• Pradžia
  •  » Sportas
  •  » Situacijų konkursas: Sportuoju daug, o svoris nekrenta

#1 2009-12-14 17:08

Dieta
Administrator
Nuo: Vilnius
Registravosi: 2006-10-27
Žinutės: 293
Tinklapis

Situacijų konkursas: Sportuoju daug, o svoris nekrenta

Ši tema dalyvauja Situacijų konkurse su Impuls

Esu vaikinas.
Pirmadieniais, trečiadieniais ir ketvirtadieniais lankau baseiną, antradieniais ir penktadieniais - svorių kilnojimą, trečiadieniais - su draugais žaidžiu krepšinį. Ir taip jau beveik pusę metų, tačiau per visą tą laiką nukrito vos keletą kilogramų.

Tiesiog rezultatai nedžiugina...

Neprisijungęs

 

#2 2009-12-14 18:09

Avei
;)
Registravosi: 2009-09-20
Žinutės: 1592

Re: Situacijų konkursas: Sportuoju daug, o svoris nekrenta

Jai valgai daug ir visiškai neprisižiūri mitybos sportas yra bejėgis . SVoris kris tik suderinus abu dalykus. Tiek sveika mitybą tiek sportą wink . Tad ir patarimas būtu atsisakyti saldumynų ,miltinių patiekalų, gert daug vandens, valgyt daug daržovių,vaisių ir t.t. wink Ir žinoma mažesnėmis porcijomis nei seniau plius be jokių riebalų,lašinių ,padažų . smile


http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1gurtP_CAT1BG_74_70,5_53_abs.png

Neprisijungęs

 

#3 2009-12-14 18:43

z_aneta^^)
Narys
Registravosi: 2009-12-02
Žinutės: 2043

Re: Situacijų konkursas: Sportuoju daug, o svoris nekrenta

Ir gali but keli variantai,jai tiek tenka sportuot maistas neparinktas o visoki traskuciai,alus ir t,t. Ir gali but kad organizmas apsiprato su tokiu grafiku ir nekrenta toks atvejis kaip man,ir gali but kad organizmas patiria stresa kai tiek sportuojama ir valgoma tiek kiek sudeginama organizmas kaupe atsargas nes pasiruose kitam dienai kai sportuos.

Neprisijungęs

 

#4 2009-12-15 08:28

Dieta
Administrator
Nuo: Vilnius
Registravosi: 2006-10-27
Žinutės: 293
Tinklapis

Re: Situacijų konkursas: Sportuoju daug, o svoris nekrenta

Straipsnių, patarimų, kaip derinti maistą yra begalės (jau vien šitam forume kiek rasime roll ), kaip žinoti, kas yra gerai?

O gal visgi reikia subalansuoti ne tik maistą, bet ir sportą?

Neprisijungęs

 

#5 2009-12-15 09:08

Zalia_boruze
Gyvenu :)
Nuo: Kaunas
Registravosi: 2008-06-16
Žinutės: 8249

Re: Situacijų konkursas: Sportuoju daug, o svoris nekrenta

sporto per daug nebūna smile ypač pas aprašytą vaikinąm nes jo ne tik daug bet ir labai įvairaus. jei būtų tik nuolatinis svorių kilnojimas tada žinoma blogai. o dabar ir baseina, ir svoriai ir smagus palakstymas su draugais. mano akimis tai tobula... jeiguž žinoma nesijaučia neoageidaujamų pasekmių kaip sąnarių skausmas ar pan.
pirmiausia reiktų atsižvelgt į keletą dalykų smile
1. apimtys. ar jos lygiai taip pat nepasikeitė? ar kūno vaizdas nepagerėjo, nesumažėjo riebaliukų, nereikia mažensio dydžio rūbų?
2. galbūt priaugti raumenys įtakojo mažą svorio kritimą, tačiau nukrito daug riebalinės masės?
3. ar tik sportuojama ar žiūrima mityba? daug sporto bet ir labai daug maisto padės tik sutvirtėti, pagerinti sveikatą ir tonusą, bet nenumesti kilogramų...

mano manymu pirmiausia reikėtų pasiskaičiuoti vidutiniškai per dieną suvartojamų kalorijų skaičių. ir tuomet jį sumažinti 500 kcal ir stebėti rezultatus smile o šiaip manau jei tikrai nebežinoma ką daryti - nueiti ir pasidaryti tyrimus - išsitirti kūno sandarą, kiek raumenų, kiek riebalaų, koks tinkamiausias svoris, kokia medžiagų apykaita. sužinotik iek kalorijų reikia irk iek jų reikia kad būtų lieknėjama. ir tada sėsti ant kalorijų skaičiavimo. to manau reikia, pajausti porcijoms smile jei yra valia sportuoti tai kažkiek prižiūrėti mitybą taip pat turėtų būti. ir deja deja vaikinam tai daryti dažniausiai lengviau, nes moterims genetiškai sunkiau pažaboti apetitą smile

Paskutinis taisė Zalia_boruze (2009-12-15 09:10)


http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1reisP_kaeferdunkelP_57.9_57_52_abs.png
lengvesniam žmogui lengviau gyvent smile
www.egzote.lt  atėjus rudeniui - naujos akcijos wink

Neprisijungęs

 

#6 2009-12-15 09:27

Dieta
Administrator
Nuo: Vilnius
Registravosi: 2006-10-27
Žinutės: 293
Tinklapis

Re: Situacijų konkursas: Sportuoju daug, o svoris nekrenta

va apie kūno masę - riebalai ir raumenys - nepamąsčiau ir aš big_smile

Neprisijungęs

 

#7 2009-12-16 14:26

jurgutia
Narys
Registravosi: 2009-12-12
Žinutės: 7

Re: Situacijų konkursas: Sportuoju daug, o svoris nekrenta

šios savaitė tema "Sportuoju daug, o svoris nekrenta". Manau daug žmonių ya kūrie naudoja šią frazę.Problema yra ta jei manote,kad užtenka sportuoi ir svoris kris ,tikrai ne..Taip pat reikia susitvarkyti savo mitybos problemas, kaip svoris gali kristi jei pvz prieš sportą pavalgote ir po sporto lekiate į kokį macdonaldą ar šiaip namuose grįžę kanors užkandate.Jei jau pasiryžote numesti svorio ,prisiminkite kad rezultato pasieksite tikrai ne po poros savaičių,reikės ir kantrybės ir jėgų ir svarbiasuiai noro.Bet viską reikia daryti su saiku ir dar toks patarimas jei jau sumažinote maisto kiekiį,lankėtes sporto klube ir kaip pasiekiete savo norimo svorio,poto vistiek eikite sportuoti ir nedidinkite savo masito porcijas,nes jeigu vėl pradėsite valgyti daugir nebesportuoti svoris vėl ataugs.Tad kantrybės ir nepamirškime spoertas sveikataĄ

Neprisijungęs

 

#8 2009-12-19 20:42

Estrogena
Narys
Registravosi: 2009-07-06
Žinutės: 954

Re: Situacijų konkursas: Sportuoju daug, o svoris nekrenta

Labai pažįstama sutuacija smile Šią vasarą pati  padidinau fizinį aktyvumą (anksčiau jo praktiškai nebuvo): kasdien po 2 valandas važinėjau dviračiu, per  treniruotę sudegindavau maždaug 700-900kcal. Maitinimo nepakeičiau (apie 2100kcal) . Žodžiu per pora mėnesių nukrito gal koks kilogramas, drabužiai mažesni netapo sad . Panašiu metu pradėjo sportuoti ir mano bendraklasė, tik ji važinėdavo ne po dvi valandas, kaip aš o 30-40min per dieną. Prie viso to pareguliavo mitybą. Negaliu sakyti, kad tapo visiška sveikuolė, bet ribojo saldumynus, valgė lengvesnę vakarienę ir tiek. Per pora mėnesių apie 4 kilus numetė. Antsvorio turėjo nemažai, bet šiandien yra visą nereikalingą masę numetusi. Iš to darau išvada, kad svarbiausias dalykas reguliuoti mitybą. Suprantu, kad vaikinui gali pasirodyti nevyriška skaičiuoti kalorijas ar draugų kompanijoje atsisakyti alaus, bet patikėk tai padeda. Štai humoristas Justinas Jankevičius atsisakė, nekreipė sėmesio į draugų pašaipas ir sveikos mitybos ir sporto dėka numetė nereikalingus kilogramus. Internetas pilnas sveikos mitybos patarimų, netingėk paskaityti.
taigi mano patarimas senas kaip pasaulis: toliau sportuok ir reguliuok mitybą. Sėkmės cool


http://www.supermama.lt/liniuote/svoris/line_svoris9-229A3E.gif_beg_svoris2-slank.gif_bf_72_cu_72_ta_65_t_v_text_.gif

Neprisijungęs

 

#9 2009-12-21 23:31

najna
Narys
Registravosi: 2009-12-21
Žinutės: 5

Re: Situacijų konkursas: Sportuoju daug, o svoris nekrenta

Oi apie šitas tokių juokingų sprendimų [tačiau merginoms] esu prisiskaičiusi:
pvz. ypatingai dietos laikotarpiu kūnas pripranta prie tokio rėžimo ir dėl to nebekrenta svoris, todėl reikia nešioti šiek tiek sunkesnius drabužius ir į tašę kažko prisidėti, kad kūnas pajaustų skirtumą- čia žurnale perskaičiau:DDDDDDD šito tikrai nerekomneduoju.lol
O TAU siūlau labai atidžiai save stebėti: gal daug valgai, o gal ne daug, bet riebiai? gal užkandžiauji dažnai?
Jeigu mėgsti užkimšti skrandį, tai valgyk tris kartus per dieną sočiau prieš treniruotes:)
Jeigu mėgsti užkandžiauti, valgyk penkis kartus per dieną mažesnėmis porcijomis, tokiu atveju gali ir po treniruotėssmile
Nepamirš pasižiūrėti bent akies krašteliu riebumąsmile
sekmės


Gyvenimas vinguriuoja tarp likimo ir pačių susikurtų išbandymųsmile

Neprisijungęs

 

#10 2010-02-12 00:47

consilium
Narys
Registravosi: 2009-12-12
Žinutės: 54

Re: Situacijų konkursas: Sportuoju daug, o svoris nekrenta

Sveikas, nezinau ar perskaitysi mano zinute, nes jau pora menesiu praejo nuo to laiko kai paskelbei tema, bet visvien noreciau kazkaip padeti.
Tavo atveju yra vienas svarbus dalykas, kurio tu tikriausiai nelabai pastebejei, o butent tai kad priesh sportuodamas tavo kuno mase ir mityba buvo viena, o kai pradejei sportuoti, organizmas pradejo reikalauti daugiau maisto, nes sportuodamas tu sunaudoji energijos kieki kuris turi buti kompensuojamas, kad atstatyti prarasta kuno mase. Plius augantys raumenys naudoja daug energijos irgi del to tu tikriausiai pats pastebejei kad norisi daugiau valgyti.
Ka daryti?
Jei nenori skaiciuoti kalorijas, nes tikriausiai nelabai butu priimtina tau tai daryti tarp draugu, patarciau tiesiog valgyti mazesnes porcijas ir jokiu budu nevalgyti 4 valandas priesh meiga. Maistas, suvalgytas vakare nera mum labai reikalingas nes jau nuo 5 valandu vakaro organizmas ruoshiasi poilsiui ir miegui, del to jo veikla ir virshkinimas sulieteje, jis yra pavarges per diena o mes ji dar kankiname socia vakariene apie 8 valanda vakaro.
Pasistenk valgyti daug ryte, nes tas energijos kiekis, kuri tu gausi per pusrycius ir pietus, bus ishnaudotas tavo dienos begy. Jei labai jau norisi ka nors vakare uzkasti tai gali arbatos su medumi ar shiek tiek cukrumi ishgerti, kartais organizmas nori gerti o mes galvojame kad jis reikalauja maisto. Viska ka valgai valgyk letai, yra teoriju kad valgant letai maistas neeina i kuna, tas letai yra ne maziau kaip 20 minuciu ir ilgai kramtant. Nereikia niekam aishkinti ka veiki kad taip ilgai valgai, gali sakyti miegaujuosi maistu. Kodel ilgiau valgyti, del to kad organizmas pajaucia sotuma tik po 20 minuciu, o mes suvalge sriuba ir antraji patiekala per 10 -15 minuciu dar uzmetame koki skanesta ir vis dar galvojame kad neesame pasisotine.
Tau tikriausiai neramu ir del pilvo, nes jis dydeja amziui begant ir labai sunku ji priziureti, nebent vakarais darytum atsilenkimus. Kai pilvas pasidarys mazesnis, atrodysi plonesnis. Ir ish viso tau reiketu pasimatuoti liemeni, nes liemuo yra pagrindinis rodyklis, nusakantis ar zmogus yra nutukes ar ne. Koks tavo ugis, svoris ir liemens apimtis?
Galima aishku dar apskaiciuoti tavo medziagu apykaitos koeficienta. Jis nusako kiek tavo kunui reikia gauti energijos ish maisto, nes visi vidiniai musu organai naudoja energija kad funkcionuoti. Jei per sudetingai pasakiau tai tu atrashyk, ash paaishkinsiu geriau ir galesiu apskaiciuoti ta koeficienta. Jis naudojamas nustatyti, kiek kaloriju zmogus turi suvalgyti i diena tam kad palaikyti esama kuno mase, tada, jei noretum numesti svori, tereikia sumazinti kaloriju kieki i diena ir tada laisvai galesi reguliuoti savo svori, dydinti ji ar mazinti. 
Matai ash pati sportuoju 1 valanda i diena, mano kuno svori visishkai nepakito nuo tos dienos kai pradejau sportuoti, bet atsirado raumenys ir as norejosi daugiau valgyti, del to susiradau shi apskaiciavima ir dabar labai esu patenkinta, nors kad numesciau svori reikejo shiek tiek pakeisti valgymo yprocius.
Na ka gi, jei ne per sudetinga viskas tai sekmes o jei kas neaishku, parashyk galesiu paaishkinti geriau

Neprisijungęs

 
  • Pradžia
  •  » Sportas
  •  » Situacijų konkursas: Sportuoju daug, o svoris nekrenta

Forumo apačia

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson