#1 2008-10-28 14:28

Gretchenn
Narys
Registravosi: 2008-10-19
Žinutės: 2084

Keletas receptų lieknėjančioms.


Graikiškos salotos - viena porcija 92kcal

4 porcijos:
1 gūžė salotų "Iceberg"
1 gūžė kitokių salotų
2 vidutinio dydžio mėlynųjų svogūnų
150g fetos sūrio
16 juodųjų alyvuogių
8 vynuoginių pomidorų
4 šaukštų alyvų aliejaus
šviežių raudonėlių, bazilikų, mairūnų
pipirų, druskos
šlakelio vyno acto.

Viską supjaustom, sumaišom ir valgom  big_smile


Pekino kopūstų salotos: - viena porcija 36 kcal
2 porcijos:
100g Pekino kopūsto
20g apelsino
40g raudonosos paprikos
20g citrinos
30g neriebaus majonezo
30g grietinės
druskos, pipirų

Supjaustom ir sumaišom  Ir aišku suvalgom  big_smile


Jautienos salotos - viena porcija 85kcal
4 Porcijos:
90g jautienos išpjovos
80g šaldytų šparaginių pupelių
1-2 raudonųjų svogūnų
50g salotų lapų
50g agurko
50g neriebaus majonezo
druskos, pipirų

Jutieną supjaustom plonom riekelėm, apibarstom druska, pipirais ir pakepinam. Salotų lapais išklojam dubenį, kitas daržoves supjaustom, sumaišom su majonezu ir sudedam ant salotų lapų. Ant viršaus uždedam karštos jautienos.


MORKŲ SALOTOS- 2 porcijos-vakarienei:

300 g morkų,
didelis obuolys,
20 g graikinių riešutų,
125 ml indelis natūralaus jogurto,
1 valg. šaukštas citrinos sulčių
1 valg. šaukštas obuolių sulčių
druskos.
Viską šakar-makar ir palaikyti šaldytuve 30 min. 1 porcija- 290 kcal


MIŠRAINĖ SU VIŠTIENA- 4 porcijos

200g įv. salotų
2 pomidorai
indelis konservuotų kukurūzų
tiek pat konservuotų žirnelių
2 virtos vištos krūtinėlės
2 ananso griežinėliai
150ml natūralaus jogurto
druskos, pipirų,citrinos sulčių
šaukštas medaus
Vėlgi- viską šakar makar. Porcija- 540 kcal

Vaisių salotos:
sportuojancioms - energijos ir baltymu bomba po treniruotes: 300 kcal
250 g geriamo jogurto Smilgele
Bananas
0,5 pakelio liesos varskes

Viska suplakti mikseriu.

Atorodo, kaloringa, bet jei kas bande laikantis dietu sportuoti, pastebejo energijos trukuma ir dar baisiau, sportuoji ir storeji, nes po treniruotes valgyti norisi kaip meskai po ziemos miego  big_smile


rūkyta vištienos šlaunelė
2 apelsinai
marinuotas salieras (apie 200-300 g.)
kukurūzų - pagal skonį
diiidelis raudonšonis obuolys (arba du maži)
poras
majonezo,
supjaustyti, sumaišyti ir pastatyti minimum 1/2 valandos į šaldytuvą



reikės:
salotos lapų (cielų)
lazdelėm pjaustyto baltojo ridiko
svogūnų laiškų

pasidedam salotos lapą, ant jo dedam ridiką, svogūnų laiškus ir suvyniojam.
Tiems, kas mėgsta aštriau - vietoj svogūnų laiškų dėti raudonąjį svogūną arba porą. Vienas suktinukas 10-15nevirsys.



paprasciausias ir nekaloringiausias aviziniu sausainiu receptas:
norima kiek aviziniu dribsniu uzilti verdanciu vandeniu!
kiausini kartu su saldikliu (arba cukrumi) isplakti ir uzpilti and isbrinkusiu dribsniu! viska ismaisyti! sia tesla nedideliais kiekiais deti ant folijos ir kepti orkaiteje kol pagels is sukietes

isemus atvesinti! (gali subireti)


VASAROS SALOTOS

1 porcija, kurioje yra 61,3 kcal

20 g Pekino kopūsto
30 g pomidorų
20 g šviežių agurkų
20 g šviežių žiedinių kopūstų
20 g ridikėlių
5 g svogūnų laiškų

Padažui:
70 g natūralaus jogurto
1 arb. šaukštelis citrinų sulčių


KINŲ SALOTOS

3 porc., vienoje porc. 210 kcal

100 g be druskos virtos jautienos
1 morka
2 agurkai
100g Pekino kopūsto
30 g krevečių
petražolių

Padažui:
2 valg. š. aliejaus
1 arb.š. sojos padažo
pusės citrinos sulčių
cukraus

Jautieną supjaustyti juostelėmis, morką, salotas ir nuluptą agurką- šiaudeliais. Įberti smulkintų petražolių ir viską išmaišyti. Užpylus padažo, apdėti krevetėmis ir petražolių lapeliais

MANŲ KRUOPŲ DIDŽKUKULIAI

1 stiklinė manų kruopų,
0,5 l pieno,
2 kiaušiniai,
2 obuoliai,
2 šaukštai cukraus,
100 g sviesto,
1 stiklinė grietinėlės,
cinamono,
druskos.

Išverdame tirštą manų košę. Atvėsiname, sumušame kiaušinius, palikę vieną kiaušinio baltymą. Įberiame druskos, išmaišome. Obuolius nulupame ir stambiai sutarkuojame. Įberiame cinamono, cukraus, supilame kiaušinio bartymą ir išmaišome. Iš manų košės formuojame paplotėlius, į vidų dedame obuolius, užspaudžiame kraštus ir kepame ant silpnos ugnies įkaitintuose riebaluose. Tiekiame su saldžia grietinėle.


Burokėlių salotos su raugintais agurkais ir saulėgrąžom
Virti ar folijoj kepti burokėliai, rauginti agurkai, kapotos petražolės ir 1 porcijai po 0,5 - 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus ir 1 arbatinį šaukštelį sausai skrudintų saulėgrąžų (skrudinu ant įkaitintos keptuvės be riebalų, maišydama, kol parunda).


Kepti pomidorai a la Linchia

2 kietesni pomidorai
2 kiaušiniai,
St.Marios prieskoniai bulvėms
druska
aliejus

Nupjauti pomidorui "kepurėlę", išimti vidurius. Truputį padruskinti, įleisti kiaušinį, gausiai apibarstyti prieskoniais bulvėms, dėti ant folijos, pateptos 1 a.š aliejaus ir kišti į 180-200 laipsnių orkaitę. Kepti, kol pabals baltymas (nes iškepa pirmiausia trynys).

Vienetas šio ruošinio- 100 kcal 

Žuvies apkepukas su mocarella :

4 žuvies filė (jūros lydekos ar kt.)
4 rutuliukai mocarella (galima mažiau, galima improvizuoti su Šilano ar picarella)
1 v.š. garstyčių
1 v.š. aliejaus
1 v.š. citrinų sulčių
6 vidutiniai pomidorai (nulupti ar ne - pagal jūsų norus)
džiovintas raudonėlis
čiobrelis
druska
pipirai

Indą ištepti aliejumi. Žuvies file nuplauti, nusausinti. Abi žuvytės filė puses aptepti mišinuku iš: garstyčių, citrinų sulčių, aliejaus, prieskonių. Žuvytę dėti į indą, apdėlioti sūrio ir pomidoro griežinėliais. Ant viršaus galima dar pabarstyti čiobrelių. Kepti 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.


Lengvas varškės apkepas

500 g liesos varškės
4 šaukštai manų kruopų
4 šaukštai sėlenų
3 šaukštai cukraus
stiklinė jogurto (ypač tinka persikinis ar bananinis)
2 kiaušiniai
2 obuoliai
1 citrina
saujelė razinų
cinamono
kokoso drožlių (nebūtinai)

skardelės dugną iškloti kepimo popierium, šonus patepti sviestu. obuolius nulupti, supjaustyti plonom skiltelėm, jomis iškloti skardelės dugną, pabarstyti razinomis, kokoso drožlėmis ir cinamonu. varškę pertrinti per sietelį ir išmaišyti su jogurtu, cukrum ir tryniais, berti nutarkuotą citrinos žievelę, manus, sėlenas, viską gerai išmaišyti ir atsargiai įmaišyti plaktus baltymus.
man iškepa 200 C per maždaug 40 min.
jei labai norisi padažo, valgykit su keliais šaukštais jogurto, o dar skaniau valgyti su trintom braškėm (čia Dazhytos idėja)

į varškės masę dar galima įdėti 1-2 smulkiai sutarkuotas morkas, tada apkepas labai gražios spalvytės išeina. tik tokiu atveju reiktų papildomai įdėti dar kelis šaukštus sėlenų, kad nebūtų per šlapias.


Siūlau savo kokteiliuko receptą. Ji geriu pasportavusi, tada man labai norisi valgyti.

1 greipfrutas
1 bananas
200 ml jogurto (man skaniau persikų
su bananais)

Į mikserį sudedu greipfrutą, supjaustytą bananą plaku, vėliau supilu jogurtą ir gerai išplaku. Labai skanu ir sveika. Treneris sakė, kad greipfrutai yra riebalų degintojai.

Burokų sriuba:
Reikės:
4 virtų burokėlių (vidutinių, nežinau koks ten svoris galėtų būti)
1svogūnas
1v.š alyvų aliejaus
750ml daržovių sultinio
druskos, pipirų, galima petražolių
Nuluptus burokėlius stambiai supjaustyti. Puode įkaitinti alyvų aliejų ir pakepinti pjaustytą svogūniuką (~3-4 min). Sudėti burokėlius ir supilti sultinuką. Užvirti ir pavirti ~15 min. Pertrinti (aš su mikseriu maliau, bet ne iki visiškos košės, o taip kad dar pakramtyti dar būtų ką), įberti prieskonius. Galima grietinės kam patinka, man ir taip skanu. Skanaus ir jums.


http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-drachendunkelP_1herzzP_90_90_55_abs.png

Neprisijungęs

 

#2 2008-10-28 14:29

Gretchenn
Narys
Registravosi: 2008-10-19
Žinutės: 2084

Re: Keletas receptų lieknėjančioms.

Receptėlius traukiau iš interneto ir turėdama daugiau laiko pažadu didinti jų skaičių čia. Jei ką žinote, parašykite, pasidalinkite wink


http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-drachendunkelP_1herzzP_90_90_55_abs.png

Neprisijungęs

 

#3 2008-10-28 15:11

kristi
Narys
Registravosi: 2007-05-11
Žinutės: 842

Re: Keletas receptų lieknėjančioms.

gaminsim tonguesmile


Laikysiuosi taisyklės: ryte valgysiu kaip karaliene, dieną – kaip princese, vakare – kaip skurdžius.

Neprisijungęs

 

Forumo apačia

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson