojamos polietileno plėvele arba įkišamos į polietileninius maišelius. Ant viršaus užmaunamos vilnonės kumštinės pirštinės bei kojinės ir tokia šilta procedūra pasilepinama gerą valandą. Na, o jei tokį kompresą paliksite visai nakčiai – poveikis bus dar geresnis!

• Ir vėl žuvų taukai! Nauji moksliniai tyrimai tik dar kartą įrodo seną tiesą: odos būklė tikrai pastebimai pagerėja jau po 6 savaičių, pradėjus vartoti žuvų taukus. Juose esančios riebiosios rūgštys Omega-3 sumažina odos sausumą, suteikia jai minkštumo ir elastingumo. Be to, žuvų taukai ypač teigiamai veikia ir nagus bei plaukus.

• Nesibučiuokite prieš vėją! Lūpų oda gauna gerokai mažiau drėgmės, nei kitos kūno vietos, taigi vėjas ir sausas oras jas ypač greitai sausina. Todėl atšalus orui ypač svarbu kad lūpos būtų apsaugotos nuo šalčio: tepkite jas riebiu vazelinu ir šiukštu nenubraukite natūralaus apsauginio sluoksnio dažnai jas laižydama ar šaltą žiemos dieną besimėgaudama karštais bučiniais gryname ore.

• Veido lepinimas. Jei oda tapo ypač jautri, teks kasdienę prausimosi procedūrą pakeisti odos nuvalymu virintu arba mineraliniu vandeniu suvilgytu vatos diskeliu.


http://www.ketoforum.de/diaet-ticker/pic/weight_loss/52668/.png

reikia dėkoti likimui už tai, ką praradome, nes taip mums gyvenimas suteikia šansą viską pradėti iš naujo, o besiremiant ankstesne patirtimi, galime viską padaryti kur kas geriau...

Neprisijungęs

 

#3 2008-12-27 15:10

pink_flowerx
Narys
Registravosi: 2008-09-03
Žinutės: 3655

Re: Naudingi straipsniai ir nuorodos odos,plauku,nagu ir kuno prieziurai

Naminės žvaigždžių grožio paslaptys  15


Sveiko gyvenimo būdo besilaikančios Holivudo gražuolės rūpestingai renkasi ne tik vartojamus maisto produktus, bet ir stengias rinktis kuo natūralesnę kosmetiką: kam alinti odą chemikalais ir konservantais, jei naminės grožio puoselėjimo priemonės ne tik efektyvios, bet ir sveikos.

Katherine Heigl

Filmo „Pamergė pagal užsakymą“ žvaigždė Katherine Heigl pakerėjo savo gerbėjus ne tik puikia vaidyba, bet ir savo žvilgiais išpuoselėtais šviesiais plaukais. Pati aktorė yra prisipažinusi, kad plaukų grožiu rūpintis jai padeda puiki naminė priemonė – alyvuogių aliejus.

Štai Katherine gražių plaukų paslaptis: įtrinkite alyvuogių aliejumi sausus plaukus suskirsčiusi juos patogaus dydžio sruogomis. Tada suvilgykite plaukus šiltu vandeniu, kad aliejus tolygiau pasiskirstytų ir įsigertų. Palaikykite tokią kaukę 10 min., o tada kruopščiai išplaukite jums tinkančiu šampūnu.

Angelina Jolie



Angelina Jolie kartkartėmis mėgsta paskanauti juodųjų ikrų. Tačiau dar dažniau iš šio gurmaniško skanumyno gaminasi veido kaukę.

Ikruose apstu fosfolipidų ir odos jaunystę saugančių omega-3 riebiųjų rūgščių. Taip pat šis jūrinis delikatesas puikiai drėkina odą. Žvaigždė yra prisipažinusi, kad skirdama sau grožio valandėlę ikrais tepa ne tik veidą, bet ir visą kūną. „Vienintelė problema – stiprus žuvies kvapas, tarsi visą dieną būčiau prekiavusi žuvų turguje“, - juokiasi aktorė. Laimė, jos asmeninis kosmetologas parekomendavo, kaip šią problemą išspręsti: reikia nuplauti nuo kūno ir veido ikrus karštu dušu, o paskui išsimaudyti vonioje su keletu citrinžolės lašų. Beje, citrinžolė ne tik panaikina nemalonų kvapą, bet ir balina odą. Taigi puikus dvigubas efektas. Tiesa, ši kosmetinė procedūra sunkiai įsivaizduojama, jei jūsų pajamos nesudaro bent dešimtosios dalies Angelinos Jolie honorarų.

Madonna



Šiuo metu penkiasdešimtmetį švenčianti ir gerbėjus savo nevystančiu grožiu stebinanti Madonna itin vertina avokadas. Šiame vaisiuje yra medžiagų, kurios padeda skaidyti kraujyje cholesterino perteklių, be to, jose daugiau kalio, nei bananuose. Madonnai avokados praverčia ne tik gaminant salotas, bet ir rūpinantis savo oda. Avokadose gausu vitaminų A, B, C, D ir E.

Madonnos grožio salotos paprastos: ožkų sūris ir avokado minkštimas. O likusios avokado žievelės vidine puse dainininkė nepamiršta pasitrinti veido – taip oda gauna vertingų medžiagų, joje ilgiau išlaikoma drėgmė.

Cindy Crawford



Devintojo dešimtmečio podiumų karalienė Cindy Crawford taip pat turi asmeninį grožio receptą – anticeliulitinį kavos masažą. Kaip žinia, kofeinas – pagrindinis daugelio anticeliulitinių kremų komponentas. Jis efektyviai skaido poodinius riebalus. Kodėl gi jo teigiamo poveikio neišbandžius namų sąlygomis?

Cindy rekomenduoja sumaišyti maltas kavos pupeles su alyvuogių aliejumi. „Svarbiausia – niekada nedarykite šios procedūros prieš miegą, – pataria manekenė. – nes pažvalinusi organizmą kava galite ilgai neužmigti“.


http://www.ketoforum.de/diaet-ticker/pic/weight_loss/52668/.png

reikia dėkoti likimui už tai, ką praradome, nes taip mums gyvenimas suteikia šansą viską pradėti iš naujo, o besiremiant ankstesne patirtimi, galime viską padaryti kur kas geriau...

Neprisijungęs

 

#4 2008-12-30 02:21

Gretchenn
Narys
Registravosi: 2008-10-19
Žinutės: 2084

Neprisijungęs

 

#5 2009-01-27 07:08

MUZA
Narys
Registravosi: 2007-12-04
Žinutės: 3403

Re: Naudingi straipsniai ir nuorodos odos,plauku,nagu ir kuno prieziurai

plauku kaukes maitinancios bei skatinancios augima

•    Jeigu jūsų plaukai tapo silpni ir prarado žvilgesį, tuomet reguliariai įtrinkite plaukus ir galvos odą natūraliu daigintų kviečių aliejumi.
•    Silpniems plaukams taip pat labai tiks citrinų bei ricinos aliejaus kaukė. Sumaišykite šaukštelį cirinos sulčių su keliais šaukštais aliejaus ir ištepkite šiuo mišiniu plaukus. Palaikiusi 15 – 20 minučių, juos išplaukite su šampūnu.
•    Jeigu jums pradėjo labai šakotis plaukų galiukai, patartina naudoti tokią kaukę: sumaišykite 30 g migdolų aliejaus su kiaušinio tryniu ir įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Gautu mišiniu ištepkite plaukų galiukusir po 2 valandų nuplaukite.
•    Jeigu jūsų plaukai labai lūžinėja ir trupa, išmėginkite šią naminę kaukę: 1 kiaušinio trynį išmaišykite su dideliu stikliuku brendžio ar konjako. Gautu kokteiliu įtrinkite plaukus ir po 20 – ties minučių nuplaukite drungnu vandeniu.
•    Jūsų plaukai ypač sausi ir pleiskanoja? Pamėginkite 3 savaites kasdien gerti po 3 puodelius dilgėlių arbatos bei kurį laiką ta pačia dilgėlių arbata trinkite plaukus. Stenkitės nedžiovinti plaukų džiovintuvu, nenaudoti plaukų želė, putų ir lako, nes šios priemonės taip pat sausina plaukus. Be to, rekomenduojama į valgiaraštį įtrakti tokius maisto produktus: kivius, morkas, jūrų žuvis bei rupaus malimo su sėlenomis miltų produktus, kurie teigiamai veikia plaukus.
•    Nusausėjusiems plaukams taip pat tinka ir tokia kaukė: sumaišykite 1 kiaušinio trynį ir šaukštą majonezo bei šaukštą aliejaus, ištepkite mišiniu plaukus ir po 20 minučių nuplaukite.
•    Paskatinti plaukų augimą gailma 2 – 3 kartus per savaitę valgant patiekalus iš sorų. Pavyzdžiui, sorų dribsnius, sorų košę, sorų pudingas, sorų kukuliai ir tt. Su soromis mūsų organizmas gaus vertingo mikroelemento silicio, kuris skatina plaukų augimą. Taip pat padėti gali ir tokia kaukė: išmaišykite 1 kiaušinio trynį ir 5 šaukštus alyvuogių aliejaus su 10 šaukštų romo. Gauta mase įtrinkite plaukus ir palikite per naktį.
Plaukų augimą taip pat skatina ir akupresūros pratimai: kasdien masažuokite kaktą dešiniojo smiliaus galiuku (tiesia linija į virš nuo nosies šaknies iki kaukolės skliauto).
Jūsų plaukams būtiniausi yra šie vitaminai bei mirkoelementai:
•    Vitamino B2 – jo gausite valgydamos jogurtą, sūrį, kiaušinius, mėsą, kepenėles, žuvį, brokolius, migdolus, bei gerdamos pieną.
•    Vitamino B5 – valgykite grybus, žiedinius kopūstus, kiaušinius, sūrį su pelėsiu, sojas, mieles bei jautieną.
•    Vitamino H – jo gausu lazdyno bei žemės riešutuose, kiaušiniuose, žiediniuose kopūstuose, grybuose, kepenėlėse ir mielėse.
•    Vario – šio mikroelemento yra lazdyno riešutuose, grikių košėje, pupelėse, žirniuose, žuvyje ir kepenėlėse.
•    Cinko – jo gausu grikių košėje, moliūgo sėklose, piene, mėsoje, pupelėse bei geltonajame sūryje.
Plaukai triušta ar slenka ne be priežasties. Tai signalizuoja apie tam tikrų maisto medžiagų trūkumą, apie netinkamą mitybą, netinkamą priežiūrą arba netgi gali būti kokios nors ligos požymis.
Jeigu atsirado daug pleiskanų reiškia, jog vartojate per daug riebalų, saldumynų ir kavos bei jums trūksta seleno, cinko, B grupės vitaminų, vitamino C ir E.
•    Jeigu jūsų plaukai labai sausi, lūžinėja, šakojasi galiukai – jums trūksta vitamino A ir E, gali būti sutrikusi virškinamojo trakto veikla. Tai taip pat įspėjimas, kad plaukai per dažnai dažomi, tiesinami ar garbanojami, per dažnai naudojamas plaukų džiovintuvas ar lakas.
•    Jeigu jūsų plaukai gausiai slenka, reiškia jūsų imuninė sistema yra silpna ir jūs dažnai patiriate stresą. Taip pat jums trūksta B grupės vitaminų ir cinko.
•    Staigus pražilimas – tai signalas, jog patyrėte stiprų dvasinį sukrėtimą arba patiriate ilgailaikį stresą.
•    Jeigu jūsų plaukai netekę blizgesio ir purumo – jums trūksta vitamino H, geležies, cinko, jodo, kalcio bei magnio.   
Taigi, sveikai maitinkitės, džiaukitės gyvenimu, neišgyvenkite dėl smulkmenų, tinkamai prižiūrėkite plaukus ir tuomet jūsų plaukų svogūnėliai bus stiprūs, galiukai nesišakos, o patys plaukai bus elastingi bei žvilgantys.


http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1gurtP_1herzzP_80_78,2_60_abs.png

Neprisijungęs

 

#6 2009-06-30 16:20

essa
Narys
Registravosi: 2009-05-13
Žinutės: 21

Re: Naudingi straipsniai ir nuorodos odos,plauku,nagu ir kuno prieziurai

Odai labai gerai tinka vartoti tiesiog elementariausiu zuvu tauku smile pati vartoju moller's dobbel ir tikrai jauciuosi puikiai smile

Neprisijungęs

 

#7 2009-07-02 22:19

barbytee
Narys
Registravosi: 2009-07-02
Žinutės: 67

Re: Naudingi straipsniai ir nuorodos odos,plauku,nagu ir kuno prieziurai

sveikos paneles,noriu tureti sveikesnius plaukus nei turiu dabar ir ypatingai ilgesnius:)gal galite duoti patarimu kad plaukai augtu siektiek greiciau?wink

Neprisijungęs

 

Forumo apačia

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson