#2 2008-10-31 10:19

Yourga
Narys
Nuo: Vilnius
Registravosi: 2008-10-30
Žinutės: 975

Re: Straipsniai ir patarimai

aciu uz informacija ;p


http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1tatzenP_BMONKEY1G_72_67_62_abs.png

Tu gali būti bet kuo, kuo nusipelnei, kad būtum...

Neprisijungęs

 

#3 2009-01-12 09:56

Dieta
Administrator
Nuo: Vilnius
Registravosi: 2006-10-27
Žinutės: 293
Tinklapis

Re: Straipsniai ir patarimai

Informaciją pateikė pink_flowerx

Lieknėti padedančios medžiagos


Vaistinėse ir parduotuvėse gausu įvairiausių maisto papildų, kurie padeda lieknėti. Kokios pagrindinės jų sudedamosios medžiagos ir kaip jos veikia mūsų organizmą?



L – karnitinas – skatina organizmą eikvoti energiją iš riebalinių ląstelių.

Tai žmogaus organizmo ląstelėse esanti tirpi medžiaga. Ne visų žmonių organizmas gamina pakankamą kiekį L – karnitino. Jo atsargas galima papildyti valgant kai kuriuos maisto produktus (pvz., avokadus, raudoną mėsą) bei vartojant maisto papildus, turinčius šios medžiagos.

Norint judėti, žmogui reikalinga energija. L – karnitinas priverčia organizmą energijos imtis iš riebalinių ląstelių. Tokiu būdu jos traukiasi, mažėja, tačiau galutinai neišnyksta. Todėl nesportuojant ir nesilaikant dietos išlieka tikimybė vėl priaugti svorio.



Obuolių sidras – mažina apetitą.

Tai labai vertingas obuolių actas, kuriame gausu ypač reikalingų mūsų organizmui vitaminų bei mikroelementų.

Obuolių sidrą rekomenduojama vartoti prieš valgį. Jis netiks jei jūsų skrandis yra jautrus, nes gali padidinti skrandžio rūgštingumą.

Šis preparatas gali būti vartojamas ne tik siekiant sulieknėti, bet ir kaip priemonė gydyti celiulitą. Taip pat padeda sureguliuoti kraujospūdį, teigiamai veikia odą, yra tinkama profilaktinė priemonė peršalimo ligoms.



Chromas – slopina potraukį saldumynams.

Per didelis saldumynų vartojimas didina kūno svorį. Tokiu atveju jums padėti gali chromas. Net ir nedidinat fizinio krūvio, tik sumažinus suvalgomo maisto kiekį (ypač saldumynų) galima netekti kelių kilogramų.

Chromas – tai mikroelementas, kurį organizmas naudoja cukraus kiekiui kraujyje reguliuoti. Vartojant chromo papildus sumažėja staigūs alkio antplūdžiai.



Chitosanas – stabdo riebalų, gaunamų iš maisto, pasisavinimą.

Tai iš vėžiagyvių kiautų (pvz., krabų) gaunama medžiaga. Patekusi į organizmą ši medžiaga tarsi magnetas surenka riebalus, kurie sulimpa į gumulėlį. Riebalų gumulėlis keliauja per žarnyną, organizmas jo nepasisavina ir galiausiai pašalina.

Tačiau nereikėtų šiuo preparatu piktnaudžiauti. Per dažnas jo vartojimas gali sukelti neigiamą poveikį organizmui. Svorio reguliavimui chitosaną patariama vartoti keletą kartų per savaitę.

Neprisijungęs

 

Forumo apačia

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson